FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA

VIDEO EXCLUSIV Discursul dur la GSP LIVE: „Suntem în lumea a treia! Din păcate, noi tot visăm și nu facem lucrurile într-un mod sănătos”

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 10:29 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 11:35

Fostul internațional Mihăiță Pleșan a prefațat la GSP LIVE duelul dintre Elveția și România, din preliminariile EURO 2024.

  • Elveția - România se joacă de la 21:45, liveTEXT&FOTO pe GSP.ro și în direct la Prima TV. 
  • Se mai joacă azi: Belarus - Kosovo (21:45), Israel - Andorra (21:45);
  • „Tricolorii” ocupă în acest moment poziția secundă în grupa I, având două puncte mai puțin decât liderul Elveția. Primele două clasate se califică direct la Campionatul European de anul viitor, competiție găzduită de Germania.

Acesta a analizat situația României și a avut un discurs dur, explicând ce probleme a identificat în fotbalul românesc.

Avertisment înainte de Elveția - România » Un fost internațional explică problemele pe care le are improvizația pregătită de Edi Iordănescu
ELVEȚIA - ROMÂNIA
Avertisment înainte de Elveția - România » Un fost internațional explică problemele pe care le are improvizația pregătită de Edi Iordănescu

VIDEO Mihăiță Pleșan a prefațat Elveția - România: „Aria de selecție e mică. Un punct ar fi foarte bun”

Nu trebuie să mai trăim în trecut. Trebuie să ne uităm de când nu ne-am mai calificat la turneele finale, trebuie să ne uităm ce fac echipele românești în cupele europene. Și de aici trebuie să pornim. Din păcate, noi tot visăm și nu facem lucrurile într-un mod sănătos.

Cred că e foarte bine dacă luăm un punct. De ce să nu putem? E greu, dar trebuie să credem în șansa noastră. Noi ne batem cu Israel și Kosov pentru locul 2. Asta e realitatea. Ăsta e nivelul. Suntem în lumea a treia! Ăsta e adevărul. E trist. Dar asta e realitatea. Dacă nu se va întâmpla ceva repede, va fi din ce în ce mai rău”, a declarat Mihaiță Pleșan la GSP LIVE.

Fostul mijlocaș a prefațat și duelul de azi, de la Lucerna: „Partida din Kosovo e total diferiță față de cea din Elveția. În Kosovo trebuia să joci și să construiești. Cu Elveția, dacă faci asta, nu vei avea nicio șansă. Dacă vrei să joci de la egal, nu ai nicio șansă. Ne vom întoarce cu multe goluri. Dacă ne vom închide și vom juca pe contraatac, poate vom avea o șansă.”

Ce soluții avem pentru atac? Pușcaș și Alibec sunt singurii. Mamă, câte soluții avem. Aria de selecție e foarte mică. În Kosovo, Pușcaș nu a avut realizări. Dar nici nu a avut mingi. 

- Mihăiță Pleșan

Elveția - România, echipe probabile

Elveția: Sommer - Lotomba, Akanji, Elvedi, R. Rodriguez - Freuler, Zakaria, Xhaka - Shakiri, Amdouni, Vargas 
Rezerve: Kobel, Mvogo, Zesiger, Schar, U. Garcia, E. Fernandes, D. Sow, Aebischer, Zuber, R. Steffen, Seferovici, Zeqiri
Selecționer: Murat Yakin (48 de ani)

România: H. Moldovan - Manea, Drăgușin, Burcă, Sorescu - N. Stanciu, T. Băluță, Olaru - D. Man, Alibec, I. Hagi 
Rezerve: Aioani, Nedelcearu, Țicu, A. Rus, M. Marin, Cicâldău, V. Mihăilă, Moruțan, Fl. Coman, L. Munteanu, G. Pușcaș
Antrenor: Edward Iordănescu (45 de ani) 

Citește și: 

Paradoxul elvețian: ne iau de sus și când ne laudă! » GSP transmite de la Lucerna: „Ce s-a întâmplat cu România?”

Blondul cu părul lung care a dezumflat România la Mondialul din America: „Elveția e foarte puternică, dar nu e perfectă. Există un mod prin care România poate câștiga”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează