FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Veste bună pentru Edward Iordănescu înainte de EURO 2024 » E pe cale să rezolve una dintre marile probleme ale naționalei

Articol de , - Publicat luni, 12 februarie 2024 11:57 / Actualizat luni, 12 februarie 2024 13:06

Într-o perioadă în care „tricolorii” legitimați în străinătate fie nu joacă, fie o fac puțin sau slab, selecționerul Edward Iordănescu are parte și de vești bune. Pare că a rezolvat o problemă majoră a „tricolorilor” în vederea EURO 2024.

  • Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda)

Cu 4 luni înainte de startul EURO 2024, selecționerul începe să definitiveze lotul pentru turneul final din Germania. Trebuie să aleagă 20 de jucători de câmp și trei portari. Și se gândește deja și la primul „11”. Iar dacă pe cele mai multe dintre posturi opțiunile nu sunt foarte multe, există un loc în echipă care pare să-și găsească „stăpânul”.

Edward Iordănescu are o misiune imposibilă înainte de EURO 2024! Selecționerul trebuie să aleagă DOAR 20 de jucători de câmp » GSP.RO are lista extinsă pentru Germania
ANALIZĂ
Edward Iordănescu are o misiune imposibilă înainte de EURO 2024! Selecționerul trebuie să aleagă DOAR 20 de jucători de câmp » GSP.RO are lista extinsă pentru Germania

Denis Drăguș se cere titular la EURO 2024

Ajuns în septembrie la Gaziantep, după ce a bifat 6 meciuri pentru Standard Liege, Denis Drăguș (24 de ani) se află în cel mai bun moment al carierei. Tocmai a dat două goluri pentru formația lui Marius Șumudică și a ajuns la 10 goluri în 20 de meciuri în Turcia. 

Are toate șansele să fie în lot la EURO 2024 și chiar poate emite pretenții pentru un loc de titular.

Folosit ca atacant central la Gaziantep, Drăguș, care poate juca și ca extremă, poate fi soluția pentru problema care i-a dat bătăi de cap lui Iordănescu în preliminarii.

Rivalul lui Drăguș pentru un loc de titular ar putea fi doar Denis Alibec (33 de ani), care a marcat 4 goluri în 12 meciuri în Qatar. Ceilalți atacanți aflați în vederile lui Iordănescu, Munteanu, Bîrligea și Pușcaș, încă nu se regăsesc și nu sunt în cea mai bună formă.

Drăguș a jucat puțin în preliminarii. Și pe alt post

Drăguș a bifat meciuri în campania de calificare la EURO 2024, dar doar în ultima parte. A adunat trei partide, cu Belarus, Israel și Elveția, fără însă să reușească să marcheze.  Iar de fiecare dată a jucat ca extremă stânga. Pe acest post, Florinel Coman pare bătut în cuie, având în vedere forma lui din Superligă. 

Veste bună pentru Edward Iordănescu înainte de EURO 2024 » E pe cale să rezolve una dintre marile probleme ale naționalei
Denis Drăguș // FOTO: Imago

Cum ar putea arăta România la EURO 2024: Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - N. Stanciu, R. Marin, Olaru - Man, Drăguș (Alibec), Fl. Coman

Ce au făcut atacanții României în preliminariile EURO 2024

În partidele de calificare, Iordănescu a mizat pe cinci atacanți clasici: Denis Alibec, George Pușcaș, Denis Drăguș, Daniel Bîrligea și Louis Munteanu. Însă niciunul nu a dat randamentul scontat.

JucătorMinuteGoluri
Denis Alibecc5233
George Pușcaș2701
Denis Drăguș160-
Daniel Bîrligea59-
Louis Munteanu13-
Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

VIDEO Ce spune Rodion Cămătaru despre șansele României  la EURO 2024

Citește și:

EXCLUSIV Culise FRF » Adevăratul motiv pentru care Edward Iordănescu a refuzat să meargă la tragerea Ligii Națiunilor + probleme mari de sănătate: „A ajuns de două ori la spital!”

Se vând bilete pentru meciurile României » Cât costă accesul pe stadion la duelurile cu Irlanda de Nord și Columbia

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
barghierimihai49
barghierimihai49  •  14 Februarie 2024, 20:54

Iordanescu.jr. are deja format scheletul echipei nationale:fundas central-Ianis Hagi(in locul lui Dragusin),mijlocas central-Ianis Hagi(in locul lui Stanciu,atacant central-Ianis Hagi(in locul lui Alibec),iar daca ar avea o banca de rezerve in poarta-in locul lui Moldovan va fi Ianis Hagi!(Aceasta varianta va fi valabila doar daca Marea echipa Alaves ii va permite sa vina la nationala!)

parachioara5
parachioara5  •  12 Februarie 2024, 15:03

Edy nu face selectia pe competente ...se stie ca Alibec este un plezirist din Qatar si Markovici este mai bun decat el ...dar ce sa le ceri la bucuresteni ...

MaxiP
MaxiP  •  12 Februarie 2024, 14:55

Cinci atacanti clasici, din care 2 nu sunt chiar atacanti. Munteanu in mod cert nu e varf, Dragus s-a reprofilat si arata mai mult a varf, dar e extrema in mod normal. Primul 11 dat de voi e destul de nerealist, voi vedeti un prim 11 cu 3 mijlocasi la inchidere, unde Stanciu nu prea are ce cauta si il omiteti pe Screciu din schema, care pare preferatul lui Edi. Pe linia Cocis, Florescu si obsesiile fiecaruia. Mi-e greu sa cred ca el va lipsi prea des din primul 11.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close