FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA, MARȚI, 27 MARTIE, 21:30, PRO TV, GSP.RO

ROMÂNIA - SUEDIA // Modificare de ultim moment pregătită de Cosmin Contra: ce inovație pregătește în primul "11"

Articol de , - Publicat luni, 26 martie 2018 11:26

Cosmin Contra studiază varianta să-l aşeze lângă Bancu în flancul stâng pe colegul acestuia de la Ştiinţa, Alexandru Mitriţă.

Oltenii care vor alege să susţină marți seară naţionala României ar putea fi întâmpinaţi cu o mare surpriză.

Pe lângă Nicuşor Bancu, ce şi-a câştigat deja un loc de titular ca fundaş stânga, Cosmin Contra i-ar putea oferi mai mult credit lui Alexandru Mitriţă, un alt fotbalist de succes al Craiovei de acum. Fie din startul partidei, fie de la începutul reprizei a doua, după ce autorul pasei fantastice de la golul victoriei cu Israel marcat de Ţucudean a intrat la Netanya în minutul 61, în locul lui Grozav.

Juveţii ar putea avea banda stângă a "tricolorilor" în partida revanşei, după 24 de ani, cu Suedia. "Guriţă" a sesizat că a existat mai multă viteză cu Bancu şi cu Mitriţă în acel flanc, de unde a sosit faza ce-a făcut diferenţa în Ţara Sfântă.

Nicuşor poate beneficia de momentul bun pe care-l trăieşte şi la echipa de club, lui Contra i-a plăcut mult de el şi are de gând să-l mai forţeze ca fundaş stânga, în detrimentul lui Alin Toşca şi Cristi Ganea, alte soluţii folosite în acea zonă.

"Nu mi-a fost frică să-l bag pe Bancu fundaș stânga în Israel. Eu l-am urmărit. A fost foarte bun la Craiova și a crescut pe faza defensivă. Aveam nevoie de incursiunile lui. A făcut un meci bun"
Cosmin Contra, selecţioner România

2 selecții
a strâns Bancu la naţională, după cele 90 de minute din Israel mai având 24 în Danemarca (1-1)

4 goluri
și 5 assist-uri are Bancu în 30 de meciuri în acest sezon pentru Craiova

  • România - Suedia se joacă marți, de la 21:30. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

Citește și:

„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Campionate
„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
Nationala
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”
Superliga
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (25)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  26 Martie 2018, 13:10

Mitrita merita sa joace titular. la fel mai merita cativa jucatori tineri care freaca des banca de rezerva. Nu mai vrem nationala de old-boys !! Sapunaru, Pintili, Keseru, Deac pe langa faptul ca gafaie dupa minutul 50-60 nu aduc absolut nici un plus. Cand juca Sanmartean era clar ca si el duce o repriza si un pic dar in alea 60 de minute incanta. Dinazaurii pe care ii avem acum in echipa sunt doar niste pietre de moara agatate nationalei.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  26 Martie 2018, 14:38

Naţionala nu se face pe tineri şi bătrâni, ci în funcţie de valoare şi de relaţiile de joc. Oblemenco era cel mai bun atacant dar, printre dinamovişti, nu putea da randament, era o grefă refuzată...Locul lui Bancu nu e ca fundaş stânga, ci de mijlocaş stânga...Iar Mitriţă în nici un caz nu e extremă stângă, doar un volante căruia îi place să intre din stânga spre centru, fiind dreptaci. Ţucudean e vârful momentului, e puternic, bătăios şi capabil de execuţii aparte.

stelistdemic01
stelistdemic01  •  26 Martie 2018, 14:23
Postat de observator_federal pe 26 Martie 2018, 14:10

Când o fi și gazonul perfect, o să fii de acord că Universitatea a (re)devenit un club puternic și bine organizat? ... perfecționistule, ții cu Barcelona probabil...

vorbesti de Universitatea din liga 4-a, nu?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează