FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

FRANȚA U21 - ROMÂNIA U21 // Stadion de semifinală: șanț cu pești și minciog » Ce trebuie să facă „tricolorii” pentru a juca la Reggio Emilia

FOTO: Raed Krishan +3   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 24 iunie 2019 13:54

România U21 și Franța U21 se întâlnesc astăzi de la 22:00. Reporterii GSP.ro au vizitat și al doilea stadion pe care România poate juca semifinala: la Reggio Emilia, unde șanțurile din fața peluzelor au pești, iar mingea se recuperează cu minciogul.

Franța U21 - România U21 e liveTEXT AICI de la 22:00

  • Dacă „tricolorii” termină la egalitate sau pierd la maximum două goluri cu Franța vor juca în semifinale împotriva Germaniei pe stadionul din Reggio Emilia. Toate calculele și scenariile AICI!;
  • Semifinalele sunt programate joi, 27 iunie, de la orele 19:00 și 22:00;
  • Echipa GSP, formată din Răzvan Luțac (reporter), Vlad Nedelea (reporter), Raed Krishan (foto) și Cosmin Nistor (video), e în cantonamentul naționalei din Italia și transmite de la fața locului toate detaliile despre Euro 2019.

Campionatul European de tineret e plin de surprize. Și nu doar dacă ne uităm peste rezultate. Surprize te-așteaptă și la stadioane. Unele prea mici pentru turnee finale, precum San Marino.

Unele, adevărate monumente istorice, cum este Dall'Ara din Bologna. Iar unele, cum este arena din Reggio Emilia, MAPEI - Citta del Tricolore, care ascund mici surprize la tot pasul.

Fani cu galerie veche

Arena este fix cea de la Giurgiu de categorie dublă. Tribunele arată la fel, e tot la marginea orașului, lângă un câmp în care miroase crunt a îngrășământ natural, iar țânțarii înțeapă în schimburi de ture.

La meciul cu Belgia, decisiv pentru ca Italia să prindă măcar locul 2 în grupă, puțin peste 20.000 de oameni au venit la stadion. Mult mai gălăgioși decât la Bologna, însoțiți de galeria Reggianei, îmbrăcată în vișiniul care încearcă să se regăsească în subsolul fotbalului italian.

Imnul care unește

Pentru că, acum, stadionul e ocupat de o altă echipă de Serie A. Sassuolo. Comună vecină, comună care a impresionat în ultimii ani în prima ligă. La Inno di Mameli, oamenii s-au luat pe după umeri în grupuri de 3-4 și au plutit pe ritmul alert al cântecului care unește fani Cutrone, Chiesa ori Meret.

Unește sub un acoperiș învechit, susținut de un lemn lăcuit decojit serios. La pereche cu nocturna învelită în albastrul Campionatului European, nocturnă ce aduce cu cea de pe stadionul Farului din Constanța.

Aventuri la pescuit

Cum Italia nu impresionează în prima repriză, ai timp de văzut nenumărate detalii.

De exemplu, șanțurile umplute cu apă din spatele porților, șanțuri ce aveau rolul ca fanii înfierbântați să nu pătrundă pe teren. Și, eventual, să nu cadă direct în gol dacă încearcă. Șanțurile sunt, acum, pline cu apă. Însă nu acumulată de la ploaia de ultimă oră. Zeci de pești înoată în spatele porții Italiei.

Și nu e singura surpriză. Pentru că mingea cade, uneori, și în spațiul dintre teren și tribună, copiii de mingi folosesc un minciog pentru a o recupera!

+4 FOTO

Generalul și victoria

La pauză, avem timp de o incursiune pe scările comune presă-VIP. Iar tribuna VIP e înțesată de personaje cosmopolite. Coborâm treptele alături de un general al armatei italiene, venit să susțină trupa lui Di Biagio. În spatele lui, o armată de costume fine, scene neobișnuite totuși pentru un meci de „tineret”.

Din stânga și din dreapta miroase a floricele arse, iar cozile de italieni vor jubila la final. Italia, deși nesigură de locul în semifinale, va învinge cu 3-1. 

2 români au jucat la Reggiana: Ioan Ovidiu Sabău (1996-1997) și Dorin Mateuț (1993-1994)

6 €costă un hot-dog la chioșcurile din jurul arenei MAPEI - Citta del Tricolore din Reggio Emilia

La Bologna e monument istoric

Celălalt stadion pe care poate juca România în semifinale, Renato Dall'Ara din Bologna, e un adevărat monument istoric. Construit în anul 1927, a găzduit meciuri la Campionatele Mondiale din 1934 și 1990 și are o arhitectură care se mulează perfect împrejurimilor, aspectul de cetate fiind dublat de cel mai bun sistem de drenaj al terenului din toată Italia. Finala se va juca pe Dacia Arena din Udine. 

ECHIPELE PROBABILE FRANȚA - ROMÂNIA

Franța U21: Bernardoni - Amian, Upamecano, Niakhate, M. Sarr - Reine-Adelaide, Tousart, Aouar - Ikone, M. Dembele, M. Thuram
Rezerve: Larsonneur, Prevot, Ballo-Toure, Konate, Del Castillo, Guendouzzi, Mateta, Dagba, I. Sissoko, Caci, Nitcham
Selecționer: Sylvain Ripoll

România U21: Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan - T. Băluță, Cicâldău - Man, I. Hagi, Fl. Coman - Pușcaș
Rezerve: Căbuz, A. Vlad, Boboc, Ad. Petre, R. Grigore, Vl. Dragomir, V. Ghiță, Nedelcu, Ad. Rus, A. Ivan, A. Ciobanu, Olaru
Selecționer: Mirel Rădoi

Ce va face România U21 cu Franța U21?

Câștigă
Egal
Pierde

 EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

21 iunie

24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

Citește și:

FRANȚA U21 - ROMÂNIA U21 // VIDEO Mirel Rădoi l-a contrat pe Gigi Becali: „Aici nu suni să faci schimbare!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează