FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 // VIDEO Povestea lui Charlie Craven, englezul care predă în București și ține cu Concordia Chiajna! Va fi pe stadion la meciul de azi

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 21 iunie 2019 18:45

România U21 întâlnește Anglia U21 astăzi, de la ora 19:30, în meciul secund de la Euro 2019. Charlie Craven, profesor englez care predă în București, ține cu Stoke și cu Chiajna, dar nu poate alege o favorită pentru meciul din această seară.

  • România U21 joacă azi, de la 19:30, cu Anglia U21, al doilea meci de la Euro 2019. Partida va fi liveTEXT AICI și în direct pe TVR 1 și TVR HD;
  • Echipa GSP, formată din Răzvan Luțac (reporter), Vlad Nedelea (reporter), Raed Krishan (foto) și Cosmin Nistor (video), e în cantonamentul naționalei din Italia și transmite de la fața locului toate detaliile despre Euro 2019.

Doar în pielea lui Charlie să nu te pui! La 30 de ani, englezul care s-a stabilit în România de 4 ani de zile va fi în tribune la Cesena. „Voi ține cu ambele naționale, nu am cum să aleg una”, spunea Charlie înainte de meci. El a venit cu un prieten din România și a luat loc în spațiul alocat britanicilor. „Nu am încă buletin de România”, povestește Craven. Care a sosit îmbrăcat în tricoul Angliei, cu o eșarfă a Concordiei Chiajna la gât!

Dus de bunică la meci!

Charlie e profesor de engleză la International House din București. Și, chiar înainte să vină în țara noastră, a făcut cunoștință cu țara care organizează acest Campionat European. „Am stat doi ani aici, în Italia. A fost minunat, lumea e super. Doar că pot observa o diferență clară: copiii din România învață mult mai repede engleza decât cei din Italia. Au un talent nativ la a învăța o limbă străină, mă descurc foarte ușor cu ei”, spune Craven.

El e un microbist înrăit, încă din copilărie. „De la 6-7 ani jucam fotbal cu fratele meu peste tot, în grădină, chiar și în dormitor. Am început să țin cu Manchester United, avea echipă tare în anii '90. Până când bunica - da, bunica! -, ne-a dus la un meci al lui Stoke. M-am îndrăgostit instant, deși era în liga a treia. Aveau un farmec aparte”, își amintește englezul.

Familia Stoke

Astfel, profesorul a ajuns să își petreacă vacanțele cu bunicii, la Stoke, tocmai pentru a vedea meciurile echipei. „Îl admiram pe unchiul meu. Trăiește și acum, are 74 ani, și e cel mai mare fan al echipei. În ultimii 58 de ani a ratat doar 10 meciuri. Cam asta înseamnă pasiunea și obsesia familiei mele pentru fotbal”, spune Charlie.

În România, el s-a îndrăgostit de o altă echipă mică. „Făceam parte dintr-un grup de suporteri englezi care nu ratau meciurile din Ilfov ale Concordiei Chiajna. Îmi pare rău că am retrogradat, însă abia aștept aventura din liga a doua”, punctează britanicul.

Crede în România

El urmărește zeci de meciuri săptămânal. Și se temea, înainte de partidă, pentru poarta lui Ionuț Radu. „Phil Foden, care a și marcat împotriva Franței, Ryan Sessegnon și Aaron Wan-Bissaka sunt foarte buni”, spunea Charlie.

Cu toate astea, era sigur înainte de meci că România va învinge. „Eu cred în români. Au o condiție fizică superioară, deși pare greu de crezut”, punctează Craven, aflat într-o relație cu o fată din România. „Mă voi și stabili, cel mai probabil, la voi în țară. Am fost aici în 2009, am revenit în 2015. Și probabil că voi rămâne”.

„Românii nu mai sunt la modă în Anglia. A fost doar Andone în Premier League, va veni Băluță, dar lumea îl are drept referință tot pe Dan Petrescu”
Charlie Craven

„Dacă vi se pare că Stoke e o echipă cu un stil urât de joc, asta e din cauza lui Tony Pulis, pe vremea căruia jucam doar cu mingi lungi și centrări din aut”
Charlie Craven

Joacă la Bucharest Nomads

Charlie face parte din echipa Bucharest Nomads, o echipă de amatori formată în ideea ca străinii din Capitală să joace de două ori pe săptămână împotriva altor echipe asemănătoare. „În ultimul meci am întâlnit o echipă din Devon, Anglia. Am bătut cu 8-0. Am avut un lot cu 18 jucători proveniți din 12 țări diferite”, povestește Craven. 

EURO U21 2019 » CLASAMENT GRUPA C

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

Azi, 21 iunie

  • 19:30 - Anglia - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Franța - Croația (Serravalle, San Marino)

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

Vezi și:

Standard Liege l-a pierdut pe Răzvan Marin, dar îi vrea pe George Pușcaș și Alexandru Cicâldău!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
arsenal_1886
arsenal_1886  •  22 Iunie 2019, 00:39

Mate , cu mine e situatia inversa .Tu ai ales sa suporti doua echipe de toata bascalia .Eu,Steaua Si Arsenal .Tu ,iarba verde din Romania,eu din Anglia ,samd .About Stoke .The worst ever team to play in EPL ! Seriously .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează