FOTBAL  »  NATIONALA  »  U21

Corespondență de la Zenica // Unul dintre românii titulari în Serie A, încrezător în noua generație a naționalei: "Se vede că jucăm la club"

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 11:52

Cu golul egalării din Bosnia, meci încheiat 3-1 pentru România (Nedelcu autogol / Pușcaș, Fl. Coman, Man), George Pușcaș a ajuns la 3 reuşite în primele două meciuri din preliminariile Euro 2019.

Poziţionat ideal, a împins mingea în poartă după un şut al lui Costache respins de portar în lateral. Primele două goluri le marcase în Liechtenstein.

Şi, înainte de a se grăbi spre hotel pentru jocul seniorilor, "au oamenii atâtea posturi de sport că sigur ne dau şi pe noi", vorba lui Costache, a discutat cu Gazeta.

- George, eşti locomotivă în preliminarii. Al treilea gol, poziţionat ideal în faţa porţii.
- Bine, era firesc să fiu în poziția respectivă. Mi-am dat seama că va fi șut pe poartă, nu puteam ajunge la minge decât printr-o respingere acolo. Mă bucur că am dat gol și am întors rezultatul.

- Şi împotriva Bosniei, una dintre rivalele directe!
- Sincer să fiu, deşi a fost un meci greu, echilibrat, eu nu cred că Bosnia va fi adversara. Vom avea meciuri mult mai dificile cu Elveţia şi Ţara Galilor. Nu mai zic de Portugalia.

- Totuşi, de data asta sperăm la promovare.
- Exact. Altfel te motivează să joci după ce pleci la drum cu 6 puncte.

"E un mix reușit"

- Eşti printre cei mai vechi la tineret, cum ţi se pare schimbarea de generaţii?
- Foarte reuşită. E un mix de fotbalişti care evoluează constant în campionat și cei crescuţi la academii de afară. Şi mă bucură cel mai mult că jucăm la echipele noastre de club.

- Ai prins şi băieți care nu prea jucau pe la echipa națională. Cum se vede diferența?
- Cât de mult se vede! Alta e atitudinea, alta este încrederea când intrăm în teren. Sperăm să se vadă astea și în meciul cu Elveția de marți.

- Mulți au doar 18 ani.
- Da, dar să știi că nu se vede! Și Pașcanu, și băieții de la mijlocul terenului sunt foarte maturi în joc. Și asta datorită minutelor jucate în campionat. Contează și pentru cei din Anglia să joace în campionatul U23, și acolo e un nivel ridicat.

"Aștept golurile, după mă gândesc la altele"

- Chiar, cum e senzația de titular în Serie A?
- E unică. Mă bucur că am reușit promovarea istorică cu Benevento. Deși eram o echipă mică, venită din Serie C, nu ne-am pus niciodată problema sau obiectivul în salvarea de la retrogradare. Așa am reușit, încet-încet, să ne ridicăm și să promovăm. Cred că ai văzut, a fost o nebunie în oraș.

- Obiectivul, mă gândesc, e să-i convingi pe cei de la Inter că meriți să te întorci acolo.
- Da, dar pentru asta trebuie să marchez. Momentul promovării a trecut, acum trebuie să mă concentrez pe meciuri, am nevoie de gol cât mai repede.

- Fostul tău coleg de la Inter, Ionuț Radu, e căpitanul "naționalei". Te motivează?
- El să mă motiveze pe mine? :)

- Păi, de ce e căpitan, atunci?
- Întreabă-l pe domnul Isăilă! Glumesc, mă bucur mult pentru Ionuț. Sunt sigur că va face treabă bună la Avellino, unde a fost împrumutat. z

15 selecții și 10 goluri are George Pușcaș pentru echipa națională de tineret: la seniori a prins lotul la 2-0 cu Irlanda de Nord

7 goluri în 21 de partide, unul la 3 meciuri, a reușit Pușcaș la Benevento anul trecut, contribuind decisiv la promovarea în Serie A

"Vom avea meciuri grele cu Țara Galilor. Abia aștept. Am un coleg, Thomas, care a dat un gol și o pasă de gol cu Elveția. Pe mulți îi știe Dulca de la Swansea"
Alex Pașcanu, stoper România și Leicester City

Clasament grupa 8

1. România 6p (5-1, 2j)
2. Țara Galilor 3p (3-0, 1j)
3. Bosnia 3p (7-4, 3j)
4. Elveția 3p (1-3, 2j)
5. Portugalia 0p (0-0, 0j)
6. Liechtenstein 0p (0-8, 2j).

  • Marți se joacă România - Elveția (19:00), Portugalia - Țara Galilor (21:15). 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  03 Septembrie 2017, 18:01

Prințișorul , catastrofal ... Dar e prințișor ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează