FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluire incredibilă făcută de Răzvan Raț: „Daum m-a pensionat: «Dacă te chem și nu te bag, poți să-mi creezi probleme»!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 20:15 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 21:33

Răzvan Raț a explicat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu" modul în care selecționerul neamț, Christoph Daum, a renunțat la serviciile sale la națională și i-a forțat retragerea de sub tricolor.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Răzvan, bine ai venit. Arăți foarte bine!
- Mulțumesc, nea Ovidiu. Cred că mai puteam și să joc.

- Dacă te-a pensionat Christoph Daum...
- Da. Eram la Rayo Vallecano...

- Erai al patrulea cel mai selecționat jucător și totuși a renunțat la tine.
- E mai puțin important faptul că eu aveam la momentul ăla 113 selecții sau nu. Era un context în care noi nu reușiserăm lucruri bune la Euro 2016, dar în același timp era normal ca imediat după, la prima convocare, să avem un prim contact. Nu eram orice jucător, fusesem de peste 30 de ori căpitanul echipei naționale. Jucasem 15 ani pentru echipa națională și aveam o anumită greutate ca nume. Aveam 35 de ani, dar în afară de lucrurile astea nu era un concurent neapărat pe post care să fie într-o situație certă de a mă scoate din echipă.

- Dar ce s-a întâmplat atunci, Răzvan?
- Divorțul s-a produs simplu. Eu nu m-am întâlnit fizic cu domnul Daum. Am fost sunat de el, eram în presezon, în cantonament în Spania. Cred că era meciul cu Serbia, dacă nu mă înșel. M-a sunat Daum personal, pe telefonul meu mobil. S-a recomandat, vorbea în engleză, și mi-a spus, prin altele, de contextul în care a venit el, că nu știe foarte multe lucruri despre jucători, dar că a cerut foarte multe informații din anturajul echipei naționale, dintre cei care erau atunci în jurul echipei.

- Și ce ți-a zis, cum ți-a zis?
- Mi-a spus un lucru care m-a frapat. "Aș vrea să te chem la echipa națională, dar mi s-a spus că dacă te chem și nu te bag, poți să-mi creezi probleme sau poți crea probleme de atmosferă, tu având o influență în vestiar și jucătorii de partea ta, alături de tine". M-a bulversat și intrigat...

- N-ai reacționat?
- I-am și spus: "Domnule Daum, sunteți un profesionist, la fel ca și mine. Dumneavoastră trebuie să aveți contact cu mine, nu să plecați urechea la unii sau alții care au un dinte împotriva mea". De atunci nu m-a chemat!

- Păi și cine a făcut presiuni să nu te mai cheme?
- Bănuiesc de cine a fost influențat, da fapt cred că știu cine. Nu e cazul să dau nume, eu sunt convins cam cine ar fi. Cineva din Federație, care a fost în angrenajul echipei atât înainte, cât și după.

- Deci tu crezi că mai puteai să joci?
- Mai puteam juca. Nu sunt subiectiv, eu am fost din toate punctele de vedere profesionist, eram pregătit din punct de vedere fizic și nu văd motivele... Cu tot respectul pentru ceilalți posibili înlocuitori, eu nu aveam un concurent care să se ridice la nivelul meu și să fie o certitudine!

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU RĂZVAN RAȚ

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO Revolta lui Tudor Gheorghe: „Eu, cu tată băgat în pușcărie și condamnat la 22 de ani, eu cu spectacole interzise, pe mine m-au găsit comunist!”

România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Mondialul din Qatar! Cum arată grupele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1144431205572495
Dragos Gavrilescu  •  10 Decembrie 2020, 12:05

daca era ceva de capul lui ajungea si el intr-un campionat mai de doamne ajuta. a stat pe bani grasi la shakhtar dar el este un mediocru barat, care la nationala a facut 2-3 faze bune in toata cariera. vai de capul lui sa dea vina pe altii cand el nu intelege cat de slab era de fapt. asa recunosti un mediocru - e altcineva de vina pt una pt alta.

kordell
kordell  •  09 Decembrie 2020, 21:49

Daca nu era Daum el fi jucat si acum bine mersi la Nationala :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează