FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

Norvegienii se revoltă după ce UEFA a anulat partida cu România: „Jucătorii sunt disperați! Autoritățile nu aplică protocolul”

România - Norvegia, din Liga Națiunilor, programat azi, a fost anulat! Nordicii n-au putut pleca din Oslo din cauza coronavirusului, iar UEFA a stabilit că partida nu se va mai disputa. FOTO: Frf.ro +38   FOTO
România - Norvegia, din Liga Națiunilor, programat azi, a fost anulat! Nordicii n-au putut pleca din Oslo din cauza coronavirusului, iar UEFA a stabilit că partida nu se va mai disputa. FOTO: Frf.ro

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 noiembrie 2020 08:37 / Actualizat duminica, 15 noiembrie 2020 09:14

România - Norvegia, din Liga Națiunilor, programat azi, a fost anulat! Nordicii n-au putut pleca din Oslo din cauza coronavirusului, iar UEFA a stabilit că partida nu se va mai disputa.

După decizia UEFA, Federația de Fotbal din Norvegia a emis un comunicat în care își exprima nemulțumirea legată de faptul că autoritățile din Oslo nu-i lasă pe jucători și membrii stafff-ului să iasă din țară, după ce fundașul dreapta Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv și a intrat în izolare. 

Grupul de jucători este disperat din cauză că autoritățile din Norvegia nu ne lasă să călătorim pentru aceste două meciuri decisive din Liga Națiunilor, cu România și Austria. Eram la aeroport, iar avionul urma să decoleze într-o oră când am aflat.

Ne-am supus strictului protocol UEFA, care ne cere să facem teste de coronavirus înainte să plecăm spre Norvegia, iar de când am aterizat ne-am testat de cinci ori. După cazul de COVID-19, toți jucătorii și staff-ul au avut câte două teste negative.

Am stat în carantină la hotel, am purtat mască, ne-am verificat temperatura, iar la masă am stat distanțați. Un doctor specialist a stat mereu cu nou. Avem avionul nostru cu care călătorim, iar în România urma să respectăm același protocol. 

Autoritățile din Norvegia spun că ne putem urca într-un avion și putem pleca acasă, cu riscul de a ne îmbolnăvi, dar nu putem să zburăm cu un charter. Au fost de acord cu protocolul UEFA, dar când apare o infecție nu-l aplică, așa cum fac restul țărilor. S-au jucat 43 de meciuri în ultimele zile. Niciunul nu a fost anulat, chiar dacă au fost cazuri de coronavirus. 

În ultimii patru ani am lucrat din greu pentru urca în clasamentul FIFA. Dacă nu vom juca împotriva României și Austriei, planurile noastre vor avea de suferit”, se arată în comunicatul Federației Norvegiene. 

Suntem foarte dezamăgiți că autoritățile ne obligă să rămânem acasă. Toate celelalte 54 de națiuni UEFA, cu excepția Norvegiei, joacă meciuri internaționale în această săptămână. Autoritățile norvegiene acceptă să zburăm spre casă, dar în același timp  ne spun să nu călătorim cu zboruri charter către România
- comunicat semnat de Stefan Johansen, Martin Odegaard și Joshua King,

VIDEO Imagini de la antrenamentul României desfășurat sâmbătă

Citește mai multe știri despre România - Norvegia: 

Mihai Stoichiță a oferit prima reacție după aflarea veștii că meciul nu se va mai disputa: „Nu e o mare bucurie”

UEFA explică pe îndelete decizia luată în meciul România - Norvegia » Ce se întâmplă cu naționala lui Haaland

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (17)
robby73
robby73  •  15 Noiembrie 2020, 12:33
Postat de deusdat pe 15 Noiembrie 2020, 11:51

Nu pricep de ce nu și-au luat bilete pe cont propriu la unul sau mai multe zboruri de linie. În perioada asta avioanele oricum sunt mai mult goale.

Nu știu, dacă cumva nu corespunde "protocolului" uefa. Ciudată e situația asta oricum. Ucraina a făcut deplasarea în Germania cu 5 cazuri de Covid ( 4 jucători și 1 din staff), i-au trimis pe bolnavi acasă, au făcut teste noi ( toate negative) și au jucat meciul.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  15 Noiembrie 2020, 11:56

Baaaaaa! Am batut Norvegia, cu Odegaard-ul si Haaland-ul lor cu tot. Si nu oricum. I-am batut cu 3-0. Marfa!

deusdat
deusdat  •  15 Noiembrie 2020, 11:51

Nu pricep de ce nu și-au luat bilete pe cont propriu la unul sau mai multe zboruri de linie. În perioada asta avioanele oricum sunt mai mult goale.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează