FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

Premierul Norvegiei, explicații pentru blocarea meciului cu România: „De asta rata de infecție la noi e mai mică”

Norvegia a învins România la Oslo, scor 4-0
Norvegia a învins România la Oslo, scor 4-0

Articol de GSP - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 22:00 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 23:10

Erna Solberg (59 de ani), premierul Norvegiei, a explicat de ce echipei naționale a nordicilor nu i-a fost permis să zboare în România pentru a disputa meciul cu „tricolorii” din Liga Națiunilor.

  • CONTEXT: România - Norvegia, duel care ar fi trebuit să aibă loc duminică, în Liga Națiunilor, a fost anulat de UEFA după ce nordicilor nu le-a fost permis de către autoritățile de la Oslo să părăsească țara. 
  • Decizia ca norvegienii să nu poată ieși din țară a fost luată după fundașul dreapta Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și a intrat în izolare.

Prim-ministrul spune că nu ar fi fost corect pentru restul norvegienilor ca echipa națională să primească un tratament preferențial și subliniază seriozitatea cu care Norvegia privește infectările cu COVID-19.

Erna Solberg, după anularea meciului România - Norvegia: „În alte locuri, infecția se poate răspândi mai rapid”

„Dacă nu am fi făcut asta, am fi fost mult mai puțin stricți cu fotbalul decât suntem cu norvegienii în general. Trebuie să ținem cont că luăm masuri mai stricte decât alte țări. În alte locuri, contacții apropiați ai oamenilor infectați nu sunt carantinați, dar asta înseamnă că infecția se poate răspândi mai rapid.

Din acest motiv, noi avem măsuri stricte. Multe țări din jurul nostru nu iau măsurile noastre, dar din acest motiv rata de infecție din Norvegia e mai mică”, a spus Solberg, potrivit SpotMedia.

Pentru România urmează meciul cu Irlanda de Nord, ultimul pentru „tricolori” din această ediție a Ligii Națiunilor. Acesta va avea loc miercuri, 18 noiembrie, de la ora 21:45.

VIDEO. Totul despre Irlanda de Nord - România, următorul meci al „tricolorilor”

Citește mai multe știri despre România - Norvegia:

Ei sunt cei care decid ce se întâmplă cu România - Norvegia! Motivul pentru care 3 membri din Comisia de Disciplină nu vor vota

Norvegienii se tem de ce e mai rău pentru ei: „Am primit semnale că vom pierde cu 0-3 meciul cu România!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează