FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO Anecdota din spatele acestei poze importante din istoria naționalei: crash-test făcut pe viu, unei mașini a sponsorului FRF. „Te sună să-i despăgubești!”

Articol de GSP - Publicat marti, 23 iunie 2020 12:50 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 14:14

În direct la GSP Live, Dorin Goian (39 de ani) - actual antrenor la Foresta, în Liga 3 - a fost rugat să comenteze secundă cu secundă golul victoriei din meciul cu Olanda care ne-a asigurat calificarea la Euro 2008. Fostul fundaș de la FCSB a povestit cum, din cauza adrenalinei, a produs daune unei mașini a sponsorului FRF.

Pe 13 noiembrie 2007, la Constanța, pe o vreme infernală, România a învins Olanda cu 1-0 și și-a asigurat calificarea la Euro 2008. Peste patru zile, calificarea avea să fie obținută matematic, după victoria previzibilă cu Luxemburg. 

Autorul unicului gol al meciului a fost Dorin Goian (foto jos), în urma unei faze la care fundașul se afla în poziție de ofsaid, nesemnalizată de brigada condusă de Kyros Vassaras, actualul șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Prezent în direct la GSP Live, Goian a fost rugat de un suporter să descrie secundă cu secundă faza de gol și emoțiile simțite după:

VIDEO Anecdota din spatele acestei poze importante din istoria naționalei: crash-test făcut pe viu, unei mașini a sponsorului FRF. „Te sună să-i despăgubești!”

GOLUL CU OLANDA, POVESTIT DE GOIAN ÎN DIRECT

 “A fost o lovitură liberă de pe stânga, Chivu s-a dus să bată, vântul bătea contra noastră, culmea! Țin minte că mă marca Mathijsen (n.r. - Joris Mathijsen, atunci fundaș la Hamburger SV), Olanda făcea marcaj om la om, nu se apăra în zonă. Țin minte că mă marca destul de strâns, tot timpul cu mâna pe mine, mă ținea, mă trăgea. Când ai un astfel de marcaj, e greu să-ți faci pașii, să ataci zona liberă.  

M-am făcut că plec pe prima bară, m-am întors, am făcut o mică voltă și am plecat la bara a doua. Codrea a atacat centrarea, a lovit chiar bine mingea cu capul și norocul meu a fost că am atacat decis bara a doua. Nu neapărat că simțeam că vine mingea acolo, dar din cauza marcajului trebuia să caut un spațiu liber, să pot să-mi fac pașii. Când îți faci pașii, ai alt elan, detenta e mult mai bună.  

Când am văzut mingea în poartă, bucuria a fost imensă. Mai ales pentru un fundaș central, e ceva extraordinar. Atât de bucuros am fost încât m-am dus în colțul terenului, unde era o mașină, o Dacie, sponsorul naționalei, și am început să dau cu pumnul în cupola acelei mașini. Credeți-mă că am îndoit puțin cupola datorită adrenalinei. Am lovit mai cu forță, de vreo trei-patru ori. Râdeam cu băieții după meci, la masă, și spuneau că mă sună Dacia să-i despăgubesc".

VIDEO Anecdota din spatele acestei poze importante din istoria naționalei: crash-test făcut pe viu, unei mașini a sponsorului FRF. „Te sună să-i despăgubești!”

Goian scăpă din meleul bucuriei, Dacia scapă de pumnul lui Goian. Sursă: GSP

- Ofsaid sau nu la gol? 
- (Râde) Ofsaid e când arbitrul ridică steagul și fluieră centralul. 

- Bine, bine. Erai în poziție de ofsaid?
-  Dacă era VAR atunci, era anulat.  

Golul cu Boro, o amintire sensibilă

Goian a fost rugat să povestească și golul de 2-0 marcat în deplasarea cu Middlesbrough, din semifinalele Cupei UEFA. După reușita sa, Steaua conducea la general cu 3-0, dar a fost eliminată după ce a primit patru goluri:  

“Aoleooo! Pfff, a fost bucurie la gol, dar mai bine să rămânem cu impresia golului cu Olanda. Nimeni nu credea că se mai poate întoarce de la acel scor (n.r. - Goian a dat golul de 2-0 în retur, după 1-0 în tur). E încă un subiect sensibil pentru că mi-aș fi dorit să joc o finală de Cupa UEFA, chiar dacă o pierdeam cu Sevilla. E dureros”.  

REACȚIA LUI GOIAN CÂND A FOST ÎNTREBAT DESPRE GOLUL CU BORO

Dorin Goian a vorbit la GSP Live despre: 

  • pandemia de Covid și prietenii săi afectați de virus 
  • de ce a ales clubul pe care-l acuza acum 6 luni de presiuni politice
  • relația cu George Becali și tensiunile din finalul perioadei petrecute la Steaua
  • cum a impus Rădoi disciplina în vestiar și ce tic nervos îi trăda emoțiile
  • de ce se simte mai apropiat sentimental de Steaua, echipa Armatei aflată în Liga 4 

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU DORIN GOIAN

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează