FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Marele regret al lui Florin Răducioiu: „Am greșit când am renunțat la națională, n-am acceptat să fiu rezervă!” + a fost blat meciul cu Spania de la Euro 1996?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 20:20 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 20:43

Cu 40 de selecții și 21 de goluri în prima reprezentativă, Florin Răducioiu regretă și acum că a decis să renunțe în 1996 să mai joace sub „tricolor”, după un Campionat European în care România a terminat grupa cu zero puncte și a fost acuzată de blat la meciul cu Spania.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florin, vreau să vorbim de echipa națională. Și-mi amintesc meciul tău cu Feroe când ai dat 4 goluri!
- După meciul acela m-am certat cu Iordănescu, din cauza prezenței fostei mele soții, prezență care l-a deranjat foarte mult. Au trecut mulți ani de atunci, dar hai să închidem discuția asta! Ea venise pentru prima dată într-o țară pe care n-o văzuse. Era o ocazie specială. Fiind singurul hotel din Capitală a stat în hotel cu noi. Eu nici măcar n-o văzusem în zilele alea, dar pe el l-a deranjat și ne-am certat.

- Cum era Iordănescu...
- În aeroportul din Copenhaga am simțit nevoia să-i zic lui Țețe Moraru: "Mitică, eu cred că nu mai vin la echipa națională, pentru că nu mi se pare corect cum a pus nea Puiu problema". M-am supărat extrem de tare! Cred că Țețe sau Mircea Sandu i-a zis lui Puiu și el m-a sunat după câteva zile. Eu mereu mi-am văzut de treaba mea, dar atunci chiar am vrut să nu mai vin la echipa națională! După ce m-am întors la Milan, primul care m-a felicitat pentru goluri a fost idolul meu, Marco van Basten, iar ziua aia n-o s-o uit niciodată.

- La națională ai renunțat în 1996, de ce?
- Pentru că am simțit că nu mai pot da nimic și că nu mai sunt în formă. Venise și schimbul de generații, iar eu n-am acceptat să fiu rezervă. Am vrut ca suporterii români să-și amintească de mine așa cum eram eu pe teren. A fost un moment greu și d-asta m-am retras! Am comunicat că nu mai vin pentru că mi-am dat seama că nu mai pot da ceva echipei naționale.

- Nu regreți că iar ai luat o decizie pripită?
- Acum, după atâția ani, nu știu dacă am făcut bine. Poate ar fi trebuit să mai continui, fiindcă în viață nu trebuie să cedezi, ci să joci șansa până la capăt. Dar am fost foarte dezamăgit, inclusiv de acel turneu. Nu mă așteptam să pierdem toate cele trei meciuri și să înscriem doar un gol.

- Sau te-ai retras pentru că ai știut că meciul cu Spania, ultimul al tău, era blat?
- Eu am mai spus că la meciul cu Spania nu ne-am concentrat și golurile s-au luat prea ușor. Nu pot să acuz băieții, ar fi un act de trădare din partea mea. Gică Popescu s-a supărat pe mine când am mai vorbit despre asta, dar la acel meci chiar am luat golurile facil. Eu n-am spus altceva! N-am probe, dar meciul nu l-am jucat la potențialul nostru. Eu am înscris, am egalat și am luat gol în minutul 85.

VEZI AICI TOATĂ EMISIUNEA CU FLORIN RĂDUCIOIU

CITEȘTE ȘI:

Ioanițoaia, întrebare directă pentru Dan Alexa: „Te-ai iubit cu Anamaria Prodan?”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ioanițoaia, întrebare directă pentru Dan Alexa: „Te-ai iubit cu Anamaria Prodan?”
Cum spunea Rudel Obreja că ar fi putut să scape de condamnarea în „Gala Bute”: „A venit cineva într-o toaletă cu două cabine a DNA”
PRIETENII LUI OVIDIU
Cum spunea Rudel Obreja că ar fi putut să scape de condamnarea în „Gala Bute”: „A venit cineva într-o toaletă cu două cabine a DNA”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (7)
mishu_74
mishu_74  •  02 Mai 2022, 15:18

jucator talentat dar capricios. nu cred ca Raducioiu a evoluat vreodata la 100% din potential...imi aduc aminte ca Lucescu zicea despre el la vremea aceea ca pe Raducioiu ''il mai lua de la scoala, ii mai dadea o palma parinteasca...ca asa era el''... apoi, pe vremea cand era la Milan, Capello voia sa-l bage de pe banca de rezerve dar al nostru ca bradu' n'a vrut sa intre. :)) ca nu se simtea pregatit. o alta data, la West Ham, cu Redknapp cam la fel, ca intrau prea tare englezoii si el nu era obisnuit. de asta chiar Redknapp aminteste in cartea lui. branza buna in burduf de caine, cum ar zice romanu'. dar un jucator bun si exploziv la vremea lui, ar fi frumos sa mai avem unul ca el acuma.

karpathin
karpathin  •  02 Mai 2022, 13:50

Raducioiu a avut dintotdeauna o mare problema: putea fi activat doar de Mircea Lucescu. Parcursul bun avut pana in anul 1996 a venit ca urmare a sezoanelor jucate la Brescia unde Il Luce era antrenor. A avut nevoie de protectie, era un tip capricios, sensibil, si de aceea a esuat dupa CM din SUA. In ceea ce priveste meciul cu Spania din 1996 s-a vazut clar ca tricolorii s-au dat la o parte. Mai mult, s-au chinuit sa mimeze fotbalul, echipa fusese deja eliminata, Spania avea nevoie de victorie, iar in Spania jucatorii romani erau ca acasa. Tricolorii fusesera enervati de rautatea bulgarilor manifestata in timpul meciului si de bucuria lor de la final (in urma unei partide in care romanii au dominat). La finalul meciului cu spaniolii, Jean Vladoiu a declarat la tv. (despre echipa Spaniei):"nu se poate sa te prezinti in halul acesta la un astfel de nivel". Declaratia lui spunea multe.

necion
necion  •  28 Aprilie 2022, 01:43

Care schimb de generatii la 26 de ani Florine,la 26 de ani esti la apogeul carierei,daca erai asa bun jucai inca 5-6 ani titular la nationala,Viorel Moldovan e mai mic cu 2 ani decat tine si Adrian Ilie cu 4 ani,nu sunteti din generatii diferite.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează