FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19 - GEORGIA U19

România U19 - Georgia U19 5-1 » România, give me FIVE! Tricolorii „mici” au făcut o partidă mare în fața Georgiei

România U19 și Georgia U19 se întâlnesc astăzi, de la ora 16:30, în Turul de Elită care poate duce naționala la Campionatul European din acest an. Meciul e live pe GSP.ro.
România U19 și Georgia U19 se întâlnesc astăzi, de la ora 16:30, în Turul de Elită care poate duce naționala la Campionatul European din acest an. Meciul e live pe GSP.ro.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 martie 2022 16:32 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 18:40

România U19 s-a impus cu scorul 5-1 în fața reprezentativei similare a Georgiei în Turul de Elită care poate duce naționala la Campionatul European din acest an.

Meciul de la Velika Gorica a început perfect pentru tricolori, care au deschis scorul după doar 11 minute de joc. Chirițoiu a observat ieșirea neinspirată a goalkeeper-ului adversarilor pe o centrare a lui Bodișteanu și a marcat din 7 metri, în poarta goală. 

Elevii lui Adrian Văsîi și-au mărit avantajul la capătul primei jumătăți de oră. Rareș Ilie, fotbalistul Rapidului, a executat un corner direct pe fruntea lui Dănuleasa, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor. 

Georgia a răspuns opt minute mai târziu, atunci când Abuashvili l-a învins pe Robert Popa, goalkeeper-ul celor de la FCU Craiova, cu un șut la colțul lung, readucându-și echipa în joc. 

România, prestație entuziasmantă în fața Georgiei

România și-a refăcut însă ecartul de două goluri până la intrarea la vestiare, după ce Chkhetiani l-a faultat în careu pe Bodișteanu (44) și l-a trimis la punctul cu var pe Pantea, care a fructificat fără emoții. 

Jucătorul georgian a văzut și cartonașul roșu, fiind eliminat de centralul întâlnirii înainte de ultimul fluier al primei părți.

Întoarcerea de la vestiare a reprezentat momentul detașării tricolorilor, care au marcat pentru 4-1 în debutul actului secund. Decarul Rareș Ilie (47) a punctat din gura porții, rispind speranțele georgienilor încă din primele secvențe ale reprizei a doua. 

România a continuat să joace entuziasmant și să atace buturile lui Kharatishvili, iar tânărul jucător al celor de la Farul, Eduard Radaslavescu (60), a punctat și el pentru reprezentativa U19, după o combinație cu Bodișteanu. 

România și-a mai trecut în cont până la finalul întâlnirii câteva ocazii importante, iar în minutele adiționale georgienii au rămas în nouă oameni, după ce Sikharulashvili a văzut al doilea cartonaș galben.

Următoarea partidă a României este programată sâmbătă, 26 martie, de la ora 13:00 în fața gazdelor din Croația.

România U19 face parte din grupa 4 a Turului de Elită, alături de Croația U19 (gazdă), Georgia U19 și Islanda U19. Prima clasată se califică la Campionatul European din acest an, programat în Slovacia, între 18 iunie și 1 iulie 2022.

Programul României U19 în Turul de Elită

  • Sâmbătă, 26 martie, ora: 13:00: Croația – România, Branko Čavlović-Čavlek (Karlovac) 
  • Marți, 29 martie, ora: 13:00: Islanda – România, Gradski stadium Velika Gorica (Velika Gorica)

România U19 - Georgia U19 5-1

  • Au marcat: Chirițoiu 11, Dănuleasa 31, Pantea 45, Ilie 47, Radaslavescu 60 / Abuashvili 39 

România U19 - Georgia U19, echipele de start

România U19: 1. R. Popa–cpt. – 2. A. Pantea, 3. G. Dănuleasă, 14. A. Coubiș, 19. C. Amzăr – 8. A. Pandele, 22. L. Mihai – 11. Ș. Bodișteanu, 7. E. Radaslavescu, 10. R. Ilie – 9. A. Chirițoiu
Sistem: 4-2-3-1
Rezerve: 12. A. Mitrovic – 4. B. Gergely, 5. A. Doru, 6. D. Sîrbu, 15. L. Andronache, 16. S. Pîrvulescu, 17. R. Tănasă, 18. A. Hofman, 20. N. Popescu
Antrenor: Adrian Văsîi

Georgia U19: 1. L. Kharatishvili – 5. G. Chkhetiani, 2. S. Khvadagiani, 3. T. Dundua, 4. G. Pirtakhia – 17. L. Tsulukidze, 6. O. Mamageishvili, 8. G. Geguchadze – 11. G. Mamageishvili-cpt., 7. G. Gvishiani
Sistem: 4-3-3
Rezerve: 12. L. Tandilashvili – 13. L. Latsabidze, 14. N. Ugrekhelidze, 15. M. Bagrationi, 16. N. Tskhovrebashvili, 18. L. Kekelidze, 19. N. Sikharulashvili, 20. T. Gognadze
Antrenor: Vasil Maisuradze

Stadion: Gradski stadium Velika Gorica (Velika Gorica)

Lotul convocat pentru Turul de Elită din Croația

Portari: Robert Popa (U Craiova 1948),  Aleksander Mitrovic (Genoa CFC/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria)

Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Botond Gergely (FK Csikszereda), Costin Amzăr (SC Dinamo 1948)

Mijlocași: Andrei Pandele (FC Metaloglobus), Mihai Luca (S.P.A.L./Italia), Nicolas Popescu (Farul Constanța), Ștefan Bodișteanu (Farul Constanța), Albert Hofman (Universitatea Cluj), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Răzvan Tănasă (Farul Constanța), Andrei Doru (Politehnica Timișoara)

Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța)

VIDEO Amical // Match Preview România - Grecia

Citește și alte știri despre loturile naționale: 

Gigi Becali surprinde: „Edi a procedat corect, Olaru nu era de luat la națională”
FCSB
Gigi Becali surprinde: „Edi a procedat corect, Olaru nu era de luat la națională”
Dumitru Dragomir s-a enervat când a văzut selecția: „Băi nebunilor, e jucător de națională, dar cu cine să te înțelegi?!”
CRITICĂ
Dumitru Dragomir s-a enervat când a văzut selecția: „Băi nebunilor, e jucător de națională, dar cu cine să te înțelegi?!”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (6)
cip1978
cip1978  •  24 Martie 2022, 00:31

Pe ala de la Dinamo îl cheamă Bordusanu...

tivireli
tivireli  •  23 Martie 2022, 22:41

Domnilor, se vede ca in jurul acestei echipe nu se invart sacalii. Au un antrenor serios, vorbeste doar pentru echipa lui, nu iese cu declarații aiurea despre jucatori. Si ati vazut, o echipă care la 1-0 , nu a inchis jocul. Cate echipe nationale, la ora aceasta mai joacă asa. Sigur ca probabil adversarul nu areusit sa faca fată, dar copii au avut ritm tot meciul. Si pe alocuri, nu se vedea diferența. Insa apreciez ca este liniste in jurul echipei. Probabil ca Vasai nu permite sa apară prea multe articole despre echipă pana se termina turneul. Eu unul apreciez. Succes copii!

andrei.steaua
andrei.steaua  •  23 Martie 2022, 22:25
Postat de lapusneanul pe 23 Martie 2022, 20:42

ireal, bodisteanu a contribuit la trei goluri iar jurnalistul anonim a omis sa ne spuna ca joaca la dinamo..;)

Nu joaca la Dinamo, joaca la Farul

Vezi toate comentariile (6)
Comentează