FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Se schimbă generațiile: cum ar arăta un prim "11" cu care România U21 ar putea ataca preliminariile EURO 2021 + Prima reacție a lui Rădoi după tragere

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 11:54

Selecționerul naționalei sub 21 de ani, Mirel Rădoi, a oferit prima reacție după tragerea la sorți a meciurilor din preliminariile Campionatului European din 2021, din Slovenia și Ungaria.

"Am avut parte de o tragere bună. Cred că Danemarca și România se bat pentru locul 1 în grupă. Vom avea de unde alege, vin băieți buni din urmă. Cred că vom avea probleme pe linia de fund, mai ales dacă Pașcanu va fi convocat la prima reprezentativă", a declarat Rădoi.

"Tricolorii" sunt în grupa 8 și se vor duela cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta. Turneul final va avea loc în iunie 2021 în Slovenia (Celje, Ljubljana, Maribor) și Ungaria (Budapesta, Szekesfehervar, Szombathely).

Se schimbă generațiile

În aceste preliminarii vor putea juca doar fotbaliști născuți după 1 ianuarie 1998.

Astfel, o mare parte din actuala generație (Ionuț Radu, George Pușcaș, Adrian Rus, Dragoș Nedelcu, Andrei Ivan, Ionuț Nedelcearu, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău) nu va mai putea evolua la U21.

Cum ar arăta un prim "11" din jucători născuți după 1 ianuarie 1998
A. Vlad (FCSB) - Țîrlea (Real Madrid), Pașcanu (Leicester), Ghiță (Viitorul), Boboc (Viitorul) - Dulca (Swansea), Vl. Dragomir (Perugia) - Man (FCSB), I. Hagi (Viitorul), Fl. Coman (FCSB) - Ad. Petre (Esbjerg). 

Cu alte soluții ca Moruțan, Ciobanu, Olaru, Mihai Dobre sau Denis Drăguș!

Practic, nu doar că majoritatea au evoluat în actualele preliminarii, însă mulți (Pașcanu, Man, Hagi, Coman, Petre, Dulca, Boboc) au fost oameni importanți în angrenajul echipei lui Rădoi.

Posturile sensibile sunt cele de portar, unde atât Radu, cât și Cabuz ies din calcule, și fundaș stânga, unde o soluție viabilă ar fi reprofilarea lui Boboc - acesta a mai jucat în acea bandă în unele partide. 

 

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  12 Decembrie 2018, 13:11

Ok se schimba generatiile...dar alt portar talentat pentru nationala U21 nu exista in locul gafeorului A.Vlad de la FCSB? In strainatate sau la o echipa de liga 2?

observator_federal
observator_federal  •  12 Decembrie 2018, 13:09

Ce vă mai preocupă grija'... Mai este destul timp până atunci, în 2021 cei născuti în 1998 (cum ziceți voi) vor mai juca în turneu U21? Iată mai departe lista actualei România U19, care ar putea constitui baza de selecție atunci - eventual va păstra actualul antrenor, cum cred că se procedează de fapt. Deci: I. Rus (Lazio) - Țârlea (cpt.) (Real Madrid), Screciu (Genk), A. Manolache (Groningen), Ispas (CFR Cluj) - M. Șerban (Craiova), Chiriac (Astra) - Petrila (CFR Cluj), Sefer (Groningen), Mihăilă (Craiova) - Markovici (Craiova). Selecționer: Dan Oprescu, 46 ani. ... Știu la ce se gândesc gigiștii văzând echipa, dar există viață și după Fcsb!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează