FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

EXCLUSIV Golgheterul Ligii 1 din 2000 știe cum trebuie abordat „decisivul” cu Israel: „Nu putem face asta! Pe ei mai rău îi ambiționează”

România - Israel, un meci de care depinde viitorul generației lui Stanciu / Sursă foto: GSP +18   FOTO
România - Israel, un meci de care depinde viitorul generației lui Stanciu / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 14:50 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 19:08

Marian Savu, 51 de ani, golgheterul primei ligi din urmă cu 23 de ani, a prefațat, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, „decisivul” pe care România îl joacă sâmbătă în compania Israelului, în preliminariile EURO 2024.

  • Israel - România va avea loc sâmbătă, pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV. Trei zile mai târziu, întâlnim Elveția acasă, pe Arena Națională. 

Fostul atacant e de părere că Edi Iordănescu n-ar trebui sub nicio formă să abordeze partida cu gândul de a obține un punct, deși remiza e suficientă pentru calificare. Savu așteaptă o replică aprigă sâmbătă și crede că războiul în care e implicat Israelul nu face decât să ambiționeze suplimentar naționala lui Alon Hazan.

Incredibil! Puștiul care marca pentru Craiova în Europa League s-a lăsat de fotbal la 21 de ani și și-a deschis o spălătorie de lux » Era considerat „giuvaierul generației sale”
CSU CRAIOVA
Incredibil! Puștiul care marca pentru Craiova în Europa League s-a lăsat de fotbal la 21 de ani și și-a deschis o spălătorie de lux » Era considerat „giuvaierul generației sale”

„Nu putem merge la egal! Pe ei, războiul mai rău îi ambiționează”

„Interesul e comun. Și al nostru, al suporterilor, și al oamenilor de fotbal. Important e să ne calificăm, asta e ideea. Că jucăm bine sau că jucăm rău, scorul o dovedește. În orice caz,  nu putem merge acolo cu gândul de a face egal, că atunci nu e bine pentru noi!

Ducându-te acolo cu ideea de a face un punct, stai cu emoții. Israelienii au jucat bine și cu Kosovo, nu știu dacă se termina așa dacă gazonul ăla nu arăta în acel fel. 

Cât m-am uitat.. Îți spun eu, nu avem meci ușor! Avem meci greu, Israel e o echipă imprevizibilă. Plus situația cu acest război... Mai rău îi ambiționează! Vor să demonstreze lumii că sunt puternici și pe partea asta și că nu-i doboară nimic.

Marian Savu, golgheterul Diviziei A din 2000: „La meciuri decisive, ne cam pierdem”

Marian Savu se teme ca nu cumva importanța meciului cu Israel să apese mult prea greu pe umerii „tricolorilor”, care  au mai clacat și în trecut în partide de importanță capitală

La meciuri decisive, noi ne cam pierdem. Iar etapa asta e decisivă...

Am văzut aseară (n.r. - la Israel - Elveția) că gazonul părea cam moale, a băgat cineva o alunecare si a luat după el o brazdă mare. Repet, e un meci dificil, în sensul în care la meciurile decisive avem tendința să ne pierdem.

Oricum, părerea mea e că dacă naționala se califică, e anul Federației. S-au aliniat astrele, în sfârșit ar reuși și ei o calificare pe care o așteaptă de atât timp. E anul lor. Dacă ne calificăm, n-are cine să mai comenteze (râde). Sperăm să ne calificam, asta e important. Ar fi bine pentru toată lumea”, a mai spus Savu. 

+14 FOTO

Marian Savu e sigur: „Facem față la EURO!”

Cum ne-am descurca la un turneu final cu actuala generație de fotbaliști? Fostul atacant de la Dinamo sau FC Național e ferm convins că „tricolorii” nu s-ar face de râs la EURO 2024. Pe ce se bazează?

Eu zic că jucătorii care sunt acum au experiență, au trecut prin anumite situații și am face față. 

Plus că multe dintre echipele europene nu mai sunt atât de constante, nu mai câștigă nimeni 70 meciuri la rând, nu mai poți spune de cineva că are un parcurs în permanență constant. Toate au suișuri și coborâșuri”. 

20 de goluria înscris Marian Savu pentru FC Național în sezonul 1999-2000, cel în care a devenit golgheterul primei divizii. Era urmat de Mutu (18) și Marian Ivan și Niculescu (16)

Golgheterul Ligii 1 din 2000 știe cum trebuie abordat „decisivul” cu Israel: „Nu putem face asta! Pe ei mai rău îi ambiționează”
Așa arată azi Marian Savu / foto: GSP

România se califică la EURO dacă nu pierde cu Israel!

România are o mare șansă să se califice la EURO 2024. În cazul în care nu pierdem cu israelienii sâmbătă, suntem la turneul final înainte de ultima partidă din preliminarii, cu Elveția. În cazul unei înfrângeri cu Israel, calculele se complică serios.

În acest moment, România are 16 puncte în grupa I, cu două meciuri rămase, iar Israel are 12, cu același număr de partide. În cazul egalității de puncte, primul criteriu de departajare e reprezentat de rezultatele meciurilor directe. Abia următorul e golaverajul, unde stăm mai bine ca Israel.

VIDEO Toate informațiile înainte de Israel - România, meciul unei generații

Citește și alte știri despre naționala României:

După „cazul Boloca”, FRF e aproape să dea o mare lovitură! Căpitanul lui Bayern vrea la naționala României

VIDEO Ștucan l-a întrebat pe „tricolorul” cu 32 de selecții la lot dacă e mulțumit de actuala națională: „Știți ce nu mai văd eu acum?”

EXCLUSIV FRF rupe în bucăți Generația de Aur: a trimis invitații, la meciul cu Elveția, doar preferențial jucătorilor de la World Cup '94! Pe cine a tăiat de pe listă

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (5)
klotzy
klotzy  •  16 Noiembrie 2023, 21:18

Nu ne calificăm,vom lua bătaie și de la israelieni,și de la elvețieni. Din păcate!

johny2003
johny2003  •  16 Noiembrie 2023, 20:17

Pai eu zic sa il convocam pe Savu asta, daca tot stie ce si cum...si mai ales la Iuro, ca tot zice el ca facem fata! Cu trendul de azi, cred ca nici spate nu facem, darami-te fata....

tipsy
tipsy  •  16 Noiembrie 2023, 19:23

Imi amintesc ca in anul ala Mutu era sa castige titlul de golgheter jucand doar in tur. Asa vezi un atacant cu adevarat talentat in Liga 1, iti da lejer un gol pe meci, nu tot felul de prastii pe care le faceti mari cu 10 goluri si 3 pase intr-un campionat de amatori.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează