FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Se confirmă scenariul care îi dădea fiori lui Edi Iordănescu în perspectiva următoarelor meciuri ale naționalei

Cristi Manea, în stânga, nu va juca cu Belarus și Andorra // foto: Imago Images +18   FOTO
Cristi Manea, în stânga, nu va juca cu Belarus și Andorra // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 13:32 / Actualizat sambata, 16 septembrie 2023 14:34

Accidentat la ultima acțiune a echipei naționale, fundașul dreapta Cristi Manea (26 de ani) va sta pe tușă o perioadă mai lungă de timp, ceea ce înseamnă că va rata următoarele meciuri ale României din campania de calificare la EURO, cu Belarus, respectiv Andorra.

Integralist în meciul cu Israel de pe 9 septembrie, Cristi Manea nu a făcut parte din lot la următoarea partidă a „tricolorilor”, 3 zile mai târziu, cu Kosovo. Motivul? Fundașul dreapta de la CFR Cluj a resimțit dureri la genunchi în timpul unui antrenament și a devenit indisponibil pentru duelul contra kosovarilor.

Anchetă de proporții în Spania! 23 de români și bulgari au fost arestați pentru trucare de meciuri și fraudarea caselor de pariuri: „Liderul organizației corupea mai mulți fotbaliști din România”
ANCHETĂ
Anchetă de proporții în Spania! 23 de români și bulgari au fost arestați pentru trucare de meciuri și fraudarea caselor de pariuri: „Liderul organizației corupea mai mulți fotbaliști din România”

Se confirmă scenariul care îi dădea fiori lui Edi Iordănescu: Cristi Manea nu va juca cu Belarus și Andorra

Manea este sâcâit de o leziune a ligamentului colateral intern de la genunchi și va lipsi de pe teren o perioadă importantă de timp. Inițial, speranța era că Manea va absenta doar două-trei săptămâni, însă între timp s-a confirmat că problema este mai serioasă, iar perioada de absență va fi mai lungă.

Asta înseamnă că Manea nu va putea ajuta echipa națională la cele două meciuri din octombrie, în deplasare, cu Belarus (12 octombrie), apoi acasă, cu Andorra (15 octombrie).

Cel mai probabil, locul lui Manea va fi luat de Andrei Rațiu, precum s-a întâmplat cu Kosovo. Deian Sorescu este altă variantă pentru poziția de fundaș dreapta. Ambii pot interprepta partitura ofensivă pe care o pregătește selecționerul pentru „dubla” cu Belarus și Andorra, de la care se așteaptă șase puncte.

Manea îi va lipsi și CFR-ului într-o perioadă aglomerată, în care ardelenii au de jucat cu Petrolul, Rapid, FCU Craiova, Sepsi și Dinamo în campionat, plus CSM Alexandria în Cupă.

La meciul cu Belarus, Edi Iordănescu nu va putea conta nici pe atacantul George Pușcaș, suspendat pentru trei cartonașe galbene.

VIDEO cu declarațiile lui Edi Iordănescu după România - Kosovo

Citește și: 

„Scenariu complicat”. Spaniolii au analizat cele 30 de minute ale lui Ianis Hagi în Rayo - Alaves

Fotbalistul din Dinamo - FCU Craiova care l-a impresionat pe Ilie Dumitrescu: „E «out of this world»”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (20)
MaxiP
MaxiP  •  16 Septembrie 2023, 22:45
Postat de brianstorm pe 16 Septembrie 2023, 14:17

nu stiu ce se confirma sau nu,dar efectiv nu mai avem cum sa ratam calificarea.daca se intampla asta trebuie impuscati toti de la frf in frunte cu burleanu si iordanescu. si in situatia putin probabila in care israel obtine 3 puncte din dubla cu kosovo si elvetia,noi daca ne facem treaba si batem belarus plus andorra,suntem calificati 99%. dar daca israel face egal cu kosovo cum este normal si pierde cu elvetia,iar noi castigam,suntem deja calificati matematic inainte de dubla cu israel si elvetia.

Situatia nu e chiar atat de clara, diferenta intre noi si Israel e de 1 punct, avem meci in Israel. Cel mai probabil acolo se va juca calificarea, posibil egalul favorizandu-ne pe noi. Au programul mai greu, dar faptul ca ne ducem sa zicem la 5 puncte de ei inainte de ultimele 2 meciuri, avand meci cu ei si Elvetia ulterior, nu pare chiar asa linistitor. Plus ca mi-e putin frica de meciul cu Belarus. La cum i-am vazut ca arata in tur, as zice ca si daca jucam prost tot ii batem lejer, dar au incurcat foarte mult pe Israel si Kosovo. Nu imi explic neaparat cum, dar au facut-o. Suntem prea obsedati de calificare. In loc sa ne axam pe joc. Tot aud principiul asa, "rezultate, nu spectacol". Ce spectacol? Nu face nimeni spectacol, nici nu stim sa facem. Dar fara joc nu vei avea niciodata rezultate. Asta ar trebui sa ne doara. Personal mi-as dori sa ramana Elvetia acasa. Pare foarte improbil, totusi Elvetia nu mai arata ca la inceputul campaniei, ca o echipa dominanta. Cred ca un meci necastigat cu Israel i-ar pune sub o oarecare presiune. Cum ar fi sa-si joace ei calificarea la Bucuresti, eventual cu noi deja calificati? Dar pare destul de improbabil.

Trotsky
Trotsky  •  16 Septembrie 2023, 19:08

Astia era fiorii lui ***???? LOL x 2!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ostile_rumeliei
ostile_rumeliei  •  16 Septembrie 2023, 18:37

Mda... tot sase puncte asteptau nataraii si din dubla precedenta cu Israel si Kosovo. Se uita ca mai sunt si adversarii pe teren.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează