FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Edi Iordănescu a cerut o schimbare majoră în Liga 1: „Am avut o discuție cu președintele Federației”

Selecționerul simte o reticență față de națională din partea unor cluburi din Liga 1. Vrea și o schimbare importantă la nivelul modului de arbitraj.
Selecționerul simte o reticență față de națională din partea unor cluburi din Liga 1. Vrea și o schimbare importantă la nivelul modului de arbitraj.

Articol de GSP - Publicat joi, 10 februarie 2022 09:04 / Actualizat joi, 10 februarie 2022 09:28

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost, miercuri seară, invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la prima ediție din 2022 a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Selecționerul a vorbit despre primele probleme de care s-a lovit la start de mandat. Pe lângă accidentarea lui Ianis Hagi, antrenorul acuză și stilul de arbitraj din Liga 1 și dezvăluie că s-a implicat deja pentru a  provoca o schimbare. 

Edi Iordănescu nu se poate baza la primele meciuri ale mandatului pe Ianis Hagi (23 de ani), absent jumătate de an din cauza unei accidentări la ligamentele genunchiului. 

Anunț categoric al lui Edi Iordănescu: „Rămâne sută la sută la echipa națională!”
Prietenii lui Ovidiu
Anunț categoric al lui Edi Iordănescu: „Rămâne sută la sută la echipa națională!”

Selecționerul simte o reticență față de națională din partea unor cluburi din Liga 1. Vrea și o schimbare importantă la nivelul modului de arbitraj. 

VIDEO Edi Iordănescu dezvăluie primele probleme întâmpinate la echipa națională

- Accidentarea de durată a lui Ianis Hagi va fi una importantă.
- Din păcate, da! Am vorbit cu el de două ori, chiar și cu Gică. Vreau să-i fiu alături lui Ianis, să-l susțin, l-am asigurat de suportul meu și de faptul că toți avem nevoie de el ca să revină cât mai repede. L-am asigurat că-l așteptăm și avem încredere. Să-și ia timpul necesar. L-am găsit încrezător, împăcat cu ideea că așa a fost să fie. Nu a fost deloc ușor să diger această veste. Îl aștept cât mai repede înapoi.

- E bine să nu punem presiune mare pe el.
- Există două tipuri de presiune. Una constructivă și una distructivă. Eu am folosit-o pe prima. Cred că există una distructivă totuși aici, care înconjoară de foarte mult timp echipa și anume paralela cu trecutul. Cădem în capcana asta și cred că nu producem decât rău făcând comparații. 

Punem o presiune artificială total distructivă. Am resimțit-o deja cu jucătorii. Nu o suportă și nu digeră aceste comparații. Eu cred în ei și de asta am venit! Cred cu tărie că ne putem crește nivelul, plafonul este încă sus, cred că avem o marjă importantă de progres. Trebuie să ne strângem cu toții și să luptăm împreună. Dacă punem presiune, comparăm și suntem negativi, nu vor da niciodată cât pot să dea cu adevărat.

- Gică Hagi ce ți-a transmis?
- M-a încurajat și mi-a spus că va fi mereu disponibil. Din păcate, feedback-ul nu este la fel din alte direcții, dar eu cred că trebuie să muncim împreună. Îmi doresc să merg să discut cu antrenorii. Eu vin de pe bancă și știu care sunt lucrurile bune și mai puțin bune. Vreau să lucrăm în echipă pentru că plec de la ideea că nu le știu pe toate.

Edi Iordănescu: „Nu îmi convine stilul de arbitraj din Liga 1”

- Alți antrenori te-au căutat?
- Am vorbit cu Dan Petrescu prin mesaje, dar a fost perioada strânsă cu intermediare. Discutăm și-mi doresc să merg la Cluj câteva zile. Așa cum îmi doresc și la Gică. Am discutat și la Sepsi, și la Craiova, dar și la FCSB. O să merg și la alte cluburi, dar am constatat că nu toate cluburile au deschidere. Și în trecut a fost la fel.

- Îți dorești și alte schimbări?
- Competiția noastră aș vrea să aibă alt ritm, altă adversitate. Am avut o discuție cu președintele Federației zilele astea și am militat pentru o discuție a mea, a dânsului și a lui Mihai Stoichiță cu cei din conducerea arbitrilor. Mi-aș dori să avem în Liga 1 un joc mai liber, mai disputat, mai puțin fragmentat. Să încurajăm duelurile, pentru că atunci când ieșim în Europa ne lovim de alte lucruri.

Citește și alte știri despre echipa națională: 

EXCLUSIV // VIDEO Edi Iordănescu, gata să cheme veteranii pentru a se califica la European: „La echipa națională nu contează vârsta”

VIDEO EXCLUSIV Edi Iordănescu are un mesaj direct pentru jucători: „Vreau să clarific totul de la început”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (11)
946199078754644
Tavi A'visi  •  10 Februarie 2022, 17:09

Succes!..

dududuru
dududuru  •  10 Februarie 2022, 14:58

Atenție, Olimpiada de iarnă este în desfășurare! Poate marea gazetă nu știe încă...

steaua.libera
steaua.libera  •  10 Februarie 2022, 12:28

Mai nou selecționerul le face agenda arbitrilor, wow :))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează