FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

VIDEO / EXCLUSIV Moldovan, titular la Euro? » Verdictul expertului: „Cu siguranță așa va fi”

Horațiu Moldovan a fost un om-cheie în campania de calificare la Euro 2024
Horațiu Moldovan a fost un om-cheie în campania de calificare la Euro 2024

Articol de , - Publicat miercuri, 27 martie 2024 16:41 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 17:26

Costel Pantilimon (37 de ani), fost portar cu 27 de apariții în tricoul echipei naționale, a intervenit telefonic la GSP Live și a vorbit despre titularizarea lui Horațiu Moldovan (26) pe Metropolitano, în amicalul pierdut de România în fața Columbiei, scor 2-3.

Pantilimon crede că Moldovan și-a câștigat statutul de titular la echipa națională și se așteaptă ca portarul lui Atletico Madrid să fie în primul „11” la Europeanul din Germania, chiar dacă la spanioli încă nu a debutat.

Raul Rusescu, despre scandalul de la Rapid: „E cea mai proastă decizie din ultimii 10 ani!”
Rapid
Raul Rusescu, despre scandalul de la Rapid: „E cea mai proastă decizie din ultimii 10 ani!”

VIDEO. Costel Pantilimon: „Horațiu Moldovan merită să fie titular la Euro”

- Panti, ce impresie ți-a lăsat meciul Columbia - România?
- A fost o partidă de verificare, atâta tot. S-a urmărit verificarea jucătorilor care au jucat mai puțin. A fost un meci benefic pentru a vedea nivelul nostru actual. E clar că echipa Columbiei este foarte bună, matură, cu o calitate superioară.

- Sunt jucători care ți-au plăcut în mod deosebit?
- Nu neapărat, n-aș putea numi pe cineva. Dar asta a fost valabil și în campania de calificare la Euro. Ne putem mândri cu un grup foarte închegat, care a dat dovadă de caracter în momente dificile. Poate Dennis Man, pe care îl consider un jucător foarte talentat, cu potențial să facă diferența.

- Titularizarea lui Horațiu Moldovan e un indiciu că el ar urma să fie în poarta României și la Euro?
- Cu siguranță! Și mi se pare și normal. Dacă ne uităm pe statisticile lui și la prestațiile din campania de calificare, chiar dacă nu este titular la Atletico, a ajuns la maturitatea necesară pentru a gestiona momentele de acest gen. El mai are cel puțin 10 ani la echipa națională, lumea se bazează pe el. A avut o evoluție solidă în fața Columbiei, și-a făcut treaba. Și-a câștigat locul de titular la națională.

Moldovan, titular la Euro? » Verdictul expertului: „Cu siguranță așa va fi”
Costel Pantilimon a apărat poarta echipei naționale în 27 de partide

- Dacă Moldovan va fi titular la Euro, chiar dacă nu va fi folosit deloc de Atletico, ar fi corect față de portarii care evoluează constant la echipele de club? Mă refer la Florin Niță, Ștefan Târnovanu...
- Meciurile la echipa națională sunt rare, iar un antrenor își conturează un prim „11”. Au mai fost cazuri în care au jucat fotbaliști cu mai puține minute la echipele lor de club. Interesul selecționerului este ca jucătorii pe care se bazează să aibă cel mai bun randament posibil la nivel internațional. Echipa națională este cu totul altceva, presiunea este alta. Iar Horațiu a gestionat foarte bine momentele cu presiune, și-a câștigat locul de titular și a apărat foarte bine sub „tricolor”.

VIDEO. Am tras concluziile la GSP Live, după România - Columbia 2-3

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Vezi mai multe articole de actualitate:

Ciprian Marica vede o lacună în primul 11 al naționalei: „Mă uitam că rămâne în fața fundașilor și nu împinge”
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Ciprian Marica vede o lacună în primul 11 al naționalei: „Mă uitam că rămâne în fața fundașilor și nu împinge”
Imens rateu! Titularul din La Liga, cotat la 35 de milioane € și calificat la EURO, a fost propus în Superligă: „Cei de acolo n-au dat niciun răspuns”
TRANSFER
Imens rateu! Titularul din La Liga, cotat la 35 de milioane € și calificat la EURO, a fost propus în Superligă: „Cei de acolo n-au dat niciun răspuns”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează