FOTO & VIDEO O tumoare gigant l-a transformat într-un monstru. "Nu am mai văzut așa ceva până acum!"

Eng Kheng (Eng Kheng)   Galerie foto (7)

Articol de GSP marti, 08 august 10:16

Andrew Cheng, un medic din Adelaide (sudul Australiei), a efectuat o operație istorică asupra unui bărbat din Cambogdia, care avea o viaţă de coșmar din cauza unei tumori gigant.



Pacientul a fost Eng Kheng, care locuia într-un sat îndepărtat din provincia Kampong Cham şi care timp de 30 de ani nu a primit niciodată un tratament.

Acesta arăta înfiorător, după ce tumoarea l-a desfigurat, transformându-l într-un monstru. Omul avea gura desfigurată şi era nevoit să-și adapteze mancarea, putând să consume doar anumite alimente, mai exact lichide, orez fiert, fidea și supă. Şi limonadă, băutura sa preferată. Eng Kheng reuşea să se hrănească, dar felul în care o făcea era diferit de restul oamenilor, pentru că își înclina gâtul înapoi şi înghiţea, cum face o pasăre.

Doctorul Andrew Cheng a auzit despre cazul incredibil al lui Kheng și a vrut să-l ajute. "Nu am mai văzut așa ceva până acum! Nu cred că cineva din întreaga lume a văzut ceva atât de mare", a declarat Cheng, care a adăugat că există o șansă de 750.000 de a fi diagnosticat cu această afecțiune.

Mărimea creșterii de la gingiile pacientului a fost rezultatul unei stări rare numite hyperplasie gingivală. Medicii și chirurgii au organizat scanări CT pentru a planifica operația în Australia. Omul avea gura desfigurată, dar nu a avut niciodată probleme de respirație.

Operația a fost un succes complet, iar Eng Kheng a devenit total de nerecunoscut. În afară de câteva cicatrici din jurul gurii, nu există aproape nicio dovadă a intervenției chirurgicale!

După operație a fost invitat de călugării locali să locuiască într-o mănăstire din apropiere, astfel încât să se poată recupera într-un cadru mai familiar. "A fost ca și cum nu și-ar fi părăsit niciodată satul", a spus doctorul Cheng.

Eng Kheng se poate bucura acum de toată mâncarea și limonada pe care o dorește fără a trebui să mănânce "ca o pasăre", dar prioritatea sa numărul unu va fi de a se integra din nou printre oameni. "Preocuparea sa principală era să arate normal. El a suferit toată viața şi a vrut doar să arate normal, ca toți ceilalți", a adăugat doctorul Cheng.

FOTO & VIDEO O tumoare gigant l-a transformat într-un monstru. "Nu am mai văzut așa ceva până acum!"