FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN, MÂINE, ORA 21:00, PRO X, GSP.RO

GSP.ro a fost cu Man încă de la prima apariție sub "tricolor" » Ce s-a ales de ceilalți jucători selecționați de Răducioiu în urmă cu 5 ani

Articol de - Publicat luni, 15 octombrie 2018 14:23

Gazeta l-a urmărit pe eroul din meciul cu Țara Galilor de la prima sa apariție sub "tricolor", la trialul U15, până la calificarea la Euro.

Pe 23 februarie 2013, la baza FRF de la Buftea, Florin Răducioiu împărțea două echipe de puști de 14 ani și-i arunca într-un prim meci în tricourile echipei naționale. Încă Adidas, unele lălâi, cu câteva numere mai mari, cu o echipă albă și o echipă galbenă.

Fostul internațional, selecționer U15, avea deja un nucleu de fotbaliști, majoritatea de la Academia Hagi - Ianis Hagi, Casap, Florinel Coman, Ciobanu, Dur-Bozoancă, Kilyen, Căpușă - și încerca să mărească aria cu fotbaliști proveniți, în general, din Ardeal și vestul țării. Și-l selecționa și pe Dennis Man.

"Decar" de la 14 ani

Îmbrăcat în tricoul cu numărul 10 al echipei "galbenilor", Man, 14 ani pe atunci, se remarca deja prin driblinguri, fiind folosit pe post de mijlocaș ofensiv. Părea cel mai firav dintre toți, poate și din cauza tricoului cu două mărimi peste cea potrivită.

"Albii" au învins cu 2-1, ambele goluri fiind înscrise de Norbert Ianoş, jucător la Universitatea Cluj, acum la UTA, în liga secundă. Pentru "galbeni" a înscris Valentin Costache, pe atunci la CSS 2 București. Acum, la campioana CFR Cluj!

Golul descătușării

Pe 12 octombrie 2018, la Cluj-Napoca, Man deschidea drumul "tricolorilor" către Euro 2019. Centrare Florinel Coman, recentrare Ad. Rus, reluare din doi metri pentru 1-0 cu Țara Galilor. Al treilea său gol în această campanie, după cel de 3-1 din Bosnia și o altă reușită capitală, la 1-1 cu Portugalia.

În același meci intra și Răzvan Oaidă, celălalt "tricolor" prezent la acel trial din 2013. Un drum de la preselecție până la reușită. 

"A fost o mișcare bună. Am ochit deja câțiva jucători, dar nu vă pot spune încă pe cine" Florin Răducioiu, antrenor U15 în 2013

cpr3675 cosmin contra denis man
Man alături de selecționerul Cosmin Contra la naționala mare

Ce mai fac jucătorii de la acel trial

Fotbalist / Unde joacă (ligă)
Răzvan Oaidă FC Botoșani (L1)
Valentin Costache CFR Cluj (L1)
Gabriel Dodoi Sepsi Sf. Gheorghe (L1)
Norbert Ianoș UTA Arad (L2)
Alberto Olaru Petrolul Ploiești (L2)
Radu Motreanu ACS Poli (L2)
Ionuț Poiană Turris Turnu Măgurele (L3)
Damir Totici ACS Ghiroda şi Giarmata Vii (L3)
Harald Fridrich ultima oară la Lugoj (L3)

La U19 n-au prins elita

Generația lui Dennis Man nu a prins nici măcar turneul de elită la U19. În 2016, Ianis Hagi și compania făceau doar 3 puncte dintr-o grupă cu Olanda, Norvegia și San Marino. Dennis Man înscria unicul nostru gol în înfrângerea cu Norvegia (1-3). La 6-0 cu San Marino marcau Ianis (3 goluri), Florinel Coman (2) și Adrian Petre.

7 selecții și 3 goluri are Man în aceste preliminarii U21: a lipsit doar la victoriile din Liechtenstein (2-0) și Elveția (2-0)

2.700.000 €e valoarea lui Dennis Man pe transfermarkt.de: doar Radu (5) și Pușcaș (2,8) au o cotă mai bună

"La începutul campaniei nu credeam că vom ajunge atât de departe. Dar suntem aici. Datorită nouă, în această seară milioane de români sunt fericiți. I-am făcut mândri și le mulțumim" Dennis Man după 2-0 cu Țara Galilor

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  16 Octombrie 2018, 02:47

"GSP.ro a fost cu Man încă de la prima apariție", hartia este cu fcsb inca de la prima aparitie din 2003.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close