FOTBAL  »  NATIONALA  »  MOLDOVA - ROMÂNIA

S-a săturat de stat acasă! Un „tricolor” iese în față: „Nu vreau să mai ratez încă o calificare!”

Cristi Manea (în centrul imaginii) a oferit o pasă decisivă pentru Drăguș în amicalul cu Slovenia, 1-2 / Sursă foto: Imago Images
Cristi Manea (în centrul imaginii) a oferit o pasă decisivă pentru Drăguș în amicalul cu Slovenia, 1-2 / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 19:38 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2022 20:05

Cristi Manea, fundașul dreapta al primei reprezentative, le promite fanilor că naționala nu va mai vedea și următorul turneu final tot din fața televizoarelor. 

  • Duminică, în ziua în care Campionatul Mondial din Qatar pornește la drum, naționala României dispută un meci amical la Chișinău, în compania Moldovei. Partida începe la 20:30 și va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro Arena.

Ajuns la 25 de ani, Cristi Manea a acumulat deja o experiență considerabilă în echipa națională, pentru care a debutat în 2014, la doar 16 ani și 9 luni. Fotbalistul lui CFR Cluj are peste 20 de meciuri sub tricolor, însă n-a apucat să joace vreun minut în cadrul unui turneul final, tradiție negativă pe care vrea s-o dea uitării.

Edi Iordănescu, mesaj direct pentru fanii români: „Să nu credeți că e confortabil când se întâmplă asta”
MOLDOVA - ROMÂNIA
Edi Iordănescu, mesaj direct pentru fanii români: „Să nu credeți că e confortabil când se întâmplă asta”

Cristi Manea iese în față și le promite fanilor: „Nu vreau să mai ratez încă o calificare!”

„Și noi ne dorim foarte mult să ne calificăm. Noi, cei care am fost la Campionatul European de tineret din Italia, am simțit mirosul unui turneu final și e o experiență unică. Sperăm să ne calificăm (n.r. - la EURO 2024)

„Eu vă asigur că toți cei care suntem aici vor da sută la sută pentru a ne califica! Da, le promit fanilor acest lucru! Eu nu vreau să ratez încă o calificare. E foarte important pentru noi”, a declarat Cristi Manea, în conferința de presă premergătoare meciului amical de la Chișinău.

Următorul turneu final va fi Campionatul European din 2024, găzduit în întregime de Germania. România a fost repartizată în Grupa I din preliminarii, adversarele „tricolorilor” fiind Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

S-a săturat de stat acasă! Un „tricolor” iese în față: „Nu vreau să mai ratez încă o calificare!”
Cristi Manea visează să joace la un turneu final în tricoul naționalei / FOTO: Gazeta Sporturilor

Cristi Manea, înainte de amicalul Moldova - România: „Nu există vreun meci al prieteniei”

Tot în cadrul conferinței de azi, Cristi Manea a prefațat și amicalul de duminică seara împotriva Moldovei, meci pe care oamenii din cadrul celor două federații l-au intitulat „meciul prieteniei”, pe fondul legăturilor dintre țări.

Ne așteaptă un meci dificil. Niciun joc nu este al prieteniei. Noi am venit aici să câștigăm, să punem în practică ceea ce facem la antrenament

Atmosfera este bună, pentru că noi majoritatea ne cunoaștem. Ori am fost colegi la echipele de club, ori la naționalele mai mici. Simțim că suntem pe drumul cel bun.

Noi îl apreciem foarte mult pe Edi Iordănescu, mai ales că unii dintre noi l-am avut și la echipa de club. Noi, cei de la CFR, am avut și rezultate cu dumnealui, am câștigat campionatul”, a mai spus fundașul dreapta de la CFR Cluj. 

VIDEO. Dorinel Munteanu trage concluzii amare după România - Slovenia 1-2: „Aceeași partitură, dar de rezultate nu vorbim?”

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Edi Iordănescu, răspuns acid în conferință pentru jucătorul care-i criticase selecția: „Poate am ajuns prea jos și oricine crede că e nedreptățit”

Edi Iordănescu, mesaj direct pentru fanii români: „Să nu credeți că e confortabil când se întâmplă asta”

Interes major pentru Moldova - România; „E un meci foarte așteptat și foarte important. Arătăm că suntem uniți”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
cata
cata  •  20 Noiembrie 2022, 00:27

Sper sa nu se supere Moldova sa ne învingă! Poate se oprește curentul exact la meci! :)) Oricum nu avem ce sa vedem.

eugen5
eugen5  •  19 Noiembrie 2022, 23:44

la dat din gura sunteti premianti!!!!

mosTireac
mosTireac  •  19 Noiembrie 2022, 21:04

“… am simțit mirosul unui turneu final…” - pentru cine nu știe, orice turneu final miroase a… transpirație… :) da mă, transpirația celor care bagă material ca să se califice acolo. La noi nu e cazul…

Vezi toate comentariile (5)
Comentează