FOTBAL  »  NATIONALA  »  FCSB

FCSB // Pace FRF-FCSB! Apoi două super-avantaje imediate pentru Gigi Becali și echipa lui

Articol de , , - Publicat marti, 12 noiembrie 2019 23:08

Ceea ce a anunțat Gazeta Sporturilor acum o lună a fost confirmat de Gigi Becali ieri, care a bătut palma cu Răzvan Burleanu și își va retrage inclusiv plângerea antifotbal feminin de la TAS. Imediat după această mutare, au avut loc două decizii de neînțeles, ambele pro-FCSB: penalty-ul lui Horațiu Feșnic cu Sepsi și titularizarea inexplicabilă a lui Andrei Vlad în fața lui Marian Aioani. 

„Am fost în vizită la FRF. I-am zis lui Vali Argăseală că vreau să mă împac cu Burleanu și m-am dus eu la el, la FRF”. Declarația de ieri a lui Gigi Becali confirmă informația publicată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor acum 4 săptămâni. Războiul FCSB vs Răzvan Burleanu nu mai există, motiv pentru care Gigi Becali s-a arătat dispus să-i facă o mare favoare șefului de la Casa Fotbalului. 

A fost retras memoriul pe care vicecampioana Ligii 1 îl înaintase la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, prin care contesta obligativitatea pentru cluburile de Liga 1 de a avea echipă de fotbal feminin, în caz contrar urmând să nu primească licența! „Mi-a explicat despre ce e vorba și cu fotbalul feminin, mi-a spus ce strategie are. Mi-a spus că ei fac totul profesionist”, a explicat, ieri, Becali la TV ProX. 

În plus, patronul roș-albaștrilor a anunțat că a închis și conflictul cu finul său, Mirel Rădoi. „Pe mine mă bucură cel mai mult că mi-a zis în emisiuni «nașu'». M-am întâlnit cu Mirel la federație și ne-am luat în brațe. I-am spus că eu nu mă supăr pe el orice mi-ar spune”, a declarat Becali, care la plecarea din sediul FRF a primit asigurări din partea lui Burleanu: „Să stați liniștit că nu are nimic, nimeni de aici, cu FCSB! Și nici nu se pune problema ca FCSB să aibă de suferit pentru că dumneavoastră ați fost împotriva mea și că ați votat pe altcineva”. 

Ce a urmat după această mare împăcare? Două evenimente aproape de neînțeles, venite dinspre FRF, au produs un foarte mare avantaj pentru FCSB. 

1. Feșnic, cea mai scandaloasă decizie 

Pe 4 noiembrie, un „central" FIFA din Liga 1 a comis una dintre cele mai mari erori de arbitraj din ultimii ani. Beneficiara: FCSB. Într-un moment extrem de complicat, startul reprizei secunde în meciul cu Sepsi, când oaspeții conduceau cu 1-0. Feșnic a inventat, pur și simplu, un 11 metri pentru gazde, la o fază la care Florin Tănase îl faultase în atac pe Velev. Gnohere a transformat penalty-ul, după care FCSB a mai marcat o dată și a câștigat partida. 

2. Rădoi, strategie pro-FCSB 

La precedenta acțiune a echipei naționale de tineret, meciurile cu Ucraina și Irlanda de Nord, Rădoi a șocat pe toată lumea cu alegerea portarului titular. L-a preferat pe Andrei Vlad, portar care nu jucase până la acea oră niciun meci timp de aproape două luni. Automat, l-a lăsat rezervă pe Aioani, unul dintre remarcații campionatului, decizie care l-a făcut și pe Viorel Moldovan să aibă o reacție de surprindere. Mirel și-a motivat decizia prin faptul că "jocul de picior al lui Vlad e superior celui pe care îl are Aioani". 

„Cel mai mare merit al lui Burleanu e cel cu 12 la sută impozite la salarii, dacă nu era asta, eram praf cu fotbalul. Era 75% impozitul înainte, acum e altceva” 
Gigi Becali, patron FCSB 

FCSB, un titlu în 5 ani cu Burleanu la FRF! 

Cu Răzvan Burleanu șef la FRF, Liga 1 a bifat 5 sezoane pline. O singură dată a reușit FCSB să câștige campionatul, în ultimul sezon care a conținut vechiul format, cel cu 18 echipe, fără play-off și play-out. În 2014-2015, FCSB a luat titlul după un final dramatic: a remizat în ultima etapă, la Iași, dar și-a păstrat primul loc datorită eșecului suportat de ASA Tg. Mureș acasă cu o echipă retrogradată matematic, Oțelul. Apoi, în fiecare dintre cele 4 sezoane cu play-off, roș-albaștrii au terminat pe locul 2. 

5 ani de acuze violente dinspre Becali spre Burleanu&FRF 

1. „Cum adică, Vali Argăseală, care e membru în Comitetul Executiv, să nu știe salariul lui Daum? I-am spus lui Vali: «Băi Vali, voi sunteţi nebuni, mă? Du-te, fă plângere la DNA, fă plângere la Parchet atunci, dacă nu-ţi dă contractul! Cum să nu-ţi dea contractul?» «Păi, vezi, Doamne că e confidenţial». Copilul ăsta s-a făcut stăpân pe federaţie. El face o chestiune penală” 

2. „Omul ăsta poate fi dat jos doar cu coaliție. În orice instituţie publică, şi federaţia este o instituţie de interes public, când apare un om care este tiran, trebuie să participe toate forţele, şi instituţiile alea de forţă, şi alea de justiţie, toate! Este un tiran pentru că se foloseşte de statute, de reguli pe care le schimbă când e acolo, se foloseşte de naivitatea oamenilor ca să le ia votul, îi amăgeşte. De aia eu îl numesc tiran” 

3. „Vine Burleanu, un copil, dă ordine, iar noi trebuie să ne conformăm, oameni mari, care am făcut ceva în fotbal! Burleanu nu ştie nimic, nu are nicio responsabilitate” 

4. „Burleanu bate câmpii. O să vedeţi că o să facem o acţiune noi acum, cât de curând, să terminăm cu acest Burleanu. Cum poate el să ne oblige pe noi, societate comercială, ce să facem cu banii pe care îi câştigăm? Băiatul ăsta e de pe o planetă cu extratereştri. A mai scos el o lege prin care ne obligă să jucăm cu un fotbalist sub 21 de ani. Burleanu e ca Sandu, se crede stăpân la FRF. Dă prime la Comitetul Executiv şi ăia votează ce spune el. O să îl dăm noi afară pe Burleanu” 

Citește și:

Avertismentul lui Gigi Becali: „Cine vrea la mănăstirea FCSB trebuie să știe aceste lucruri”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (58)
florar
florar  •  13 Noiembrie 2019, 16:11
Postat de steauanuefcsb pe 13 Noiembrie 2019, 13:25

Ce gigist gretos!

Unde ti-a fost ma ADN-ul din 2003 pina in 2014....?Esti cumva o noua specie de urs care hiberneaza cu anii???/

108022913946097
Traian Pavelescu  •  13 Noiembrie 2019, 14:44
Postat de steauanuefcsb pe 13 Noiembrie 2019, 13:25

Ce gigist gretos!

Nu gigist ci Stelist! Steaua campioana Europei nu se poate niciodată bălăci prin noroaiele kaki din liga a IV-a! Făcătură CSA a apărut in 2017, doar pt a încerca sa mai stoarcă ceva bani de la Jiji și pt a reconecta ofiterasii rotofei și smenari din CSA la banii din fotbal, pe care i-au prăduit cu talent între 1990 și 1998, ducând echipa in pragul falimentului și scăpând de ea prin trecerea către Paunexci și apoi becali! Sper ca ai înțeles deși cei din grota peluza sud au deficit major de materie cenușie!

108022913946097
Traian Pavelescu  •  13 Noiembrie 2019, 14:39

O rusine de articol, numai bun de împachetat peste! Speculații puerile puse pe hârtie de un elevvde clasa a IV-a!!maxim! 1. Steaua a fost furată de mult mai multe ori decât favorizata in acest csmpionat și in ultimii ani. 2. O faza identică cu ce in care Fesnic a dat penalty la Tanase s-a petrecut in meciul Lazio-Lecce, când arbitrul, confirmat de VAR, a dat penalty pt ca fundașul a atins piciorul întins de atacantul lui Lecce pe direcția mingii. Deci decizia lui Fesnic a fost corecta ! 3. Radoi certat cu nasul Jiji a arătat clar in ultima vreme ca nu face selecția pe pile, dar ce sa ceri unor scribi amatori ridicoli!

Vezi toate comentariile (58)
Comentează