FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANIVERSARE MIREL RĂDOI

Mirel Rădoi a împlinit astăzi 38 de ani! 3 întrebări esențiale pentru legenda Stelei

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 martie 2019 17:18

Mirel Rădoi împlinește astăzi 38 de ani. Unul dintre mijlocașii emblematici pentru istoria recentă a fotbalului românesc și unul dintre simboluri Stelei.

Mijlocaș central agresiv, inteligent și cu personalitate. Asta ar fi o caracterizare succintă a fotbalistul Mirel Rădoi. În jurul lui au curs zeci de povești despre transferuri senzaționale la cluburi uriașe din Europa. Multe au fost confirmate, printre care cea venită de la Inter Milano.

Rădoi a ales să părăsească Steaua, echipă alături de care a câștigat 3 titluri de campion în Liga 1, a atins mirajul grupelor Ligii Campionilor și a fost la câteva minute de o finală de Cupa UEFA. 

1. Ar mai fi putut continua Rădoi?

A urmat aventura arabă, începută alături de Cosmin Olăroiu la Al Hilal. S-a retras la doar 34 de ani, lucru contestat de mulți admiratori, care l-ar fi văzut înapoi în tricoul Stelei. Imediat după ce și-a pus ghetele în cui, în 2015, Mirel s-a întors, dar ca antrenor. În condițiile în care din ce în ce mai mulți jucători se retrag la aproape 40 de ani, suporterii „roș-albaștrilor” regretă și acum că nu au putut să vadă o echipă condusă din teren de cuplul Rădoi-Pintilii.

2. A greșit că și-a început cariera de antrenor la FCSB?

Revenirea în țară a fost la clubul iubit, dar într-o postură nouă, cea de antrenor. Relația cu Gigi Becali s-a deteriorat rapid, mai ales că rezultatele n-au fost de partea lui Mirel. FCSB a ratat grupele cupele europene pentru prima dată după 12 sezoane consecutive!

 

Lipsa de experiență l-a costat pe Rădoi. Fără licență de antrenor, acesta a fost lipit de scaun pe bancă de comisiile din fotbalul românesc, care până atunci ignoraseră toate schemele prin care cluburile din Liga 1 numeau „principal” un antrenor fără școală.

După doar 13 partide oficiale, Rădoi a ales decizia bărbătească, aceea de a demisiona și de a nu permite imixtiuni în munca depusă. 

 

3. Va confirma la nivel înalt ca antrenor?

Au urmat câțiva ani în care Mirel Rădoi s-a concentrat pe școala de antrenori. Și-a asumat un risc imens în 2018, la jumătatea unei campanii cu așteptări imense pentru naționala de tineret și a preluat selecționata U21. A luat echipa de la Daniel Isăilă și a dus-o la EURO 2019, cu un parcus fără eșec.

Urmează probabil cel mai important test al carierei, turneul din Italia. O oportunitate uriașă pentru antrenorul Rădoi de a-și face un nume și în Vest.

Vezi și: 

Mirel Rădoi, îngrijorat de situația lui Dragoș Nedelcu: „Nu aș fi vrut să fac publice discuțiile”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
argus
argus  •  23 Martie 2019, 01:12

Nu te supara « frate », dar nu stai prea bine cu... »simtirea »! Mentionezi ca este Ziua lui de nastere si « hodoronc tronc » in loc de « la multi ani” il iei la intrebari? “Filozofice”, ce mai “tura , vura”, te-ai si “remarcat” numai ca ai zbarcit-o, ai ratat “subiectul”. Ma folosesc de prilej pentru a-i ura lui Mirel Radoi LA MULTI ANI, CU SANATATE! (nu te superi, asa-i?)

lucghencea
lucghencea  •  22 Martie 2019, 23:56

Felicitari si LA MULTI ANI fostei legende de la A.F.C. STEAUA si ulterior dupa transfer de la cluburile S.C. F.C.Fcsb S.A. si AL Hilal, Al Ain, Al Ahli si Al Arabi din zona Golfului . Ruda mai tarziu cu becali si platiti regeste de cioban dar asta nu inseamna ca nu pretuim valoarea unui jucator foarte combativ .

1979841765380780
Lucian Buhoci  •  22 Martie 2019, 21:41
Postat de Nicusor Potop pe 22 Martie 2019, 19:52

Un fotbalist foarte bun, dar nu poate fi considerat o legendă a Stelei-unde a jucat 3 ani si a castigat un titlu de campion. Al fcsb *** da, acolo a jucat mai mult si a avut performanțe notabile. La multi ani!

De ce ești prost gratuit?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează