FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

islanda - românia „Luptă, goluri, victorie!” » Ne simțim ca acasă la Reykjavík. Se aude puternic: "România, România, România!"

„Luptă, goluri, victorie!” » Ne simțim ca acasă la Reykjavík. Se aude puternic: +39   FOTO
„Luptă, goluri, victorie!” » Ne simțim ca acasă la Reykjavík. Se aude puternic: "România, România, România!"

Articol de , - Publicat joi, 02 septembrie 2021 22:13 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 22:19

Islanda - România. Câteva sute de români stabiliți în Islanda i-au încurajat pe ”tricolori”, într-o confruntare cu faimosul ”Huh!” nordic. Goarnele noastre contra aplauzelor în ritmul tobei ale suporterilor gazdă

Am ajuns în fața stadionului "Laugardalsvöllur", vrem să facem un stand-up. Când începem, un puști se apropie și sare lângă mine, strigând cu putere: "I love Iceland and Romania". Apoi fuge, cu prietenii lui. Simpatic! Poate le aduce noroc "tricolorilor".

Fost fotbalist islandez: "Trebuie să învingem"

Nu departe, intru în vorbă cu bărbat mai în vârstă, cu părul alb. Îmi spune că e Magnus Bardarson, are 71 de ani și e voluntar la acest meci. Un ziarist local îmi face cu ochiul: "A fost fotbalist". De fapt, încă mai joacă. E cel mai în vârstă jucător islandez. La old-boys. "În carieră, am fost la Vikingur, în 1971". Magnus se gândește la un 2-1 pentru compatrioți: "Trebuie să învingem, ca anul trecut".

Ce iureș va fi! Rădoi, 4 decizii la limită pentru meciul din Islanda
Islanda - România
Ce iureș va fi! Rădoi, 4 decizii la limită pentru meciul din Islanda

Văd un grup de tinere. Sunt de la asociațiile feministe "Öfgar" și "Pink Elephant". S-au strâns să protesteze împotriva violenței internaționalilor islandezi, acuzați de agresiuni sexuale. "Era timpul să se schimbe ceva", afirmă una dintre ele. Toată conducerea federației și-a dat demisia după un scandal imens.

Puștii s-au oprit să-i vadă pe "tricolori"

La ora 17:15, trei ore mai târziu la București, autocarul naționalei intră pe poarta arenei, pe la peluză. Polițiști pe motociclete i-au adus în zece minute de la hotel, cu girofarurile pornite. Mai mulți copii, prieteni, se opresc cu bicicletele să-i privească.

Mihaela și Cătălina, venite de un an la Reykjavik, se uită la internaționali prin gard. "Batem! 2-0". În partea cealaltă a stadionului, o familie din Neamț așteaptă cu nerăbdare jocul. Sunt cinci, toți "înarmați" cu goarne. Tocmai le cumpăraseră. Sunt foarte optimiști: "3-1. Nu, 3-0!". Poate cam prea optimist.

Goarnele răsună. Ale noastre

Un alt român stabilit în Islanda, chiar de mult timp, din 2004, timișoreanul Beniamin Fer, antrenor și arbitru aici, voia doar să învingem, indiferent de scor. Și le cerea jucătorilor "să lupte, pentru că islandezii vor lupta, chiar dacă sunt acum la ananghie. Luptă, goluri, victorie, asta vrem! Hai, România!".

+35 FOTO

El și mulți fani români au fost alături de "tricolori" de când au plecat de la hotel. Apoi au venit toți la arenă.

În tribune, sunt câteva sute de compatrioți stabiliți aici, în ambele tribune. Și în cea principală, și în cea mică, de vizavi. Se aude puternic "România, România, România!".

Suporterii gazdelor nu se aud. Protestează și ei împotriva internaționalilor, primele 12 minute nu scandează nimic. De-abia după aceea pornește faimosul "Huh!", al galeriei islandeze. Cu bătăi din palme în ritmul tobei.

Răsună goarnele. Sunt tot ale noastre. Și din nou, "România, România, România!". Ne simțim de parcă am fi acasă. Ce bine ar fi să și câștigăm! "Pe ei!". 

Corespondență din Islanda. Ultimele detalii despre partida „tricolorilor”

Islanda - România. Florin Răducioiu nu înțelege de ce Ianis Hagi e rezervă: „Era jucătorul perfect pentru acest meci!”

Totul despre Islanda - România AICI!

Citește și:

Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează