FOTBAL  »  NATIONALA  »  NORVEGIA - ROMÂNIA 4-0

NORVEGIA - ROMÂNIA 4-0. Hagi, discurs de 20 de minute în direct: „Consider că a venit momentul să ies în față și să îmi spun părerea”

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 octombrie 2020 22:44 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 11:19

După meciul pierdut de României în fața Norvegiei cu scorul de 4-0, Gheorghe Hagi (55 de ani) a oferit un discurs-maraton în direct la Digi Sport, despre ce trebuie făcut de acum înainte la echipa națională și despre ce s-a greșit până acum în fotbalul nostru. 

Fostul mare fotbalist al României este de părere că „succesul se construiește și trebuie să știm să îl construim, altfel o să fie și mai greu de acum înainte”.

„De cine nu e optimist ar fi bine să ne despărțim. Înainte, tot ce însemna echipa națională era plin de optimism, așa vin rezultatele. În momentul de față, eu sunt foarte optimist, cred că putem avea succes. Nu cred, sunt convins că putem! Asta trebuie să le transmitem acestor copii. Ei au nevoie de cineva în spatele lor, care să-i conducă. Nu mă refer doar la o persoană, ci la toți care sunt în jurul lor”.

„Asta e realitatea, nu trebuie să ne fie rușine. Nu putem spune că fotbalul românesc nu mai are nimic, trebuie să analizăm momentul, să vedem unde ne aflăm, dar să rămânem optimiști, succesul se construiește. Trebuie să vedem cum îl putem construi, altfel va fi și mai greu. Trebuie să construim, succesul înseamnă mentalitate, dar trebuie timp, îți trebuie ani, îți trebuie selecție” a adăugat Hagi, la Digi Sport

„Am ieșit când e totul negativ, eu atunci intervin”

Gică Hagi spune că a anticipat eșecul naționalei din aceste meciuri și că și-a dat seama că jocul bun din urmă cu o lună nu se va repeta și acesta este și motivul pentru care nu a declarat nimic la acel moment: „Am ieșit acum, știți că eu ies doar după momentele grele. Ne trebuie un plan bine pus la punct. O echipă națională trebuie să știe să facă rezultate, trebuie să știi să o faci, să știi să construiești acest succes. De azi pe mâine vine un rezultat, cum a fost acum două săptămâni și toți erați optimiști, mamă că ce facem… Acum, eu am ieșit când e totul negativ, eu atunci intervin”.

„Jucatorii se schimbă de pe azi pe mâine, ca vremea”

Pe finalul intervenției, Hagi „s-a aprins” și i-a criticat aspru pe cei care s-au ocupat de echipa națonală în ultimii ani, folosind un ton răstit: „Nu există coerență în idei, în proiect. Jucatorii se schimbă de pe azi pe mâine, ca vremea. Copiii ce să facă, sunt ca într-o familie. Credeți ca ei nu vad ce fac părinții? Ba da. Jucatorii sunt ultimii de care trebuie sa vă loviți. Nouă ne trebuie un proiect bun pentru a construi o echipă mare. Sunt prea multe schimbări la echipa națională. Uitați-vă la echipa de anul trecut din meciul cu Norvegia. Ne trebuie un proiect pe termen mediu și lung, nu de azi pe mâine!”.

Mirel Rădoi: "Nu vorbim de un rezultat drastic, vorbim de o umilinţă. O ţară întreagă a suferit o umilinţă"

Citește mai multe știri despre echipa națională:

NORVEGIA - ROMÂNIA 4-0. Nicolae Stanciu, dărâmat: „Soția este singură, însărcinată. Dacă nu iubeam să vin la națională, nu veneam!”

NORVEGIA - ROMÂNIA 4-0. Ianis Hagi a răbufnit la final: „Alergi după minge 3-4 minute, apoi ce să faci cu ea?!”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (281)
risc_mix
risc_mix  •  12 Octombrie 2020, 20:08

Gica bate campii. Pai ce vrea el nu se poate. Cu ce sa faci proiecte pe 5-10 ani daca nu ai ,,marfa''? Fotbalul romanesc nu mai produce. De la generatia lui Mutu si Chivu n-a mai aparut nimic. Doar niste jucatori mediocri, acceptabili pentru campionatul nostru-deosebit de slab-dar rezerve garantat in alte campionate. In plus, ne dezavantajeaza si aceasta inventie mizerabila a UEFA, Liga Natiunilor. Inainte, la nivel de ,,nationala'' aveai 6-7 meciuri amicale/an cand puteai incerca jucatori noi sau tineri caci rezultatul nu era important. Acum nu-ti mai permiti experimente caci aceste meciuri au deveni ,,amicale cu miza''.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  12 Octombrie 2020, 18:14
Postat de Ioan Groza pe 12 Octombrie 2020, 09:14

Cand nationala este facuta majoritar din jucatori de la Viitorul ca sa vanda Hagi jucatori. Era o perioada cand nationala era facuta dupa valoare. Atunci Hagi se plangea ca de-aia nu merge bine nationala ca nu se iau jucatori de la Viitorul " ca sa nu vanda Hagi" . Omul este un baiat simplu de la tara negustor de oi si a exprimat direct off-ul lui. Nu e vorba de nationala aici. Este vorba daca vinde sau nu vine Hagi, nationala fiind vitrina unde se expun jucatorii. Exista o pleiada de misiti ai "Regelui" care comenteaza favorabil lui si acopera rusinea. La ProSport un comentator grasuliu acoperea aseara declaratia lui Ianis Hagi, pe care se declara extaziat ca are prilejul sa il comenteze. Zice Hagi cel mic : - Dupa ce alergi 3-4 minute dupa mingie si o prinzi nici nu mai poti sa faci nimic cu ea ca nu mai ai suflu...... Iata calitatea conditiei fizice a jucatorului Hagi cel mic. La 21 de ani daca alearga 3-4 minute nu mai are suflu. Daca au auzit cei de la Rangers inteleg acum ce teapa au luat si se explica cei cu papuseii fotbalisti romani cu frezele bine aranjate ,pensati si aranjati pentru sedinte foto dar mai putin cu fotbalul ca nu au suflu.

Exagerezi, multi din jucatorii aia au plecat de ani de zile de la Viitorul. Numai Iancu mai e de la el. Si nu vad ce vitrina poate fi o nationala care pierde toate calificarile, toate meciurile de baraj samd. Nu sunt nici pe departe fan al omului si antrenorului Hagi (am fost mare fan al jucatorului Hagi) , dar hai sa nu fim asa de naivi si chiar nedrepti sa il consideram pe el problema fotbalului romanesc!

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  12 Octombrie 2020, 14:09

De ce? E vorba de marele ianis?

Vezi toate comentariile (281)
Comentează