FOTBAL  »  NATIONALA  »  STRANIERI

Ce i-a spus Edward Iordănescu lui Horațiu Moldovan înainte de transferul la Atletico Madrid: „Trebuie să faci tot posibilul!”

Horațiu Moldovan, la Atletico Madrid
Horațiu Moldovan, la Atletico Madrid

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 18:54 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 19:33

Horațiu Moldovan (26 de ani) a ținut cont de opinia selecționerului Edward Iordănescu înainte să își dea acordul pentru a pleca de la Rapid la Atletico Madrid.

Transferul lui Horațiu Moldovan la una dintre forțele Spaniei îi scade teoretic șansele goalkeeperului titular al echipei naționale să își păstreze locul în angrenajul lui Edward Iordănescu. 

Moment bizar la Wolfsburg - Koln » Ce a urmat, după ce arbitrul asistent a fost făcut KO: „Situația deja devine ciudată”
BUNDESLIGA
Moment bizar la Wolfsburg - Koln » Ce a urmat, după ce arbitrul asistent a fost făcut KO: „Situația deja devine ciudată”

Slovenul Jan Oblak (31 de ani) este unul dintre cei mai buni portari ai generației sale și joacă pentru Atletico Madrid din 2014.

Mesajul lui Edward Iordănescu pentru Horațiu Moldovan

Selecționerul României l-a sfătuit pe Moldovan să accepte oferta din partea lui Atletico, deoarece este o șansă unică în viață, însă i-a solicitat, în același timp, să facă tot posibilul să evolueze în câteva partide înainte de EURO 2024.

„Mergi la Atletico, e o ocazie unică în viață, dar trebuie să faci tot posibilul să joci câteva meciuri! Nu se poate să stai cinci luni fără să joci deloc!”, i-ar fi transmis selecționerul lui Horațiu Moldovan, conform AS.ro.

Horațiu Moldovan, prezentat în stil mare la Atletico

Horațiu Moldovan a fost prezentat acum trei zile la Atletico Madrid într-o conferință de presă specială. Președintele Enrique Cerezo a condus „ostilitățile”, au urmat întrebările jurnaliștilor și înmânarea tricoului cu numărul 1.

Atletico Madrid a organizat o conferință specială pentru Horațiu Moldovan. Președintele Enrique Cerezo a fost prezent și a ținut un discurs apreciativ la adresa portarului român.

VIDEO Horațiu Moldovan, prezentat în stil de mare campion la Atletico Madrid! Portarul a primit tricoul cu numărul 1

Prezentatorul evenimentului a amintit că Moldovan devine al treilea român din istoria clubului, după Didi Prodan și Cosmin Contra. Înainte de a-i da cuvântul goalkeeperului, a ținut să precizeze că „este o zi mare pentru gruparea noastră”.

Vizibil emoționat, Horațiu a salutat în limba spaniolă, apoi a ținut un scurt discurs în limba română. „Pentru mine înseamnă un mare pas în carieră. Este o onoare să pot reprezenta aceste culori, o mândrie să ajung la un club atât de mare ca Atletico. Acum sunt aici, pregătit să muncesc din greu și să îmi aștept rândul. Voi da totul când va veni!”.

+9 FOTO

Miguel Angel Ruiz, căpitan legendar al madrilenilor, și-a făcut apariția pe scenă pentru a-l felicita pe Moldovan.

Horațiu Moldovan i s-a adresat cu „dânsul” lui Oblak » Între cei doi e o diferență de 5 ani

Au urmat întrebările jurnaliștilor spanioli, prezenți în număr mare la eveniment. Toate publicațiile importante, Marca, AS sau Mundo Deportivo, au avut reprezentanți în sală.

Întrebat dacă nu se teme de concurența cu Jan Oblak (31 de ani), Moldovan a arătat un respect imens: „Nu puteam lăsa acest tren să treacă. Probabil nu aș mai fi avut o asemenea oportunitate. Despre Oblak vreau să spun că am un mare respect pentru dânsul. Era idolul meu înainte să ajung aici. Ne-am și cunoscut, e un portar imens. Știu că voi avea multe de învățat de la dânsul”.

Jurnaliștii au fost curioși și cu privire la prima întâlnire dintre Moldovan și Diego Simeone: „Da, am reușit să vorbesc cu Mister. Am schimbat câteva vorbe, am rămas chiar impresionat de dânsul. E o persoană incredibilă. Mi-a zis că e fericit că am ajuns aici și să muncesc din toate puterile, să facem lucruri importante pentru club”.

Citește și:

Liderul din Serie B, eșec la scor de neprezentare în derby-ul emilian! Ce au făcut Dennis Man și Valentin Mihăilă
ITALIA
Liderul din Serie B, eșec la scor de neprezentare în derby-ul emilian! Ce au făcut Dennis Man și Valentin Mihăilă
Steaua, în pericol să îl piardă pe Bogdan Chipirliu! Golgheterul „militarilor” vrea să plece și este dorit de o altă echipă cu pretenții din Liga a 2-a
CSA Steaua
Steaua, în pericol să îl piardă pe Bogdan Chipirliu! Golgheterul „militarilor” vrea să plece și este dorit de o altă echipă cu pretenții din Liga a 2-a

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
21lva
21lva  •  27 Ianuarie 2024, 21:39

Moldovan o să fie titular la euro chiar dacă nu joacă niciun minut la atletico. E copilul lui Edy. Al doilea portar din lot o să fie Niță. Al treilea nu e clar. Oricum o să fie spectator neplatitor

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  27 Ianuarie 2024, 20:21

Edy n o sa faci vreun punct in 2024 ...lasa gargara ...tu esti problema ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează