FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2023

Doar trei „tricolori” rămân și la Euro 2023 » Pe cine se va baza Adrian Mutu la următorul turneu final

La următorul turneu final european U21 suntem calificați direct, ca țară gazdă. Din lotul prezent în Ungaria vor mai putea evolua Radu Drăgușin, Octavian Popescu și George Câmpanu.
La următorul turneu final european U21 suntem calificați direct, ca țară gazdă. Din lotul prezent în Ungaria vor mai putea evolua Radu Drăgușin, Octavian Popescu și George Câmpanu.

Articol de , - Publicat joi, 01 aprilie 2021 00:04 / Actualizat joi, 01 aprilie 2021 11:04

La următorul turneu final european U21 suntem calificați direct, ca țară gazdă. Din lotul prezent în Ungaria vor mai putea evolua Radu Drăgușin, Octavian Popescu și George Câmpanu.

România a ieșit de la Euro 2021 cu fruntea sus. În urma competiției din Ungaria și Slovenia rămân câteva certitudini pentru naționala mare, dar și pentru viitorul turneu final U21. Pe care-l vom organiza, alături de Georgia, în 2023.

Adrian Mutu pregătește următoarea generație

În viitoarea garnitură, în care vor fi eligibili jucătorii născuți după 1 ianuarie 2000, vor rămâne câteva nume care s-au aflat și în lotul din Ungaria. Drăgușin a demonstrat, în jumătatea de oră jucată la Euro U21, că îl poate înlocui pe Pașcanu. Are un fizic ideal pentru poziția jucată și poate fi viitorul lider al generației 2000. Octavian Popescu și George Câmpanu vor putea fi și ei folosiți.

Urmează o generație cu prezențe destule în Liga 1. Printre selecționabili se numără, de exemplu, Screciu, Baiaram, Petrila, Alexi Pitu. Însă și nume din străinătate. Sava de la Torino, Cârjan de la Arsenal, Louis Munteanu de la Fiorentina.

România U21, al treilea european consecutiv

Faptul că organizăm Euro 2023 alături de Georgia e o performanță remarcabilă. Înainte de 2019, aveam o singură prezență la un CE U21. Acum vom avea 3 la rând, fiindcă suntem calificați din oficiu. 

Meciurile se vor juca între 9 iunie și 2 iulie. Organizăm partida de deschidere, iar finala va fi la Tbilisi. România propune 4 stadioane: Arena Națională, Steaua, Cluj Arena și "Dr. Constantin Rădulescu".Partea proastă: vom juca doar amicale. Ceea ce pentru Ungaria n-a fost de bun augur înaintea acestui turneu.

Cum ar putea arăta viitoarea națională de tineret

  • Sava (Torino) - Grosu (Viitorul), Ehmann (Dinamo), Drăgușin (Juventus), Pantea (FCSB) - Perianu (FCSB), Screciu (Craiova) - Oct. Popescu (FCSB), Cârjan (Arsenal), Pitu (Viitorul) - L. Munteanu (Fiorentina)

Alte 4 concluzii după Euro 2021

1) Vlad, Pașcanu și Ciobanu pot forța la naționala mare

  • Dintre "tricolori" s-au remarcat 3-4 nume. E vorba de Vlad, de Pașcanu, de Ciobanu și de Mățan. Ultimul nu pare, deocamdată, pregătit fizic pentru trecerea la seniori. În plus, joacă pe un post unde România are nume precum Man și Mihăilă. În schimb, cu Lazar fără experiență internațională și Radu fără meciuri în picioare, Vlad poate fi soluția de rezervă a lui Niță. Iar Pașcanu poate umple un spațiu sensibil, cel de stoper la naționala mare. Ciobanu e și el un nume de lot pentru Rădoi. 

2) Pomul lăudat

  • Moruțan a plecat în Ungaria ca lider al echipei și se întoarce ca unul dintre cei mai slabi jucători pentru noi. A început bine prima partidă, însă s-a stins, a forțat individualități gratuite, iar ultimul meci l-a pornit ca rezervă. 

3) Își redresează cariera

  • Un debut fără înfrângere la un turneu final este un rezultat bun pentru Adrian Mutu, venit după un start nu neapărat reușit de antrenorat. A surprins pe toată lumea când a continuat cu Ciobotariu după greșeala inițială, iar acesta nu l-a mai dezamăgit. A avut tupeul să înceapă cu un mijloc absolut nou "decisivul" cu Germania. Ce i se poate imputa: lipsa unui vârf. Poate Louis Munteanu. E greu de spus însă dacă fotbalistul Fiorentinei Primavera, generație 2000, se putea impune în primul "11". 

4) Surpriza Marin

  • Absența lui s-a văzut în meciul cu Germania. O surpriză pentru toată lumea - greu să urmărești un jucător care evoluează în Serie B -, Marius Marin a fost reminiscența spiritului lui Ionuț Radu. Mai multe cluburi din Italia se arată deja interesate de fotbalist. Care, deși nu poate fi o soluție imediată la naționala lui Rădoi, e un nume de reținut, poate crește sănătos în fotbalul din "Cizmă". 

VIDEO Florin Bratu, după Germania U21 - România U21 0-0, despre ”tricolorii” lui Mutu: ”Au calitate. Jos pălăria pentru ei!”

Citește și alte știri despre naționala U21 a României:

Concluzie după eliminarea României U21 de la EURO: „ E greu să ajungă vreunul în Bundesliga!”

Becali a anunțat noul preț al lui Moruțan, după prestațiile de la Euro: „Atât costă”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
10156013562479806
Oprisan Niculae  •  01 Aprilie 2021, 11:34

Mi se pare o atitudine de looseri.Consideram o mare realizare necalificarea in sferturi la under21.Faptul ca nemtii si olandezii nu ne-au tras-o e considerat un mare succes.Aceasta generatie va face pasul la nationala mare si daca reusim un 1-0 cu Gibraltar ne vom considera brazilienii Europei.Competitiile sunt facute pentru a incerca sa le castigi nu sa iesi cu fruntea sus din ele.Chiar credeti ca nationala mica a facut un turneu final fabulos?Este si acesta un motiv pentru care Armenia castiga un meci (istoric pentru ei) in care nationala mare s-a facut de ***.Mai nou se da vina pe arbitraj.Cred ca delegatia Romaniei trebuia sa masoare terenul si portile , poate mai gaseau o scuza pentru infrangerea asta rusinoasa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează