FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

EXCLUSIV Un titular al naționalei României a fost oprit de la efort » Probleme observate la ultimele analize!

Naționala României luptă pentru calificarea la Euro 2024 FOTO: FRF
Naționala României luptă pentru calificarea la Euro 2024 FOTO: FRF

Articol de , - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 12:37 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 15:02

Selecționerul Edward Iordănescu (44 de ani) l-a menajat pe Denis Alibec (32 de ani) la antrenamentul de marți seară. Atacantul de la Farul a resimțit o oboseală musculară și s-a pregătit separat.

  • Kosovo - România e programat vineri, 16 iunie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1;
  • Elveția - România se joacă luni, 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV.

Stafful naționalei l-a oprit de la efort pe Alibec, după ce fotbalistului i-au fost descoperite anumite probleme la ultimele analize efectuate de „tricolori" în cantonament.

Alibec nu a intrat la miuța comandată de Iordănescu, pentru a nu risca o leziune musculară, care ar fi pus în pericol prezența la meciul de vineri cu Kosovo.

Problema lui Alibec nu-l alarmează însă pe Iordănescu. Golgheterul campioanei Farul va face deplasarea la Priștina și rămâne prima variantă de vârf împins pentru confruntarea de foc de la Priștina.

Alibec a ratat ultima acțiune din 2022, amicalele cu Slovenia (1-2) și Moldova (5-0) din cauza unei leziuni musculare, dar în martie a fost titular în ambele partide. Integralist cu Andorra (2-0), când a și marcat un gol, și 77 de minute cu Belarus (2-1).

3 goluriare Denis Alibec în 29 de selecții la echipa națională

Și Andrei Rațiu a resimțit probleme musculare

Nu doar Alibec s-a confruntat cu probleme musculare. Fundașul dreapta Andrei Rațiu (24 de ani) a resimțit o suprasolicitare musculară și a urmat un program separat ieri. Fotbalistul de la Huelva s-a pregătit normal la antrenamentul din această dimineață. 

George Pușcaș s-a pregătit la intensitate maximă

În schimb, George Pușcaș (27 de ani) s-a pregătit la intensitate maximă alături de ceilalți jucători convocați.

Chiar dacă a venit la lot cu probleme medicale de la echipa de club, unde jucase foarte puțin în ultimele 9 etape, atacantul de la Genoa l-a convins pe Edward în meciul-școală cu CS Tunari că se poate baza pe el.

Pentru că s-a numărat printre cei care au terminat cel mai devreme sezonul intern, pe 19 mai, și jucase extrem de puțin în ultimele două luni, George Pușcaș a ajuns în cantonamentul de la Mogoșoaia cu primul contingent de "tricolori".

Venise la lot cu probleme la genunchiul drept, cel la care s-a operat de menisc în trecut, dar unde resimte încă dureri.

Exerciții specifice pentru George Pușcaș

La lot se cunoșteau problemele lui George, care face zilnic o serie de exerciții speciale, ce îl ajută să țină lucrurile sub control. De altfel, în cantonament, atacantul a urmat tot procesul de pregătire la maxim, împreună cu colegii săi. Iar duminică, în partida-școală cu CS Tunari (4-1), s-a mișcat foarte bine și a reușit să și marcheze de două ori.

A fost testul final, în urma căruia Edward Iordănescu și-a dat seama că poate conta pe Pușcaș pentru "dubla" cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie). Din cauza problemelor la genunchi, jucătorul a și ratat primele două partide din aceste preliminarii, cu Andorra și Belarus, care s-au disputat spre finalul lui martie.

"Tricolorii" vor face un ultim antrenament azi, 14 iunie, la Mogoșoaia, apoi, în jurul orei 18:30, au programată plecarea spre Kosovo, pentru partida de vineri seara.

Citește și alte articole de actualitate:

Primul obiectiv al lui Dan Petrescu la Jeonbuk + Mesaj pentru conducători: „Am nevoie de jucători”

Căpitanul lui Dinamo pune presiune pe șefi: „Nu știm nimic. Mai avem nevoie de jucători”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (10)
klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  14 Iunie 2023, 17:09

Offff, ne-am facut de tot ***, cu prelungirea mandatului de selectioner a prea iubitului instructor sportiv edi iordanescu ..... cu maaari merite politice. Nu vom reusi o calificare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Sofa_King
Sofa_King  •  14 Iunie 2023, 15:02

Daca ne bazam pe Puscas e grav.

valentindragobete
valentindragobete  •  14 Iunie 2023, 14:34
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 14 Iunie 2023, 13:26

Cum adica atacantul de la Farul ? Nu ati zis ca a plecat ??

A plecat rămânând!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează