FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2020

EXCLUSIV Conflict de interese? Costi Mocanu, angajat FRF, comentează următoarele două meciuri ale României: „Până la proba contrarie, să așteptăm să se comită”

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2019 19:55

Pro TV e postul care transmite meciurile României din preliminariile EURO 2020, iar următoarele partide, cele cu Norvegia și Malta, urmează să-l aibă la microfon și pe cunoscutul om de televiziune Costi Mocanu (50 de ani).

  • România va înfrunta Norvegia, pe 7 iunie, și Malta, pe 10 iunie, în preliminariile EURO 2020. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de Pro TV.

La finalul lunii martie, piața media din România primea vestea că FRF l-a cooptat pe Costi Mocanu în funcția de consilier pe zona de marketing. Mocanu renunța atunci la funcția de director de Corporate Affairs, însă, între timp, a decis să comenteze în continuare meciuri.

Noua funcție de la FRF îl poziționează într-un conflict de interese în momentul în care se va afla la microfonul Pro TV la cele două meciuri ale naționalei.

Vi se pare etic ca un angajat FRF să comenteze meciurile naționalei?

DA
NU

„Nu e un «story»”

Contactat de GSP.RO, Costi Mocanu nu consideră că e în neregulă ca un angajat FRF să comenteze meciurile naționalei României. 

„M-aș pune singur într-o postură nefavorabilă? E o întrebare la care răspunsul urmează să vină după parcurgerea comentariului. Dacă te pui într-o postură nefavorabilă, te pui singur! Dacă lucrurile pe care le voi relata nu vor fi conforme cu ce se întâmplă și cu ce vede lumea, atunci ar face sens să avem o discuție. Până la proba contrarie, să așteptăm să se comită. 

Părerea mea e că nu e un story! Ar putea deveni un story doar în măsura în care ce vom spune noi acolo va fi în neconcordanță cu ce se întâmplă pe teren”, a spus Costi Mocanu. 

Două meciuri de test

Comentatorul consideră că, în funcție de cum vor decurge lucrurile la meciurile cu Norvegia și Malta, ar putea să continue să comenteze și viitoarele meciuri din preliminarii, în ciuda existenței contractului cu FRF. 

„E o chestiune de discuții pe care trebuie să o am împreună cu PRO. Televiziunea n-a avut nimic de obiectat, altfel n-aș fi comentat. Pro TV a cumpărat aceste meciuri de la UEFA, n-are nicio legătură cu Federația Română de Fotbal.

Dacă drepturile ar fi fost cumpărate de la FRF, atunci se putea spune că «trimit ăia un comentator agreat». N-are niciun fel de treabă! Dacă Pro Tv n-ar fi fost de acord, atunci n-aș fi fost la microfon”, a adăugat Costi Mocanu.  

25 de ania fost Costi Mocanu angajat la Pro TV

Contactați pentru a comenta subiectul, reprezentanții Pro TV au solicitat întrebările GSP.RO pe mail, precizând că vor răspunde acestora în cursul zilei de miercuri. 

Vezi și: Cosmin Contra, probleme mari înainte de Norvegia și Malta: accidentați, șomeri sau rezerve

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (18)
841315962626148
Laurentiu Burlacu  •  21 Mai 2019, 21:53

Mironica și Mocanu cei mai penibili comentatori sportivi. Când îi auzi îți vine să arunci televizorul. Când am posibilitatea urmăresc meciul la TV și comentariul de pe net al lui Băleanu sau Gradinescu

fc_dudelange
fc_dudelange  •  21 Mai 2019, 20:57
Postat de observator_federal pe 21 Mai 2019, 20:19

Costi Mocanu e cel care susține cu convingere (și enervant) inepții de genul "Naționala lui Stanciu", "Chiricheș căpitanul Naționalei"... Este fecesebist (și deci nu-i agreează pe Bancu, Maxim, Mitriță etc. pe care îi discreditează cu comentariile lui patizane). Bine, este cunoscut faptul că peste tot în fotbalul nostru - adică și prin FRF, Ligă, arbitraj, massmedia - sunt (doar) fecesebiști cu aere de "steliști" și deci unul în plus chiar nu mai contează... dar se pune firesc întrebarea "și unde am ajuns cu toți fecesebiștii ăștia? "... O fi de folos în carieră să fi gigist, dar fotbalul românesc s-a prăbușit din momentul în care a adoptat standardele mincinoase gigiste... Costi, lasă-ne!!

bancu si mitrita sunt nulitati

10211687200958144
Serban Dumitru Gabriel  •  21 Mai 2019, 21:45

Fara nicio exagerare, asta e cel mai prost comentator de la Cornel Pumnea incoace.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează