FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

De ce nu Chițu și Nistor? Contestat pentru selecție, Edi Iordănescu răspunde: „Am rămas fidel unor principii”

Edi Iordănescu // foto: FRF TV
Edi Iordănescu // foto: FRF TV

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 16:31 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 17:17

Edi Iordănescu (45 de ani) a prefațat meciurile naționalei din această lună, cu Israel (18 noiembrie), respectiv Elveția (21). Selecționerul a justificat selecția pe care a făcut-o pentru cele două meciuri decisive în calificarea la EURO 2024.

Edi Iordănescu a convocat 28 de jucători pentru meciurile cu Israel și Elveția, ultimele din campania de calificare la Campionatul European din Germania.

Alegerile acestuia au fost contestate în special în SuperLigă, având în vedere că cei mai în formă jucători ai campionatului, Aurelian Chițu și Dan Nistor, nu au prins lista finală.

Delegare controversată la meciul Israel - România » Pentru cine trage UEFA sforile
Israel - România
Delegare controversată la meciul Israel - România » Pentru cine trage UEFA sforile

Iordănescu a explicat că a vrut jucători de profil diferit și că a dorit continuitate în lot, în ciuda faptului că a selecționat și 3 posibili debutanți, Bogdan Racovițan, Andres Dumitrescu și Andrei Artean.

Edi Iordănescu: „Meciul cu Israel poate fi de totul sau nimic”

„Meciul cu Israel este decisiv și nu trebuie să ne ferim de realitate. Noi am făcut ca acest meci să fie decisiv, am câștigat această șansă prin tot ce am făcut în această campanie. Poate fi un meci de totul sau nimic.

Când duci o campanie fără înfrângere și totuși ajungi să depinzi de un rezultat la ultima acțiune nu e tocmai confortabil. Asta face ca presiunea să fie imensă, dorința fantastică. Grupul este pregătit.

Avem un singur fel de a aborda jocurile, cu luciditate, maturitate și spirit. Jocurile Israelului ne pot aduce în orice situație, să ne fie suficient sau nu un punct”, a precizat Iordănescu inițial pentru FRF TV.

Edi Iordănescu: „Mi-am dorit un lot numeros, jucători de profil diferit”

„Și abordarea cu privire la selecție este un pic diferită. Am apelat la un număr mai mare de jucători tocmai pentru a avea soluții și a putea reacționa indiferent de scenariu. Mi-am dorit un lot mai numeros și, în funcție de ce va cere fiecare joc în parte, să avem soluții. Am simțit că este nevoie să fim acoperiți cu profiluri diferite de jucători pentru fiecare poziție.

Eu nu trebuie să justific public selecția, ci rezultatele. Cu siguranță că fiecare are dreptul la opinie. Tot timpul a fost comentată selecția, și în perioada mea și înainte de mine. Am rămas fidel unor principii. În primul rând, am dorit continuitate. Am spus mereu, campania e scurtă și nu putem să facem experimente.

În trecut, când se schimbau 10-12 jucători de la o acțiune la alta, se cerea continuitate, pentru a avea omogenitate. Acum, că am mers pe continuitate, se vorbește mai mult despre forma temporară a jucătorilor. Mai mult decât atât, jucătorii la care am apelat sunt îndelung monitorizați, nu i-am descoperit acum. Unii pot fi debutanți, dar avem încredere în toți cei care sunt aici”, a adăugat selecționerul.

„2-3 jucători au probleme medicale”

Mărturisesc că mai sunt 2-3 jucători, despre care opinia publică nu știe, care sunt cu probleme medicale, despre care nu suntem siguri că îi putem recupera. În condițiile astea, am vrut să avem acoperite toate pozițiile și am apelat la jucători care pot oferi complexitate, pot acoperi 2-3 poziții.

Avem absenți pe care îi regretăm, dar trebuie să mergem înainte și să calificăm echipa. Mărturisesc și că tot timpul am regretat că am mai fi putut aduce 2-3 jucători care au arătat lucruri bune, dar ușa rămâne deschisă pentru viitor. Acum așa am ales și am convingerea că am ales inspirat”, a completat Edi Iordănescu.

Din informațiile GSP.ro, jucătorii cu probleme medicale sunt extrema stânga Valentin Mihăilă și portarul Ionuț Radu.

Am încercat să pregătim fiecare scenariu posibil. Din punct de vedere mental, trebuie să fim pregătiți pentru primul joc, cu Israel, care ar putea fi decisiv. Dacă vom ajunge să depindem de ultimul rezultat, cu Elveția, cu siguranță ne vom replia și vom pregăti cât mai bine ultima dispută. Important este ca România să fie la EURO.

Am fost întrebat dacă ne putem califica și am spus cu convingere că da. Am muncit mult pentru asta, suntem pregătiți pentru asta și ne dorim, mai mult decât orice, să bucurăm românii.

- Edi Iordănescu, selecționer România

Tot despre echipa națională: 

Alarmă cu Valentin Mihăilă! A ieșit în ultima clipă din lotul Parmei » Griji și pentru selecționerul Edi Iordănescu
PRELIMINARII EURO 2024
Alarmă cu Valentin Mihăilă! A ieșit în ultima clipă din lotul Parmei » Griji și pentru selecționerul Edi Iordănescu
Denis Drăguș a sosit astăzi în România: „Dacă mă aștept să fiu titular la națională?”
CONVOCARE
Denis Drăguș a sosit astăzi în România: „Dacă mă aștept să fiu titular la națională?”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
Alex19901
Alex19901  •  12 Noiembrie 2023, 19:18

Chiar daca nu tin cu Edy dar astia doi nu sunt jucatori de nationala

zb59
zb59  •  12 Noiembrie 2023, 19:06

Imp0storu1 asta vorbeste de principii!:))

parachioara5
parachioara5  •  12 Noiembrie 2023, 17:35

...Edy ...demisia...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează