FOTBAL  »  NATIONALA  »  INIȚIATIVĂ

„Adică eu n-am onoare?!” » A răbufnit după imaginile cu Hagi și Iordănescu: „Plenară ca pe vremea lui Ceaușescu!”

Generațiile '84 și '94, premiate de FRF înainte de România - Irlanda de Nord
Generațiile '84 și '94, premiate de FRF înainte de România - Irlanda de Nord

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 11:07 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 11:18

Florin Prunea (55 de ani), fost portar al Generației de Aur a României, a explicat de ce a boicotat evenimentul organizat de FRF înainte de amicalul România - Irlanda de Nord 1-1, federalii dorind să premieze generațiile '84 și '94 ale echipei naționale de fotbal.

Cu aproximativ 15 minute înainte de România - Irlanda de Nord, primul meci amical al „tricolorilor” pentru pregătirea Campionatului European din vară, Federația Română de Fotbal, cu președintele Răzvan Burleanu prezent pe gazon, a premiat o parte dintre componenții generațiilor '84 și '94 ale echipei naționalei, cei care au răspuns invitațiilor la meci.

Florin Prunea, aflat „la cuțite” cu șefii Federației Române de Fotbal, îndeosebi cu președintele Răzvan Burleanu, a refuzat invitația. Decizia lui a dat naștere unui dialog aprins în studioul „DigiSport Matinal”.

Jucătorul de la națională care l-a dat pe spate pe Mihai Stoica: „Poate juca la Inter”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1
Jucătorul de la națională care l-a dat pe spate pe Mihai Stoica: „Poate juca la Inter”

„Adică eu n-am onoare?!” » Florin Prunea a răbufnit după imaginile cu Hagi și Iordănescu premiați de Burleanu

„Mircea Lucescu nu a coborât pe teren la premierea celor două generații, spre deosebire de Anghel Iordănescu, antrenorul din '94. A fost un semifiasco, pentru că atunci când îl ai pe Hagi pe teren nu poate fi un fiasco în totalitate. Hagi, cumva, a salvat onoarea ambelor părți, a Federației și a celorlalți, care nu au catadicsit să vină. Poate unii au avut probleme, dar alții nu au vrut să vină. Și nu e o acuză”, a spus moderatorul emisiunii, Viorel Grigoroiu.

„Dar de ce suntem noi vinovați?”, a întrebat Florin Prunea, prezent în studio.

„Nuu, am spus că Hagi a salvat onoarea ambelor părți”, a parat realizatorul emisiunii, dând naștere unei răbufniri a lui Prunea.

Păi de ce nu am avut onoare eu, de exemplu, care nu am fost? Sau Gică Popescu, care a fost arestat ca băiatul ăsta să ajungă președintele FRF?

Îți spun eu cum a fost. Avem un grup, Generația de Aur, pe care vorbim. Când am primit invitațiile, cineva ne-a întrebat dacă le-am primit. Fiecare a spus da. Apoi a întrebat cine merge. Fiecare și-a spus punctul de vedere: «Eu nu, sunt plecat». Lupescu a spus că e în Elveția la meci.

Eu mi-am asumat public lucrul ăsta și nu am mers. Ce să caut eu acolo? Eu, Florin Prunea, umilit de ei, plimbat prin tribunale. Am avut 4 procese, m-a dat în judecată!

Știm cu toții cum s-a comporat cu mine. Am fost amendat de Comisiile Federației și acum să merg să dau mâna cu Burleanu? Gică Popescu, condamnat cu o zi înaintea alegerilor, Didi Prodan dat afară din FRF, pus la un scaun și o masă și umilit. Ce să căutăm noi acolo?”, a întrebat Prunea.

Florin Prunea: „L-a apucat deodată dragul de noi pe Burleanu?”

„Cum să mă duc eu să dau mâna cu Burleanu, când pe 25 mai (n.r. - la meciul de adio al Generației de Aur) mă întâlnesc cu băiatul lui Didi Prodan și mă uit în ochii lui? Ce să-i spun eu băiatului ăla? Ce să caut eu aici la plenara asta, de zici că e Ceaușescu?

A primit un răspuns și asta merită. A vrut să facă o acțiune care-l privește numai și numai pe el. L-a apucat deodată dragul de noi?

Când i-a trimis pe Lupescu și pe taică-su să vadă meciul de la fanionul de la corner, și pe Hagi și pe Popescu la tribuna cealaltă? Ce să căutăm noi lângă personajul ăsta? Mi-am asumat și spun și acum, foarte bine că nu au venit”, a completat Prunea.

Vineri seara au fost premiați pe teren, din generația de la EURO 1984: Marin Dragnea, Ioan Andone, Gică Hagi, Silviu Lung și copiii lui Costică Ștefănescu.

Iar din partea generației de la CM 1994: Anghel Iordănescu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Corneliu Papură, Marian Ivan, Viorel Moldovan, Ilie Dumitrescu și, din nou, Gică Hagi.

Mai multe știri despre echipa națională:

Mircea Lucescu a identificat cea mai mare problemă a naționalei României: „Să facă asta până la EURO”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1
Mircea Lucescu a identificat cea mai mare problemă a naționalei României: „Să facă asta până la EURO”
Selecționerul Irlandei de Nord: „Cred că am controlat bine jocul României”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1
Selecționerul Irlandei de Nord: „Cred că am controlat bine jocul României”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
C_S_A_Miloaga
C_S_A_Miloaga  •  24 Martie 2024, 17:01
Postat de 88gore88 pe 23 Martie 2024, 18:07

Si premiul catre prostul anului pleaca catre...***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

o_bic
o_bic  •  24 Martie 2024, 12:38

Florine,zici ca nu te poti uita in ochii copilului lui Didi,ok. Dar de Hagi de ce nu zici cum s-o uita in ochii lui Gică Popescu dupa ce l-a pupat pe Burleanu? Prietenul lui,presedintele clubului lui,etc.

Laspalmas
Laspalmas  •  23 Martie 2024, 19:05

Mai costeltudor multi bat campii aici dar tu i-ai intrecut pe toti cand ai scris despre Burleanu ca este un...intelectual rasat!!! Stefan Gheorghiu de tip nou singura scoala absolvita de el a generat carieristi smecheri, nicidecum intelectuali rasati, revin-o la realitate.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează