FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Răzvan Burleanu, dezlănțuit! Atac la Guvern și la ministrul Florin Cîțu: „Poate înțelege și el asta” / „Suntem mai serioși decât ei”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a lansat un atac la adresa lui Florin Cîțu, după ce ministrul de Finanțe a demarat un control ANAF la Federație.
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a lansat un atac la adresa lui Florin Cîțu, după ce ministrul de Finanțe a demarat un control ANAF la Federație.

Articol de GSP - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 17:15 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 20:12

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a lansat un atac la adresa Guvernului. Ținte au fost Florin Cîțu, după ce ministrul de Finanțe a demarat un control ANAF la Federație, și Ludovic Orban, care nu a invitat nicio legendă stelistă la recepția arenei Steaua. 

  • Atacul lui Burleanu vine în contextul în care Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a demarat un control financiar la Federația Română de Fotbal. Controlul a început marțea trecută și, potrivit unor surse ANAF, va dura aproximativ încă două săptămâni. Detalii AICI!

„Să vorbim și despre controlul ANAF de la FRF. A trebuit să dau timpul în urmă. Încă din 2014, Federația a implementat toate principiile de bună guvernanță. Am devenit un exemplu în regiune. Am pus tot la dispoziție și așa vom face și de acum înainte. Am trecut prin toate controalele. Dacă Ministerul de Finanțe și-ar fi digitalizat serviciile, nici n-ar fi fost nevoie astăzi de un control. Sunt și părți bune după aceste verificări.

Ministrul de Finanțe va înțelege că FRF nu e o instituție publică, așa cum tot a insistat în numeroase rânduri, punând Federația la un loc cu primării sau consilii județene. Se va vedea care e contribuția Federației la buget. În 2019, FRF a contribuit cu nu mai puțin de 13 milioane  de lei. Am primit 0 lei sprijin înapoi. Totodată, indirect, fotbalul românesc contribuie la bugetul de stat cu 750 de milioane de euro anual, conform unui studiu al Uniunii Europene. 

Am văzut că Ministrul de Finanțe are un apetit pentru televiziunile care nu își plătesc taxele. Prin urmare, voi folosi acest prilej, care e un context mult mai bun decât o scrisoare oficială, de a-i solicita public Ministrului de Finanțe să includă sportul în Planul Național de Relansare și Reziliență. 

În 2018, Industria Sportului a contribuit cu peste 2,12 % la Produsul Intern Brut al Uniunii Europene, în contextul în care agricultura a contribuit cu doar 1,1%. Rata de angajare în sport, în Uniunea Europeană, este de 2,7%. În România e de doar 1%. Asta înseamnă că avem un mare potențial”, a declarat Burleanu într-o conferință de presă. 

VIDEO. Răzvan Burleanu, dezlănțuit! Atac la Guvern și la ministrul Florin Cîțu

Nici Orban n-a scăpat de atacurile lui Burleanu

Stadionul Steaua a fost recepționat săptămâna aceasta. Premierul Ludovic Orban, alături de Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-au numărat printre cei prezenți la eveniment. Răzvan Burleanu a acuzat Guvernul că nu a invitat nicio legendă a clubului. 

Suntem mult mai serioși decât cei care au organizat acest eveniment. Nu îmi vine să cred că nu au chemat niciun stelist. Eu am crezut că au învățat din greșeala pe care eu, alături de colegii mei, am făcut-o la tragerea la sorți, de la Romexpo, când nu l-am invitat pe Gică Hagi. Se pare că nu au învățat. La un asemenea eveniment, ar fi trebuit să fie prezenți cei care au produs performanțe pentru Steaua. Și mulți, din fericire, sunt în viață!
- Răzvan Burleanu

Citește și alte știri despre FRF:

Comitetul Executiv al FRF care va decide soarta selecționerului

Răzvan Lucescu îi dă un sfat lui Rădoi: „Mirel trebuie să înțeleagă un lucru”

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (39)
106777824609900
Nicolcioiu Nae  •  30 Noiembrie 2020, 19:04

Nu a fost inaugurarea stadionului ci receptia! Ce sa caute steliștii adevărați in incinta unei unități militare sovietoide care mai poluează și căpușează sportul doar in România, fiind de mult desființate peste tot in UE și NATO! Arena noua de 100 mil euro intr-o cazarma nu se mai poate nici la Phenian! Dar la București merge și așa, ca in RSR și URSS !!!

2804579159862423
Cornel Sime  •  30 Noiembrie 2020, 20:45

burleanu, demolatorul fotbalului românesc ! Păcat că s-a născut !!!!

samertx
samertx  •  30 Noiembrie 2020, 19:45
Postat de Daniel Irimescu pe 30 Noiembrie 2020, 19:17

Era sa uit de ambasadorul din Germania ! Tot srdelean si Ala din sua. Vous va Ramine gesmbasu

Tot evrei? ToT! :))

Vezi toate comentariile (39)
Comentează