FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA 0-2

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // Suedezii se revoltă: „O decizie ciudată și complet incorectă, dacă ce a postat FRF este real”

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 decembrie 2019 18:30

Hakan Sjostrand, secretarul general al Federației Suedeze de Fotbal, a reacționat după decizia anunțată astăzi de UEFA, cu privire la incidentele petrecute în timpul meciului România - Suedia 0-2, din preliminariile Euro 2020.

  • UEFA a stabilit că în timpul partidei disputate pe 15 noiembrie 2019 n-au existat manifestări rasiste, în ciuda acuzațiilor venite din tabăra Suediei (Detalii AICI)

„Noi nu am primit informații de la UEFA, dar, dacă ceea ce a postat Federația Română de Fotbal pe site-ul oficial este corect, consider că este o decizie ciudată.

Noi am depus mărturie din partea lui Isak și Quaison și, de asemenea, am oferit punctul de vedere al federației. Bazându-ne pe aceste informații, care sunt clare, cred că este o decizie ciudată și complet incorectă”, a afirmat Sjostrand, conform sn.se.

FRF, câștig de cauză

Juriștii Federației au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video și s-au extras declarații din tabăra suedezilor care au negat prezența rasismului. În plus, Federația a demonstrat că au existat doar huiduieli din partea suporterilor români, fără ca rasismul să fie prezent vreo clipă.

Departamentul Juridic al FRF a mai argumentat la UEFA că niciodată în istorie România nu a fost suspendată pentru manifestări rasiste cu direcție către fotbaliștii de culoare.

Totuși, FRF a fost amendată cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren și afișarea de bannere interzise din partea suporterilor români.

VEZI ȘI:

Giedrius Arlauskis, în echipa ideală a grupelor Europa League » Alături de el sunt alte nume importante

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
ray51
ray51  •  18 Decembrie 2019, 09:50

Atitudine incorecta a federatiei suedeze. Avand posibilitatea sa-si interogheze proprii suporteri prezenti la meci, ei nu o fac, ba mai mult, inventeaza! Rusine!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  15 Decembrie 2019, 12:29

Se dovedeste ca totul a fost premeditat. Ei au plecat de acasa cu aceasta varianta. Au facut tot ce le-a stat in putinta pentru acest deziderat mizerabil. Le-o fi ajutat la ceva acest demers penibil?

chromophobia
chromophobia  •  15 Decembrie 2019, 07:09

Aveam un respect deosebit pt nordicii din Suedia si Norvegia.La ce au facut in preliminariile astea ... sa nu mai aud de ei.Daca era Zlatan la nationala Suedia,le dadea cate un capac in acele momente.Zlatan e mai "viking" decat toti suedezii,el fiind bosniac

Vezi toate comentariile (18)
Comentează