FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Pune presiune pe Edi Iordănescu: „Dacă nici din această grupă nu ne calificăm la Euro înseamnă că fotbalul românesc este la pământ!”

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 10:41 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 10:51

Echipa națională a României se pregătește de „dubla” din preliminariile Euro 2024 cu Kosovo și Elveția. Valeriu Răchită (53 de ani) îl susține pe Edward Iordănescu, dar e de părere că prima reprezentativă avea nevoie de un alt antrenor care să aibă un impact asupra vestiarului

  • Kosovo - România are loc pe 16 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

- Vivi, cum vezi situația echipei naționale?
- Noi suntem obligați, ca români, să fim suporterii echipei naționale. Eu cred că acum avem o șansă mare. Dacă nici din această grupă nu ne calificăm măcar de pe locul 2, înseamnă că fotbalul românesc este la pământ.

- Ce părere ai despre Edi Iordănescu?
- Am încredere în Edi Iordănescu, deși eu l-am susținut pe Adi Mutu să fie selecționer.

- De ce?
- Cel mai bun argument? Mutu a fost un jucător imens! Alta e când intră un jucător imens în vestiarul echipei naționale și jucătorii simt lucrul ăsta, una e când intră altul. Și Edi e foarte bine pregătit și îl susțin. Fotbalul românesc are nevoie de această calificare și cred că o vom obține de pe locul 2.

Noi, românii, avem un ghinion: vin străini de mâna a treia și-a patra. Nu putem să-i naturalizăm că nu putem să-i naturalizăm. La noi nu vin jucători străini de valoare, așa că trebuie să jucăm cu ce-avem. Nu mai avem generația lui Hagi și nici măcar generația lui Mutu și Chivu. Defilam prin calificările astea dacă aveam generația lor!
Valeriu Răchită, fost fundaș

- Crezi că trebuia să fie altcineva selecționer?
- Boloni era un antrenor foarte bun, dar nu cred că era compatibil cu ceea ce se întâmplă în fotbalul nostru. Când a venit la un curs Pro, ne-a pus să venim în trening pentru antrenamentul fizic. 

- Și ce-a urmat?
- Eu cu Belo, cu "Magiun" am crezut că a glumit. A făcut un antrenament de o oră de-am avut nevoie de două ore să ne revenim! A doua zi n-am mai venit la cursuri! Ne-a arătat cum trebuie să sufere jucătorul.

Nu mai avem fotbal pentru că terenurile de la școli sunt încuiate cu lacăt. Noi jucam în curtea școlii! Copiii se îndreaptă acum spre alte activități. Nu mai vin la sport. Și dacă nu face statul o politică a sportului, este tragic ce se întâmplă în spate. Dacă am mai găsi doi-trei de Hagi să facă ce face el, am avea un viitor. Dacă nu, ne îndreptăm spre lumea a treia spre a patra
Valeriu Răchită, fost fundaș

Lotul României pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția

  • Portari: Târnovanu (FCSB), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid)
  • Fundași: Rațiu (Huesca), Cr. Manea (CFR Cluj), Burcă (CFR Cluj), R. Drăgușin (Genoa), I. Nedelcearu (Palermo), Ad. Rus (Pisa), Camora (CFR Cluj), Opruț (Hermannstadt)
  • Mijlocași: M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul), Screciu (CSU Craiova), D. Olaru (FCSB), N. Stanciu (Wuhan Three Towns), Cicâldău (Ittihad Kalba), I. Hagi (Rangers), Sorescu (FCSB), Moruțan (Pisa), Fl. Coman (FCSB), D. Man (Parma), V. Mihăilă (Parma)
  • Atacanți: G. Pușcaș (Genoa), Alibec (Farul), L. Munteanu (Farul)

Citește și:

Postul care îi dă bătăi de cap lui Edi: variantele adună împreună doar DOUĂ selecții » Cum poate arăta primul „11” al României cu Kosovo
EURO 2024
Postul care îi dă bătăi de cap lui Edi: variantele adună împreună doar DOUĂ selecții » Cum poate arăta primul „11” al României cu Kosovo
Îi reproșează lui Edi Iordănescu faptul că nu i-a convocat nepotul: „Nu au fost chemați cei care sunt în formă”
LOT
Îi reproșează lui Edi Iordănescu faptul că nu i-a convocat nepotul: „Nu au fost chemați cei care sunt în formă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Iunie 2023, 11:52

...toti prostii tin cu hagi care ne a distrus ...ce le pasa prostilor de fotbalul romanesc ...

sibelius
sibelius  •  05 Iunie 2023, 11:25

Fotbalul tomanesc E la pământ. Nu de acum, de ani de zile. După ce ca aria de selecție e subțire, se mai și accidentează o grămadă între doua "calupuri" de meci?

AlessandroNesta
AlessandroNesta  •  05 Iunie 2023, 11:20

Unii oameni, gen Vivi Rachita, traiesc in trecut. Noi, in prezent, avem fotbalisti mai putini valorosi decat Kosovo sau Israel. Israel ii are pe Solomon la Fulham, Abada la Celtic si pe Gloukh la Salzburg. Kosovo ii are pe Rrahmani, capitan la Napoli, Muriqui la Mallorca (15 goluri in sezonul asta de La Liga), Muric la Burnley, Rashica la Galatasaray (venit chiar in locul lui Morutan), Zhegrova la Lille si Vojvoda la Torino. Noi pe cine avem??? Pe nimeni. Doar jucatori de serie B si acolo mai mult rezerve.. Valoarea noastra pe hartie e de locul 4. Daca terminam mai sus, e un miracol. Si chiar nu scriu asta ca sa-i iau apararea lui Edi care e un selectioner slab sau lui Burleanu..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează