FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA

Generația lui Ianis Hagi, fără complexe în fața Elveției » La tineret i-au subordonat

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 13:46 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 15:19

Naționala României are în lotul pentru meciul cu Elveția din această seară 10 dintre semifinaliștii de la Europeanul de tineret U21 din 2019. O generație de la care fanii așteaptă să producă performanțe și la seniori. În timp ce elvețienii ne iau peste picior și ne privesc ca pe o echipă mică, Ianis Hagi (24 de ani) transmite mult curaj.

  • Elveția - România se joacă de la 21:45, liveTEXT&FOTO pe GSP.ro și în direct la Prima TV. 
  • Se mai joacă azi: Belarus - Kosovo (21:45), Israel - Andorra (21:45);
  • „Tricolorii” ocupă în acest moment poziția secundă în grupa I, având două puncte mai puțin decât liderul Elveția. Primele două clasate se califică direct la Campionatul European de anul viitor, competiție găzduită de Germania.

Hagi și colegii săi de la tineret nu au complexe în fața elvețienilor, cărora le-a luat patru puncte în preliminariile CE 2019 Under 21, sub conducerea lui Daniel Isăilă. 

George Pușcaș a marcat în meciul, de la Ovidiu, terminat la egalitate 1-1, iar Alex Cicâldău a punctat pentru victoria cu 2-0, de la Lugano.

„Putem să luăm trei puncte în Elveția. Doar nu mergem acolo, doar să ne prezentăm! Să ce? Eu știu cu cine ies pe teren. Cel puțin jucătorii care sunt în vestiar și pe care îi știu de foarte mult timp, noi nu suntem obișnuiți să intrăm pe teren și să ne gândim «Hai, poate scoatem un egal».

Eu sunt foarte sigur de calificare, este sentimentul meu... mă cunosc cu aceşti colegi de la 11-12 ani, ştiu cu cine ies pe teren şi nu am niciun dubiu că va veni şi momentul nostru”, a declarat încrezător Ianis Hagi.

România are în lot 9 jucători care au luat 4 puncte Elveției în preliminariile Euro 2019

În lotul lui Edi Iordănescu se află 9 jucători care au participat la „dubla” cu Elveția U21: Cicâldău ((Ittihad Kalba / EAU), Nedelcearu (Palermo / Serie B), Manea (CFR Cluj), I. Hagi (Rangers), Man (Parma/Serie B), Fl. Coman (FCSB), Pușcaș (Genoa), Moruțan (Pisa/Serie B) și Screciu (CSU Craiova).

Dintre elvețienii subordonați la tineret de generația lui Ianis Hagi, în toamna anului 2017, șase sunt convocați de Yakin Murat la naționala mare pentru meciul cu România: portarul Kobel (Borussia Dortmund), Ulisses Garcia (Young Boys Berna), Aebischer (Bologna), Lotomba (Nice), Zesiger (Young Boys Berna) și Djibril Sow (Eintracht Frankfurt).

Edward Iordănescu: „Am venit pentru puncte în Elveția”

Naționala Elveției, favorita certă a grupei I, a avut un start perfect, cu 9 puncte câștigate după primele trei meciuri. România luptă pentru calificarea de pe locul 2, cu Israel și Kosovo.

„Elveţia nu cred că are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare, o cunoaştem foarte bine, atât individual cât şi colectiv, sunt jucători care joacă la un nivel foarte înalt, care performează, o echipă pe care am urmărit-o şi la turneul final, o echipă cu multă experienţă. 

E o prezenţă constantă la turneele finale, o forţă a Europei în momentul de faţă, dar asta este pentru noi şi mai provocator. 

Pentru că trebuie să ne ridicăm şi mai mult nivelul şi trebuie să facem un efort şi mai mare mâine decât am făcut acum două zile. 

Nu există meciuri în drumul nostru pe care să nu le luăm în calcul, aşadar am venit pentru puncte aici", a declarat Iordănescu, la confreința de presă susținută duminică, în Elveția.

Comparație Elveția vs. România, după primele 3 meciuri din preliminarii

Elveția Parametru România
254 Index InStat 231
69,3% Posesie 55%
2.098 Pase 1.287
90,3% Acuratețea paselor 72%
42/22 Șuturi/pe poartă 47/9
10-1 Golaveraj 4-1
147 Atacuri 115
Cornere23

Citește și alte articole despre meciul Elveția - România:

Ce a remarcat Costin Ștucan la șefii FRF: „Păreau veniți în vacanță pe niște diurne foarte mari” + Mișcarea făcută de elvețieni în Andorra: „Au un avantaj imens”

A văzut live naționala Elveției și dezvăluie: „Așa te toacă. Ar fi senzațional un punct”

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  19 Iunie 2023, 15:28

Am avut la Națională un Mutu, un Surdu, acum avem si un Șchiopu. Care „subordonează” elvețieni :)))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează