FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Islanda - România. Florin Răducioiu nu înțelege de ce Ianis Hagi e rezervă: „Era jucătorul perfect pentru acest meci!”

Islanda - România. Florin Răducioiu nu înțelege de ce Ianis Hagi e rezervă: „Era jucătorul perfect pentru acest meci!” +39   FOTO
Islanda - România. Florin Răducioiu nu înțelege de ce Ianis Hagi e rezervă: „Era jucătorul perfect pentru acest meci!”

Articol de GSP - Publicat joi, 02 septembrie 2021 21:50 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 22:50

Islanda - România. Mirel Rădoi, selecționerul „tricolorilor”, a surprins cu alegerea primului „11” pentru meciul cu nordicii. Fostul mare internațional Florin Răducioiu a comentat câteva dintre deciziile acestuia.

„Eu nu înţeleg absenţa lui Ianis Hagi. După părerea mea, era jucătorul perfect pentru acest meci, la acest nivel, la un nivel bărbătesc, fiind obişnuit în Scoţia. Chiar îmi doresc să înscrie, dacă intră în seara asta. Ar fi fost perfect pentru această seară, pentru stilul de joc al islandezilor.

Am mai spus, înainte de a critica, de a ne exprima părerea, trebuie să vedem cum va evolua echipa şi care va fi rezultatul. Evident, e de discutat primul 11. Sunt anumite alegeri, pe care doar Mirel Rădoi le poate explica. Poţi să ai dreptate. 

Nedelcu poate avea sarcini defensive, că-mi imaginez că ne vor domina, cu forţa islandezilor. Raţiu e un debutant, e riscant, după părerea mea, la un asemenea meci important să le dai asemenea responsabilitate. Vedem cum vor evolua aceşti debutanţi. Mare atenţie în apărare. Nu ştiu ce condiţie fizică au acei băieţi, pentru a rezista în faţa islandezilor”, a spus Răducioiu la Telekom Sport.

Islanda - România. Mirel Rădoi, 4 decizii discutabile:

  1. Andrei Rațiu debutează în această seară la prima reprezentativă. Jucătorul evoluează în liga a doua din Spania, la Huesca. Deși Rațiu a fost titular o singură dată în acest sezon, Rădoi a ales să-l lase pe bancă pe Cristi Manea, omul de bază al campioanei CFR Cluj.
     
  2. Camora a jucat puțin în campionat, unde CFR a făcut punctaj maxim, dar a fost integralist în umilințele suportate de clujeni: Supercupa, eșecul cu Banja Luka, înfrângerile la scor cu Young Boys și Steaua Roșie Belgrad. Media notelor, pentru prestațiile din afara Ligii 1, e de numai 5,15, una care înseamnă prestații foarte slabe! Toșca, fundașul stânga al celor de la Gaziantep, a fost integralist la turci în precedentele două runde. 
     
  3. În premieră, Dragoș Nedelcu (titular) evoluează în această campanie de calificare. De când a fost împrumutat de FCSB la Dusseldorf (liga a doua din Germania), Nede a prins de cele mai multe ori formula de start la nemți, însă ca stoper. În același timp, Răzvan Marin e doar rezervă. Mijlocașul lui Cagliari (Serie A) a început din primul minut fiecare dintre precedentele 3 partide ale României din preliminariile CM.
     
  4. Deși vine de la echipa de pe locul 14 din Liga 1, Deian Sorescu, „extrema” lui Dinamo, începe confruntarea cu Islanda din primul minut. N-a mai reușit un gol/pasă decisivă de 4 runde. Ianis Hagi (Rangers) este pe bancă.

Islanda - România » Echipele de start

ISLANDA: Runarsson - Saevarsson, Hermansson, I. Bjarnason, Thorarinsson - B. Bjarnason, Palsson, Baldursson - J. Gudmundsson, Kjartansson, A. Gudmundsson
Rezerve: Halldorsson, Gunnarsson - Fjoluson, Sigurdsson, Arnason, Johannesson, Anderson, Sampsted, Thorsteinsson, Helgason, Gudjohnsen, Skulason
Selecționer: Arnar Vidarsson

ROMÂNIA: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Stanciu, Nedelcu, Cicâldău - Man, Alibec, Sorescu
Rezerve: Vlad, Aioani - Cordea, Toșca, Manea, Markovic, Hagi, Rotariu, M. Marin, Rus, R. Marin, Olaru
Selecționer: Mirel Rădoi

Islanda - România. Cea mai slabă echipă a nordicilor din ultimul deceniu!

Naționala nordică și-a pierdut astăzi sufletul și jucătorii cei mai importanți. Iar asupra ei apasă „o presiune gigantică”, așa cum spune actualul selecționer, Arnar Vidarsson.

Mulți afirmă că aceasta este cea mai slabă echipă pe care a avut-o Islanda în ultimul deceniu.

  • La un nivel mult mai scăzut față de cea a lui Lars Lagerbäck (2011-2016), care a avut cel mai bun moment din istoria naționalei, încheiat în triumf, cu prezența în premieră la Euro și cu o victorie istorică, 2-1 cu Anglia în optimile de finală, oferindu-i ocazia de a juca în „sferturi” împotriva Franței chiar de la întâia participare la turneul continental.
  • Este depășită ca valoare și rezultate și de cea a lui Heimir Hallgrimsson (2016-2018), calificată tot pentru prima dată la CM.
  • Chiar și formația lui Erik Hamren (2018-2020) îi este superioară actualei reprezentative, deși a ratat ultimul Euro, fiind învinsă în finala barajului, 1-2 cu Ungaria. După ce ne depășise pe noi în semifinale, 2-1.

Lipesc 9 jucători față de 2020

Privind echipa folosită de Hamren pe 8 octombrie, la meciul precedent contra noastră, și ce are Arnar Vidarsson acum, vedem că îi lipsesc astăzi nouă jucători: șase titulari (doi fundași, Ragnar Sigurdsson și Magnusson, doi mijlocași, căpitanul Aron Gunnarsson și Traustason, și ambii atacanți, Gylfi Sigurdsson și Alfred Finnbogason).

Nici cele trei rezerve la care Hamren a apelat atunci nu mai sunt în lotul cu care a rămas pentru partidele din septembrie 2021: Ingason, Sigthorsson, Sigurjonsson!

Pe lângă pierderile suferite, mai apasă și presiunea. „O presiune gigantică. Mulți oameni nu realizează cât este de mare și cât de tare afectează jucătorii”, s-a plâns selecționerul Vidarsson. Afirmă că „a fost mai rău decât mă așteptam de când am preluat naționala, însă nu regret deloc că am acceptat acest post, în ciuda provocărilor și a incidentelor cu care m-am confruntat”.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Declarația lui Dennis Man l-a lăsat mască: „Băi omule... unde ești din punct de vedere intelectual?”

Meritau să fie și ei în lotul României? » Cifrele InStat arată că da: TOP 5 fotbaliști din Liga 1 ignorați de Rădoi

Citește și:

Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Superliga
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (9)
fibra
fibra  •  03 Septembrie 2021, 17:33

E greu sa intelegi atunci cand nu ai coloana.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  03 Septembrie 2021, 15:27

...ne am saturat de nepotisme...omul e rezerva neutilizata la echipa lui...de aceea nu ne calificam ...din cauza prostilor care sumt bagati cu forta in echipa...

lepitiq
lepitiq  •  03 Septembrie 2021, 12:45

Come se dice la voi?Nu e problema signore ca nu intelegi, daca ar fi singurul lucru....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează