FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

INTERVIU EXCLUSIV Porumboiu, dezlănțuit după victoria lui Burleanu: "Când te arde un BOU, chiar ești trist" + Atac devastator la rivala lui Becali: "Niște lingăi!"

Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 19 aprilie 2018 12:05

Adrian Porumboiu a fost printre primii oameni care anunțau la începutul anului că Răzvan Burleanu va câștiga fără probleme un nou mandat la șefia FRF. Și acest lucru s-a întâmplat după ce Burleanu a obținut 168 de voturi, iar Ionuț Lupescu a avut 78 de voturi.

Fostul patron de la FC Vaslui nu prevede un viitor strălucit fotbalului nostru și e de părere că Burleanu nu va fi dat jos niciodată de la șefia FRF. În plus, Porumboiu îi atacă dur pe cei de la CFR Cluj.

- Domnule Porumboiu, a ieșit Burleanu, exact cum spuneați dumneavoastră la începutul anului.
- Am fost primul care a spus asta și toți au zis că sunt nebun. De atunci v-am spus că va fi măcel. Eu am spus dintotdeauna că serviciile nu pierd niciodată în fața nimănui. Nu poți face ceva bun cu unul de la vulcanizare căruia nu-i place fotbalul.

- Care credeți că a fost secretul lui Burleanu și de ce a luat Lupescu doar 78 de voturi?
- Era previzibil, dom'le! Și dumneata dacă te duci președinte acolo rămâi pe viață. E un sistem creat, fabricat, de Mircea Sandu din care oricine e președinte nu mai pleacă de acolo decât când vrea mușchii lui sau când pleacă cu picioarele înainte. N-ați văzut sistemul? Păi, ce treabă au satele alea de au votat cu fotbalul mare? Pentru fotbalul autentic e o mare nenorocire. Eu am anticipat pentru că cunosc mecanismele după care a funcționat Federația din 90 până azi. Stat în stat. Burleanu n-are competență. În afară de un rânjet bolnăvicios nu atrage atenția cu nimic. Oricum, nu e normal sistemul de vot.

- Cum ați face dumneavoastră sistemul de vot?
- Cum ar fi ca la regulile și deciziile din Liga Campionilor să voteze și să facă scandal țări precum Albania, Bulgaria, România? Nu poate veni oricine să conducă. Trebuie făcută o proporție și să se spună clar cât valorează un vot la fotbal feminin, un alt vot la futsal etc. Reprezentativitatea voturilor e mai mult decât dubioasă și asta e creația lui Mircea Sandu pentru a fi sigur că iese el mereu. Sistemul ăsta nu e greu de condus.

"Dragnea trebuia să tacă din gură"

- Politicul nu s-a implicat de ajuns pentru a-l favoriza pe Lupescu așa cum spunea Dragnea?
- Dragnea dacă voia să-l sprijine real pe Lupescu trebuia să tacă din gură. Dragnea vorbește mult înainte de a face ceva. El și în politică face așa. Zice că face legi, că face nu știu ce... Îi place să vorbească mult la televizor și nu spune nimic. Așa sunt politicienii noștri. Lupescu sigur a avut niște promisiuni, dar n-au fost bine conturate. 

- Cine-l mai poate da jos pe Burleanu în acest moment?
- Va pleca doar dacă vrea el. Nu există nicio șansă. Mircea Sandu n-a vrut el să plece? El a plecat, nu l-a dat nimeni jos.

- Spuneți de fapt că era mai bine dacă rămânea Mircea Sandu în urmă cu 4 ani?
- Eu am avut multe probleme cu Mircea Sandu, dar când te arde unul care mai are și ceva inteligență mai e cum mai e. Dar când te arde un bou chiar ești trist. Prefer unul de-ăsta deștept. Nu mi-au plăcut metodele lui Mircea Sandu, dar îl prefer pe el. Lupescu avea altă rezonanță. El a venit cu Sir Alex Ferguson și Burleanu a venit cu voturile de la Balta Mare, Balta Mică, de la cluburile de femei.

- Ce prevedeți că se va întâmpla cu fotbalul românesc în următorii 4 ani?
- Vom avea o formulă echipată la nivel de Germania. Mă refer la îmbrăcăminte, autoturisme și alte condiții de deplasare și de confort. Și dedesubt găsim păduchi lați.

"Cei mai lingăi au fost cei de la CFR Cluj"

- Cum vi s-a părut reacția cluburilor din Liga 1 după alegerea lui Burleanu?
- Cei mai lingăi mi s-au părut cei de la CFR Cluj. Au trimis imediat telegramă de felicitare ca pe timpul lui Ceaușescu. Opriți-vă, bă, nu vă e rușine?! Telegramă de felicitare... Niște lingăi de-ăștia ordinari. Cum să trimiți așa ceva!? Ai votat cu ei, gata! E un gest de slugărnicie. Caragiale dacă trăia avea subiecte mult mai spumoase în vremea noastră.

- Credeți că vor avea de suferit echipele care n-au votat cu Burleanu?
- Dacă Burleanu va face ceva va fi din prostie, nu cu intenție. Nu e ca Mircea Sandu. El măcar te executa cult. Ăsta n-are decât vreo două toporiști în mână.

" Gigi Becali nu se va retrage, dar are dreptate în ce spune acum. Eu îl înțeleg perfect! Mi s-a părut că omul a fost sincer și a spus ce gândește. Dacă era pervers făcea ca CFR Cluj și trimitea o telegramă" Adrian Porumboiu

  • Răzvan Burleanu a câștigat alegerile FRF cu 168 de voturi. Ionuț Lupescu a avut 78 de voturi, Marcel Pușcaș 8, în timp ce Ilie Drăgan nu a primit niciun vot. 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
loko1
loko1  •  03 Mai 2018, 13:50
Postat de Maria Mara pe 19 Aprilie 2018, 23:05

Greii din fotbalul romanesc si oameni de afaceri cu bani ,spre ex si Dl Porumboiu parca sinteti din fimul cu timpitii,nu va recunosc ,asa cum spuneti un *** va ciuruieste ca pe ***.Semnati o petitie mai multi ,evident cei din fotbal si depuneti o cerere catre Minister sa fie separate cele doua ramuri sportive fotbalul si fuț- stat- ul ,este inadmisibil ca acest pacalici Burlica ,sa va duca pe toti de nas .Fotbalul cel adevarat sa aiba alta conducere ,altfel se termina cu acest sport care totusi a fost o traditie in Romania.Daca nu, atunci iesiti cu totii din competitie si ori pleaca tipul de acolo ori se termina cu fotbalul.Cum ai permiteti la mascariciul asta sa si bata joc de voi.

Acum 60 ani dacă se obișnuia exerciții de dictare .Tu ori ești clasa a-2-a,ori e necesar să faci ceva recapitulare dacă dorești să înțelegem ce scrii.

485809194904413
Costel Tudor  •  20 Aprilie 2018, 10:55

In primul rând , daca fotbalul feminin si cel de sala NU votau , tot BURLEANU câștiga din primul tur ! Sa fie clar ! Referitor la porumboiu , el are o idee fixa - CFR CJ ! Păcat ca îmbătrânește f urat !

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  20 Aprilie 2018, 02:44

lupescu e doar victima sistemului creat de sustinatorii lui! adica e greu de crezut cum au un cuvant greu de spus zone cu 0 fotbal! citesc pe acilea ca Buzaul are 11 votanti! un cuvant greu de tot il are un oras care a dat atatea campioane si a produs fotbal pe banda rulanta!!! apropos , au echipa de fotbal orice nivel? liga 1, 2, 3? ca nu am mai auzit de ani de zile de mirobolanta Gloria Buzau! pai e frumos , mai nene Sandu ce ai facut matale?nici George W Bush nu il da jos pe Burlica! ce mama dracu` sistem e asta? afiliati dintr-un sport care nu are legatura cu fotbalul, futsalul, decid pentru fotbal? de ce nu voteaza si ceilalti? care joaca tenis cu piciorul in curtea scolii? ca si ei ar trebui sa aiba dreptul sa decida! ca doar tot aia e! industria usoara cu cea producatoare de avione sunt pe acolo!!!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează