FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

OPINIE GSP Contra l-a descoperit, Contra l-a îngropat! Aurelian Botezatu despre drama fotbalistică a lui Vasile Mogoș: „O carieră de un minut”

Articol de GSP - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 10:02

Astăzi întâlnim Spania. Dar nu mai contează. Iar barajul care ne mai oferă o șansă de a ajunge la Euro 2020 e prea departe ca să ne distragă atenția de la eșecul cu Suedia (0-2).

O înfrângere care ne va urmări foarte multă vreme. Pe de-o parte pentru că, așa cum remarca Dinu, „niciodată în istoria echipei naţionale nu a fost distanţa asta de joc, diferenţa de execuţii, de aşezare și de cunoaştere a fotbalului".

Dar și pentru că, în aceeași istorie a naționalei, e greu de găsit un selecționer român care să-i fi făcut viața atât de ușoară unui adversar redutabil, încă de la anunțarea formației.

Contra a gândit și acționat contra oricărei logici. De la lipsa de documentare la alegerea unei strategii ofensive în condițiile unei apărări cârpite, fragile și a absenței unui conducător de joc în primul „11”.

Până și pe Vasile Mogoș, marea sa descoperire, „Guriță” l-a distrus prin simpla titularizare într-un meci capital! Fără vreun minut la națională, deci fără o „chimie” cu restul coechipierilor, el a fost prima verigă care a cedat, după o neînțelegere cu Deac.

Degeaba și-a revenit fundașul lui Cremonese la reluare, arătând în câteva situații că nu-i chiar un ageamiu. Lumea îl percepe de acum ca pe un „gropar" și, foarte probabil, niciun selecționer care va veni după Contra nu-l va mai chema.

Practic, cariera lui la prima reprezentativă s-a sfârșit într-un minut. Minutul în care Forsberg a trecut ca trenul pe lângă el, centrându-i lui Berg pentru un 0-1 ce a însemnat începutul sfârșitului iluziilor noastre. 

MATCH PREVIEW SPANIA - ROMÂNIA

Citește și:

Opinie vehementă Marius Mărgărit: „Dacă Alibec n-a mințit, înseamnă că te-ai descalificat la locul de muncă, Cosmine!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (40)
gabri80el
gabri80el  •  19 Noiembrie 2019, 00:09

mogos , deac , stanciu, r marin nu trebuia sa intre pe teren nici macar un minut.Pantaru trebuia chemat la nationala, Nistor trebuia sa joace macar o repriza, cicaldau trebuia sa joace tot timpul.Cea mai mare problema a nationalei este Contra care nu vrea sa gandeasca 2 min. acelasi lucru care s-a intamplat si cu Piturca care se incapatana cu jucatori precum Cocis si Florescu.Penibil.

1198649370199221
Dumitru Florin  •  18 Noiembrie 2019, 21:05

Nu inteleg deloc ce toate tunurile pe Mogos??? Si fosti "tricolori", dar mai ales mass-media, Mogos!?! I se reproseaza slaba implicare la primul gol al suedezilor, dar se uita faptul ca acolo se afla si Nedelcearu, dar si Deac! Dintre intreaga pleiada de vedete aflate in teren (Mitrita, Stanciu, Coman, Puscas etc.) Mogos - asa debutant cum a fost, jucator de Serie B, lipsit de experienta si tot ce s-a mai spus despre el -, a fost singurul care a gasit unde se afla poarta adversa!!!! Asa ca mai "usor cu pianul" cand se critica titularizarea lui Mogos, si mai multa atentie la ce au facut "senatorii" de drept ai Nationalei! O sa rupa acum Contra gura targului cu Tosca si Benzar!

10214670643031457
Alin Mihai  •  18 Noiembrie 2019, 20:13

mogos a fost printre putinii care a jucat decent ... degeaba incearca gazetarii pixului sa puna golul in carca lui ca ne-am uitat si noi la meci, am vazut ce mult a fost ajutat mogos in dreapta de deac ... baiatul a fost decent ... daca l-ar fi pus cu un mijlocas dreapta, la fel, decent, altfel ar fi stat situatia .... dar cand deac nu alearga sa-l ajute pe faza defensiva si 4 pase la rand sunt in picioarele la adversar ... mogos e de vina nu? !!!!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează