FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Ionuț Chirilă îl propune selecționer pe omul pe care l-a acuzat de sabotaj: „Doar el poate reconstrui naționala, are o carieră desăvârșită”

Ionuț Chirilă
Ionuț Chirilă

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 10:51 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 11:53

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, îl vede pe Mircea Lucescu (76), întocmai omul pe care l-a acuzat în 2017 că i-ar fi sabotat cariera, drept selecționerul ideal pentru echipa națională a României. Următorul pe lista sa? Dan Petrescu (53).

Odată cu despărțirea lui Mirel Rădoi de națională, postul de selecționer al României a rămas vacant. În opinia lui Ionuț Chirilă, persoana ideală care să-l ocupe este Mircea Lucescu, actual antrenor la Dinamo Kiev, campioana Ucrainei.

„Il Luce” a mai pregătit naționala României între 1981 și 1986.

N-a iertat pe nimeni: „Când îi văd pe Burleanu și Stoichiță la TV, mut pe Paprika!” + „Rădoi să progreseze? Da, nu și-a mai ros unghiile”
FRF
N-a iertat pe nimeni: „Când îi văd pe Burleanu și Stoichiță la TV, mut pe Paprika!” + „Rădoi să progreseze? Da, nu și-a mai ros unghiile”

Ionuț Chirilă: „Mircea Lucescu, singurul care poate reconstrui echipa națională”

„Reconstrucția echipei naționale în momentul ăsta o poate face un singur om, Mircea Lucescu. Punct. Are experiență și performanțe atât la nivelul echipelor de club, cât și la nivelul echipei naționale. A construit echipe mici, cum a fost Corvinul, o echipă care dacă ar fi fost patronată de Ministerul de Interne sau de Ministerul Apărării câștiga campionatul ușor. 

A făcut din Dinamo o echipă la nivelul Stelei, câștigătoarea Cupei Campionilor, a făcut o echipă națională bazată pe scheletul celor de la Corvinul, al Craiovei, al celor de la Dinamo, o națională cu rezultate importante, deci a creat o generație acolo, apoi și-a desăvârșit cariera la nivel internațional. Când ai toate lucrurile astea și vrei într-adevăr să reconstruiești echipa națională, îl pui pe Lucescu.

Dacă mergem pe ideea că Gică Hagi e incompatibil, atunci următorul pe care-l văd selecționer e Dan Petrescu. Cred că este varianta propice. Nu e un antrenor spectaculos, nu-mi place foarte mult jocul lui, dar este eficient

Se organizează rapid, știe să gestioneze momentele grele și cred că ar fi un bun selecționer, referindu-ne la selecție. Dacă varianta Mircea Lucescu ni se pare utopică, următorul este Dan Petrescu”, a declarat Chirilă la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Mircea Lucescu, idolul transformat în inamic pentru Ionuț Chirilă

Declarațiile lui Chirilă surprind, în contextul în care acum 4 ani acesta a făcut vâlvă cu o serie de acuzații la adresa lui Mircea Lucescu.

Crescut în preajma lui Lucescu, care a fost prieten cu regretatul jurnalist Ioan Chirilă, Ionuț a fost considerat fiul adoptiv al lui „Il Luce”. Până când admirația acestuia față de Lucescu s-a transformat într-un sentiment intens de repulsie.

În vara lui 2017, Chirilă a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor, în care s-a plâns că a fost blocat în fotbal chiar de Securitate și Mircea Lucescu, gelos că acesta l-ar putea depăși în antrenorat pe fiul său, Răzvan.

Ionuț Chirilă a prezentat mai multe episoade în care consideră că Lucescu i-a „băgat cuțite în spate”.

Chirilă l-a atacat pe Mircea Lucescu și în 2019, declarând că „atunci când nu va mai influența numirile unor antrenori și conducători submediocri, fotbalul românesc va crește”.

VIDEO Gheorghe Hagi: „România are nevoie de un proiect”

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

FRF l-a iritat pe Gică Popescu: „E rușinos! Duceți-vă la ușa Federației”

Gică Hagi s-a aprins din nou: „Stoichiță a greșit! Hai să vă dăm acadele și Chupa Chups”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (16)
4049057825128114
Marin Barbu  •  22 Noiembrie 2021, 14:33

DACĂ TOT ÎL DORIM TOȚI PE DOMNUL MIRCEA LUCESCU LA NAȚIONALĂ,CĂ A CONSTRUIT CORVINUL ,NAȚIONALA ANILOR 80 ,PE DINAMO ,ȘAHTIOR. SI DOMNUL LUCESCU NU VREA SĂ VINĂ??DE CE NU FACEȚI LOBI ȘI PENTRU DOMNUL IONUȚ CHIRILĂ CĂ A CRESCUT PE LÎNGĂ DOMNUL LUCESCU LA MASĂ CU AHMETOV ȘI A CONSTRUIT ȘI ȘLEFUIT ȘI DUMNEALUI TINERE TALENTE ,VEZI JUNIORI LUI DINAMO LUI RAPID..BAȘCA A CALIFICAT ȘI O ECHIPĂ NAȚIONALĂ U21..Ps.Citez din domnul Chirilă.

ortega
ortega  •  22 Noiembrie 2021, 10:23

Ăsta fumează țigările lui frate-său ... Amân2 *** pe marele Ioan Chirilă ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  22 Noiembrie 2021, 08:25

Mda!Ar mai fi Tuth ank Amon si Ra m,ses al II lea!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează