FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Edi, ești atent?! Șumudică recomandă o schimbare la echipa națională: „Cu mine dă randament, rupe brazda sub el!”

Edi Iordănescu // foto: Imago Images
Edi Iordănescu // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 18:39 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 18:54

Marius Șumudică (52 de ani), antrenorul lui Gaziantep, spune că Denis Drăguș (24) dă cel mai bun randament evoluând central, ca număr 9 sau al doilea atacant ♦ În octombrie, selecționerul Edi Iordănescu l-a folosit pe Denis ca extremă stânga în meciul dintre Belarus și România, scor 0-0.

Împrumutat de Gaziantep de la Standard Liege, Denis Drăguș a început excelent aventura din Turcia, cu 4 goluri în 8 partide.

Evoluțiile lui i-au adus convocarea la echipa națională pentru meciurile din octombrie. Drăguș a jucat doar cu Belarus, 76 de minute, însă nu a fost eficient. Meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Marius Șumudică, antrenorul lui Drăguș de la Gaziantep, consideră că Denis oferă un randament mai bun pe zonă centrală decât în bandă, acolo unde l-a așezat selecționerul Edi Iordănescu. Șumudică a argumentat.

A greșit Rapidul? Jucătorul cedat în septembrie face furori: „E ca vinul, nu mi-a venit să cred!”
RAPID
A greșit Rapidul? Jucătorul cedat în septembrie face furori: „E ca vinul, nu mi-a venit să cred!”

Marius Șumudică: „Drăguș are nevoie de spațiu. Eu nu îl izolez în bandă”

„Din moment ce echipele mari de aici se interesează de el și în 8 meciuri are 4 goluri marcate, eu zic că echipa națională se poate baza pe el. Are o viteză extraordinară, rupe brazda sub el. Îi trebuie spațiu.

Eu nu îl izolez niciodată în bandă, îl folosesc ca număr 9 sau al doilea atacant. Are explozie și gândește foarte bine, 1 contra 1 poate destabiliza oricând adversarul, să scoată cartonaș roșu.

Primește foarte bine mingea în spațiu, câștigă dueluri aeriene. Noi nu prea avem atacanți care să câștige astfel de dueluri. Îl cunosc pe Denis (n.r. - Alibec), că l-am antrenat. Este foarte, foarte bun, dar are o problemă la jocul aerian. Deci Drăguș este un jucător care poate face diferența”, a spus Șumudică inițial la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

Marius Șumudică, despre Denis Drăguș: „Jucător complet, mobil, cu forță și lovitură de cap”

„La mine este numărul 1 în momentul de față. Scoate adversari din joc, driblează perpendicular pe poartă. Uitați-vă și la golul marcat (n.r. - la 2-0 cu Rizespor), ce mișcare are, cum se deschide, că știa unde vine centrarea.

Jucând într-un 4-3-3, cum l-a folosit Edi - cu tot respectul pentru el -, îl izolezi. E un jucător mult mai mobil, are ambele picioare, lovitură de cap, este un jucător destul de complet, cu forță, are picioare bune.

Cu mine se simte foarte bine, văd că randamentul este pe măsură”, a completat Șumudică.

VIDEO » Ce făcea Marius Șumudică în tribune imediat după ce a fost eliminat

Drăguș a fost selectat pe lista preliminară a stranierilor pentru meciurile României din noiembrie, cu Israel și Elveția. O parte dintre acei stranieri împreună cu jucătorii din campionatul României vor forma lotul final.

Mai multe știri de actualitate: 

În 4 ore, fanii români au cumpărat online toate biletele rezervate lor la meciul Israel - România

Avem ECHIPA TURULUI în SuperLiga: doar un singur jucător de la FCSB a prins primul „11”!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
tase67
tase67  •  08 Noiembrie 2023, 21:54

Este una dintre cele mai bune sugestii! Sper sa vrea si Edi! Sa isi infringa marea bariera, tendinta, de a inventa, de a trimite aberatii in teren! Ma bucur ca ii atragi atentia! Le da prea multa atentie lui Alibec, sau Stanciu, cind tinerii maninca nori, vin cu sete mare! Se inpotmoleste, in variante cu care a pierdut si tatal lui, Puiu! Sa nu uitam ca ne batea si elimina Albania! Prima victorie din istoria lor la un campionat european, cu un Alibec in teren care a reusit sa o dea in bara, la singura ocazie! Romania putea fi egala Frantei, sau putea bate Elvetia, dar a disparut! Pentru ca ne-am tot impotmolit in solutiile de echipa, suspecte, ale lui Puiu! Edi, nu face ce a facut tata Puiu, in meciul cel mai important al grupei, cosmarul, cu Albania!. Cind ma uit pe cine a trimis in teren, Puiu, cu Albania, ma iau cu miinile de cap! Imi smulg parul! Cititi! Matel, Grigore, Prepelita, Stancu, Stanciu, Popa si Alibec. Vedeta era Hoban, o cariera, fara rezultate. Puiu Iordanescu, sfert finalist la Campionatul Mondial, a trimis echipa asta in teren, cu Albania, in meci decisiv! Sa nu cumva sa il impinga, necuratul, si pe Edi, sa continue mizeriile pe care le-a comis, cu Belarus, si-a infrinat atunci echipa, cu Mihaila, Coman, Hagi, Cicaldau si Morutan, pe banca. Stia ca suflul, fuleul, vina tinerilor, i-a adus punct, cu Elvetia! Am spus, dupa meciul cu Albania, ca nu ma mai uit la meciurile nationalei. Ma minteam pe mine, de suparare! Repara tu acum, Edi, ne sinteti datori!

observator_federal
observator_federal  •  08 Noiembrie 2023, 21:44

Ce spunea Șumudică, 20 septembrie 2022: "Mitriță joacă foarte bine, face diferența, rupe brazda sub el, are calitate mare. Nu înțeleg de ce Mitriță nu a fost convocat, e un jucător care poate face diferența în orice moment. E foarte afectat că n-a fost convocat.". Zadarnic, cât timp Florinel este "în mare formă" (a marcat în sfârșit - împotriva marei Andorra! - primul lui gol la Națională după 10 selecții) iar Gigi vrea să-l vândă, Edward nu o să strice prietenia Iordănescu - Becali, iar titular "senator de drept" va fi Mbappe... Drăguș va fi deci încă unul care rupe brazda sub el prin Turcia, că doar nu o să vină să-i strice afacerile lui Gigi!!

81mada
81mada  •  08 Noiembrie 2023, 21:11

Haide lasati…

Vezi toate comentariile (4)
Comentează