FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21 | 16-30 IUNIE 2019

România U21/ VIDEO TOATE calculele pentru semifinală: suntem 95% acolo! Am simulat șansele noastre la orice alt rezultat din grupele A și B

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 22 iunie 2019 08:23

România U21 a învins Anglia U21, 4-2, după un meci spectaculos. Luni, de la ora 22:00, România U21 va juca împotriva Franței U21, în ultimul meci din grupa C de la EURO 2019.

 

  • Echipa GSP, formată din Răzvan Luțac (reporter), Vlad Nedelea (reporter), Raed Krishan (foto) și Cosmin Nistor (video), e în cantonamentul naționalei din Italia și transmite de la fața locului toate detaliile despre Euro 2019.

La egal cu Franța U21 suntem calificați matematic, dacă pierdem nu trebuie să o facă și nemții cu o seară înainte. Altfel, să nu o facem la scor ori să nu bată Italia la multe goluri azi

E printre puținele dăți când suntem relaxați în calcule și nu ne agățăm de ele pentru o ultimă șansă.

E printre puținele dăți când nu trebuie să batem la scor și să se întâmple alte multe surprize în restul de meciuri.

Așadar, GSP vă prezintă toate calculele posibile pentru ca România să fie în semifinale.

1) Învingem sau facem egal
- România este calificată matematic în semifinale. De pe primul loc!

2) Pierdem
- Avem 6 puncte, dar cădem pe 2 din cauza criteriului rezultate directe, astfel că suntem la mâna rezultatelor din celelalte grupe. Calculele se complică și trebuie îndeplinite mai multe criterii. Dacă măcar unul dintre cele două de mai jos se întâmplă, coroborat cu o înfrângere la mai multe goluri a noastră, putem fi eliminați.

2A) DACĂ ITALIA BATE, SPANIA NU BATE
- Polonia se califică de pe primul loc, Italia, de pe 2, ar avea 6 puncte. Asta înseamnă că Italia nu trebuie să bată Belgia cu mai mult de 3 goluri (dacă noi vom pierde la o reușită), 2 goluri (dacă noi vom pierde la 2 goluri) etc.

2B) DACĂ ITALIA ȘI SPANIA CÂȘTIGĂ
Italia, Spania și Polonia vor fi la egalitate de puncte, 6. Se face clasament în 3, în care contează golaverajul. Nu contează scorul din Italia - Belgia pentru ierarhia între ele. Italia ar intra cu plus 1, Spania, cu minus 2 plus câte goluri marchează contra Poloniei, Polonia, dacă pierde, iese, automat, pe 3.
- Spania ar trebui să bată cu 3-0 pentru a depăși Italia. Astfel, Italia ar fi pe 2 și ar conta din nou scorul din meciul cu Belgia.
- Dacă Spania bate la un gol sau două diferență, ea va fi pe 2 și nu are cum să depășească România, având un golaveraj net inferior, decât dacă aceasta pierde contra Franței la un scor de proporții.

2C) DACĂ NICI ITALIA, NICI SPANIA NU CÂȘTIGĂ
Locul 2 nu va avea 6 puncte în Grupa A, astfel că nu are șanse să avanseze în semifinale

2D) DACĂ GERMANIA NU PIERDE, DANEMARCA BATE
Danemarca va fi pe locul 2. Având golaverajul pe 0, trebuie să nu bată la 4 goluri pe Serbia dacă noi pierdem la limită, să nu bată la 3 goluri dacă noi pierdem la două etc.

2E) DACĂ GERMANIA PIERDE, DANEMARCA BATE
Danemarca, Germania și Austria ajung, toate, la 6 puncte. Danemarca le-a întâlnit deja pe ambele, are golaveraj 0.
- Dacă Germania pierde la limită, termină tot pe 1, iar Danemarca pe 2. Contează, ca la punctul 2D, cu cât bate Danemarca.
- Dacă Germania pierde la două goluri, termină pe 3 și iese din schemă. Austria e 2, însă are un golaveraj mai slab decât al României
- Dacă Austria iese pe 2, ar trebui să învingă Germania la un scor-fluviu, șanse SF, iar România să piardă la fel cu Franța

Avantajul României: în momentul în care va juca contra Franței, va ști cu exactitate care este situația în celelalte grupe. Însă, preferabil, scorurile în aceste ultime meciuri trebuie să fie cât mai strânse. Iar egalurile o avantajează.

4echipe sunt deja eliminate de la Euro: Belgia (grupa A), Serbia (grupa B), Croația și Anglia (grupa C)

 

EURO U21 2019 » CLASAMENT GRUPA C

c

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

21 iunie

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

Citește și:

Note GSP » King Coman a atins perfecțiunea! Andrei Ivan a luat din nou cea mai mică notă

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (56)
10208516797417647
Mihai Rusu  •  22 Iunie 2019, 15:50

"Avem 6 puncte, dar cădem pe 2 din cauza criteriului rezultate directe, astfel că suntem la mâna rezultatelor din celelalte grupe." (daca pierdem cu Franta). Mari simulatori mai sunteti, bre. In general, jurnalistii romani (si asta include si comentatorii TV) au probleme serioase cu rationamente simple si aritmetica de baza. Daca pierdem, Franta are 9 puncte si castiga pe baza diferentei de punctaj, nu pe rezultate directe.

unurt1
unurt1  •  22 Iunie 2019, 15:43

Cine a scris asta?? """- Avem 6 puncte, dar cădem pe 2 din cauza criteriului rezultate directe" Cadem pe 2 pentru ca Franta va avea 9 puncte, nu din cauza vreunui crietriu ciudat :))

dakesis
dakesis  •  22 Iunie 2019, 13:10
Postat de tudorborisev pe 22 Iunie 2019, 12:54

Intrebare serioasa: Exista vreo regula care sa impiedice nationala aceasta sa fie si nationala mare ?? De ce nu baga Contra tot nationala aceasta si la seniori ?

pentru ca, daca o domina copios niste pusti de 21 de ani, imagineaza-ti cum e sa joace cu o echipa de jucatori experimentati. V-au luat mintile doua victorii? Oameni buni, treziti-va! Sa vedem ce fac la nivel de seniori! Pana una-alta, acesti jucatori sunt IN FORMARE. OK, se formeaza frumos pana acum, dar haideti sa nu tragem inca linie, sa ii lasam sa isi faca treaba pana la capat...

Vezi toate comentariile (56)
Comentează