FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Răspunsul lui Răzvan Lucescu la oferta lui Burleanu » Grecii au făcut anunțul

Răzvan Lucescu, antrenor PAOK // foto: Imago Images
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 11:50 / Actualizat miercuri, 24 noiembrie 2021 12:17

Răzvan Lucescu (52 de ani) ar fi refuzat propunerea Federației Române de Fotbal de a prelua echipa națională a României. 

Marți, actualul antrenor de la PAOK s-a întâlnit cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, și cu Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, într-un restaurant din Salonic.  

Se propune ca selecționer: „De ce n-aș putea fi eu? Mereu m-am simțit în stare”
SELECȚIONER
Se propune ca selecționer: „De ce n-aș putea fi eu? Mereu m-am simțit în stare”

Răzvan Lucescu a refuzat propunerea Federației! 

Reprezenții Federației au dorit să afle dacă Lucescu este dispus să preia echipa națională, dar au plecat „cu mâna goală” de la întâlnirea cu fostul selecționer, potrivit presei locale.

SporTime scrie că „antrenorul lui PAOK nu a acceptat nicio propunere și nu a lăsat loc de interpretări, clarificând că nu îi va părăsi pe alb-negri”. Astfel, Burleanu și Stoichiță continuă căutările pentru antrenorul care să-l înlocuiască pe Mirel Rădoi pe banca primei reprezentative.

Publicația citată mai scrie că Lucescu va face lumină în privința discuției cu FRF astăzi, la conferința de presă dinainte de meciul Slovan Bratislava - PAOK, programată la ora 13:30.

Răzvan Lucescu, dorit înapoi pe banca României

Dacă Burleanu și Răzvan Lucescu ar fi ajuns la un acord, fostul portar ar fi revenit astfel pe banca echipei naționale după 10 ani. Răzvan a mai fost selecționer în perioada aprilie 2009 – iunie 2011, timp de 21 de partide.

8victorii, 5 egaluri și 8 înfrângeri a avut Lucescu ca selecționer al României

Lucescu a venit la națională în timpul preliminariilor pentru CM 2010, terminând grupa pe locul 5. Răzvan a plecat de la națională în iunie 2011, după 3-0 cu Bosnia, în timpul preliminariilor pentru EURO 2012.

0-5e scorul la care a pierdut România cu Lucescu jr. pe bancă în Serbia, în preliminariile CM 2010

Revenit în această vară la PAOK, Răzvan este pe 3 în Grecia, cu 19 puncte, la 7 de liderul Olympiakos. Mai mult, în ultima etapă a fost învins de Atromitos, 0-2, care la acel moment era ultima clasată.

Campion în Grecia cu PAOK (2019), campion în Arabia Saudită (2020) și câștigător al Ligii Campionilor Asiei (2019), Răzvan Lucescu a mai antrenat la Rapid, FC Brașov, naționala României, El Jaish, Petrolul, Skoda și Al Hilal.

VIDEO Răzvan Lucescu, în martie 2021, despre perioada petrecută la națională: „Sunt oameni care lucrau în spate pentru a ne destabiliza”

În martie 2021, Răzvan Lucescu a vorbit la GSP LIVE despre perioada petrecută la națională și a acuzat jocuri de culise:

„Nu știu ce nu a mers. Când am plecat, mai erau șanse. Poate dacă rămâneam, ne calificam Profesional, am lăsat lucrurile în aer. Poate ar fi trebuit să fiu mai maleabil. Când ești tânăr, nu ai experiență prea mare. Vrei să impui niște principii și te ții de ele fără să încerci să faci un compromis, care nu trebuie neapărat să aibă o conotație negativă.

Maleabil în tot. Problema nu a fost cu jucătorii, ci cu exteriorul! Media a fost favorabilă, dar știi că în spate erau alții care așteptau sau care erau lucrați de oameni din umbră, cu interesul de a destabiliza. Știu multe, știu povești de la jucători, știu ce se întâmpla la cluburi. Fiecare avea un interes, un conducător avea interes să aibă un jucător la națională pentru că îi crește cota. 

Fiecare are simpatiile lui. Sunt oameni care lucrau în spate... Dar nu-și are rostul această discuție. Aici cred că aș fi putut fi mai maleabil. Atmosfera bună ar fi ajuns la echipă Când sunt scandaluri, polemici, lupte sau un jucător aude ceva negativ, e clar că un grup nu poate fi puternic”.

Mai multe știri despre echipa națională:

Marcel Pușcaș nu crede în varianta Răzvan Lucescu: „Bugetul este limitat” » Nume surpriză pentru postul de selecționer: „Foamea lui de rezultate e mai mare ca a lui Hagi”

Cornel Dinu: „Naționala nu se refuză, dar Hagi a preferat să fie liniștit”

Citește și:

Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (25)
165691544187089
Iacob Constantin  •  24 Noiembrie 2021, 16:15

A mai fost si a lasat un dezastru in urma lui. Cu stagiu printre camile nu cred ca mai este conectat la fotbalul modern.

itu52
itu52  •  24 Noiembrie 2021, 15:33

De ce o deplasare la Salonic? Același lucru se putea realiza telefonic sau vizual, cu mijloace moderne, și difuzat pe toate canalele. Problema delicată, a banilor, se putea discuta anterior, apoi cea oficială, pentru a vedea lumea activitatea FRF. Deplasările arată că sunt bani, iar faptul că se merge la acest nivel, arată că sunt ... destui bani. Se pare că e tot mai clar, cei cu scaun la cap evită asocierea cu tot ce e croit strâmb în România, sau croit în alte scopuri. Cred că următorul antrenor, după modelul Iordănescu, va fi din FRF. Până atunci turism. Oare, 1-2 ani ajung?

316588556035187
Dan Serbanescu  •  24 Noiembrie 2021, 14:40

Mai bun că Mirel că dădea interviuri la restaurant , plătind consumația . Am căzut 30 de locuri in clasament cu el . Șansele creșteau pe măsură ce deveneau cvasinule !

Vezi toate comentariile (25)
Comentează