FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

Mirel Rădoi, declarații înaintea meciului cu Norvegia din Liga Națiunilor: „E momentul revanșei” + cum vrea să-l blocheze pe Haaland

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 noiembrie 2020 16:34 / Actualizat sambata, 14 noiembrie 2020 18:25

Mirel Rădoi, selecționerul României, a susținut în urmă cu scurt timp conferința de presă premergătoare meciului cu Norvegia din Liga Națiunilor. Mai jos sunt toate declarațiile tehnicianului.

Selecționerul a vorbit întâi despre posibilitatea ca meciul cu Norvegia să nu se dispute, din cauza problemelor întâmpinate de delgația nordică pe aeroportul din Oslo. Totuși, aceștia au primit undă verde pentru a decola spre București, iar partida se va disputa la data stabilită. 

„Nu ne este teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă ar fi o infecție majoră în lotul Norvegiei. Singurul nostru gând e că avem un oponent puternic în față. Trebuie să ne luăm revanșa în fața tuturor, în fața microbiștilor români. Dacă s-ar ajunge la soluția amânării, n-am avea nimic împotrivă pentru amânarea partidei. Oricum, nu noi vom decide, ci instituțiile abilitate. Cel mai important e ca meciul să se dispute pe teren”, a declarat Rădoi. 

Pe mine mă intereseză felul în care pregătim meciul, strategia pe care o vom concepe. Indiferent de problemele Norvegiei, ei pot alinia oricând un prim «11» foarte valoros. Am analizat greșelile care au avut loc în ultimele 25-30 de minute ale meciului cu Belarus. Sperăm că, în momentul în care vom întâlni Norvegia, să nu facem aceleași greșeli”, a mai spus selecționerul. 

Mirel Rădoi: „E momentul revanșei”

Mirel Rădoi a vorbit apoi despre modul în care și-a propus să-l blocheze pe Erling Haaland, de departe pericolul numărul unu din selecționata Novegiei. În tur, superstarul Borussiei Dortmund a înscris de trei ori în poarta lui Ciprian Tătărușanu.

„E momentul revanșei! Vom vedea cât de mare este diferența între noi și Norvegia. Am încercat să identificăm zonele unde Haaland are unele acțiuni specifice. O să încercăm să le dăm jucătorilor noștri date exacte despre cum să-l blocăm. Va trebui să avem foarte mare grijă de el. În momentul de față, nu putem vorbi de experimente, trebuie să ne adaptăm la situația actuală”, a declarat selecționerul Mirel Rădoi. 

Mirel Rădoi: „Cel mai mult avem de lucrat la mentalitate”

„Încercăm să redăm jucătorilor bucuria de a juca, de a intra pozitivi în timpul partidelor. Încercăm să-i obișnuim să abordeze la fel fiecare meci, indiferent că vorbim de un meci oficial sau de o partidă amicală. Sunt unele aspecte pe care le putem îmbunătăți, dar cel mai mult avem de lucrat la capitolul mentalitate.

Nu ne vom schimba principiile, indiferent de jucătorii pe care îi vom avea la dispoziție. După aceste meciuri, vom putea discuta despre critici, despre interesele fiecăruia. Putem să vorbim foarte mult și să  facem o analiză amplă”, a declarat Rădoi. 

Sunt obișnuit să văd lucruri legate de mine, de jucătorii care sunt convocați. Nu știu de ce, dar suntem obișnuiți. Nu vreau să vorbesc de anumite lucruri fiindcă sunt la echipa națională. Într-o zi, aș putea veni la conferință cu toate contractele pe care le am acasă, dar n-am mai vorbi nimic despre fotbal - Mirel Rădoi

VIDEO România, obligată să câștige cu Norvegia! Totul despre meciul din Liga Națiunilor

Citește și alte știri despre România - Norvegia: 

România - Norvegia, în pericol?! Nordicii sunt blocați în aeroport! UEFA ia în calcul două variante

ROMÂNIA - NORVEGIA. Un miracol pentru urna a doua! Cum arată calculele pentru preliminariile CM 2022

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (21)
spritz123
spritz123  •  14 Noiembrie 2020, 19:58

Pe Haaland il va bloca cu un praz(nici nu se va deranja sa intre pe teren) ...va fi O MARE VICTORIE pentru MARELRE SELECTIONER....fara BAC si care a jucat 30 de ani la nivel inalt in cele mai tari campionate din europa..prin neprezentarea adversarului..daca vin aia cu juniorii sau echipa a 2 a va fi CHIN si JALE

1213785285311900
Adrian Ionica  •  14 Noiembrie 2020, 19:52

cred ca mirela se bazeaza pe covid, ii ardem cu 3-0 la masa verde))

napocarepublic
napocarepublic  •  14 Noiembrie 2020, 19:08
Postat de waldenhitch pe 14 Noiembrie 2020, 19:05

corect,cat de prost sa fi radoi sa aduca jucatori de la cfr *** care pierd cu 5-0 cu rezewrvele rezervelor romei. si pe camora l-a luat nenoroctul.,bine ca pleaca.

Patru nickuri ai banate intr o zi .. umilitule.. sa vedem cat rezisti Randoame))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează