FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

„Niciodată nu am mai văzut așa ceva” » Gică Popescu atacă: „Nu își înțeleg menirea”

România a învins Kosovo, scor 2-0, în runda a 6-a a preliminariilor Euro 2024. Gică Popescu, 55 de ani, a taxat comportamentul ultrașilor români, care a dus la întreruperea partidei timp de aproape 50 de minute. +36   FOTO
România a învins Kosovo, scor 2-0, în runda a 6-a a preliminariilor Euro 2024. Gică Popescu, 55 de ani, a taxat comportamentul ultrașilor români, care a dus la întreruperea partidei timp de aproape 50 de minute.

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 07:40 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 08:40

România a învins Kosovo, scor 2-0, în runda a 6-a a preliminariilor Euro 2024. Gică Popescu, 55 de ani, a taxat comportamentul ultrașilor români, care a dus la întreruperea partidei timp de aproape 50 de minute. 

  • România e pe loc calificabil în grupa I, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția
  • România mai are de jucat cu Belarus (deplasare), Andorra (acasă), Israel (deplasare), Elveția (acasă)
  • Israel mai are de jucat cu Elveția (acasă), Kosovo (deplasare), România (acasă), Andorra (deplasare)
Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României
PRELIMINARII
Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României

Gică Popescu: „Acești suporteri nu își înțeleg menirea”

Eu nu am înţeles şi nu o să înţeleg niciodată această atitudine a suporterilor. Ei nu îşi înţeleg menirea. Din păcate am asistat la un eveniment nefericit. Suporterii trebuie să înţeleagă că este vorba despre sport, nu despre politică. Venim să suţinem echipa la care ținem. Suporterii nu pot să facă rău. 

Kosovo e Serbia? Nu e treaba sportului să aducă pe o arenă de fotbal un astfel de mesaj. Este vorba despre a susţine echipa naţională, de ce să-i facem rău? 

Cum se numeşte acel grup, «Uniţi sub Tricolor»? Dacă suntem uniţi, atunci susţinem tricolorul. Nu trebuie să îi facem rău. Dacă spun că sunt uniţi sub tricolor, atunci tot ce trebuie să facă e să susţină echipa naţională. 

Trebuie să înţeleagă că astfel de atitudini nu îşi au rostul pe terenul de fotbal, aceste mesaje politice trebuie să rămână în afara stadionului. 

Fiecare avem opţiunile noastre politice, dar nu trebuie aduse pe terenul de sport. 

Este o chestie care nu s-a mai întâmplat la nivelul echipei naţionale şi sperăm să nu se mai întâmple. UEFA este foarte strictă. Niciodată nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat Gică Popescu la Antena 1.

Context: România - Kosovo, întrerupt 49 de minute

Ultrașii radicali din „Uniți sub Tricolor” au scandat „Kosovo e Serbia” și au afișat două bannere care l-au făcut pe „central” să oprească meciul în minutul 18.

Scandalul era anunțat de la ora 15:47. „La meciul tur din Pristina, imnul nostru a fost huiduit îndelung de întregul stadion, iar suporterii români au fost ținta injuriilor continue și a jignirilor repetate ale suporterilor kosovari, o mare parte din fani fiind evacuați, arestați, agresați și amendați doar pentru că au afirmat un adevăr istoric subliniat și la nivel de stat, a venit vremea returului”. A fost mesajul ultrașilor.

FRF, Jandarmeria și firma de pază n-au reacționat. Ultrașii au intrat pe stadion fără probleme, au fluierat copios imnul celor din Kosovo și au scandat de mai multe ori „Serbia, Serbia”. Apoi, în minutul 17, au afișat două bannere. Jandarmeria, la fel de pasivă.

„Basarabia e România” și „Kosovo je Srbija”, plus din nou scandări „Ole, ole, ole, ola, Kosovo e Serbia”. Și a venit momentul în care „centralul” francez Willy Delajod a oprit meciul.

A chemat echipele la marginea terenului, scandările au continuat și a decis suspendarea partidei! Degeaba s-a dus Stanciu să-i calmeze pe huligani, aceștia au continuat să scandeze.

Mai multe dispozitive de jandarmi au mers spre peluză, nici de această dată n-a existat o finalitate.

După 30 de minute, Răzvan Burleanu, Gabriel Bodescu și Radu Vișan au coborât pe teren pentru discuții cu oficialii UEFA. O delegație s-a dus din nou la ultrași, moment în care au început să scandeze „Ole, ola, reprezentăm România”, totul în corul de fluierături al întregului stadion.

După 40 de minute de la oprire, echipele au ieșit de la vestiare. A urmat o încălzire și după alte 9 minute s-a reluat partida.

FOTO. Cele mai tari imagini din România - Kosovo 

+32 FOTO

VIDEO. Nicolae Stanciu a negociat cu ultrașii în momentul întreruperii meciului România - Kosovo

  • Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct la turneul final din Germania. Alte trei locuri sunt stabilite prin intermediul play-off-ului din Liga Națiunilor.

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Declarațiile zeflemitoare date de Moruțan au stârnit polemica între Edi Iordănescu și Mihai Stoica: „Îmi vine să o iau razna pe drum! Ce vrea omul ăsta de la noi?”
România - Kosovo 2-0
Declarațiile zeflemitoare date de Moruțan au stârnit polemica între Edi Iordănescu și Mihai Stoica: „Îmi vine să o iau razna pe drum! Ce vrea omul ăsta de la noi?”
Ionel Dănciulescu „mușcă” din ultrașii din peluză: „Echipa națională va suferi din cauza lor! Vom fi suspendați drastic”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Ionel Dănciulescu „mușcă” din ultrașii din peluză: „Echipa națională va suferi din cauza lor! Vom fi suspendați drastic”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
Trotsky
Trotsky  •  13 Septembrie 2023, 12:26

Abia astept sa-l vad pe Popescul acesta la Ovidiu in Mama(super)liga fara ultraseria care nu-si intelege menirea .... miau, miau, miau ...

21lva
21lva  •  13 Septembrie 2023, 12:01

ce menire sa-si inteleaga, ca aia n-au nicio menire, n-au niciun rost. sunt degeaba. ce om normal se duce acolo la bustul gol sa strige "kosovo e serbia"? ia-i la rand sa vezi ca toti sunt fara ocupatie, fara capatai, fara minte. o mana de *** pe care-i inchiriaza cu doi lei oricine are nevoie de o diversiune

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ultrasro1916
ultrasro1916  •  13 Septembrie 2023, 10:09

Popescu penalul a ajuns să dea declarații demne de vulpea ipocrita ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează