GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  NATIONS LEAGUE

VIDEO Și-a scos mănușile! Thibaut Courtois atacă devastator UEFA și FIFA: „Vă plângeți de Super Ligă, dar faceți același lucru! Vă pasă doar de buzunarele voastre”

Thibaut Courtois // foto: captură Twitter @ Sky Sports
Thibaut Courtois // foto: captură Twitter @ Sky Sports

Articol de GSP - Publicat luni, 11 octombrie 2021 11:36 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 12:18

Thibaut Courtois (29 de ani), portarul echipei naționale a Belgiei și al clubului Real Madrid, nu a menajat forurile care conduc fotbalul european și mondial, UEFA, respectiv FIFA, după finala mică din Nations League, câștigată de Italia cu 2-1.

Integralist în semifinalele Nations League, la 2-3 cu Franța, cât și în finala mică, 1-2 cu Belgia, Thibaut Courtois a avut un discurs-manifest la finalul partidei de la Torino.

Portarul belgian s-a plâns de numărul de meciuri din ce în ce mai mare pe care jucătorii de top le au de disputat într-un sezon, argumentând că sănătatea fotbaliștilor nu este luată în calcul. Courtois arată UEFA și FIFA cu degetul pentru ultimele lor decizii, precum înființarea competiției Europa Conference League și modificarea structurii Ligii Campionilor, cât și pentru unele planuri precum desfășurarea Cupei Mondiale o dată la 2 ani, în loc de 4, cum se întâmplă acum.

Thibaut Courtois a menționat în discursul său și propunerea echipelor de top de a înființa Super Liga Europei. Trei cluburi au rămas loiale acestei propuneri. Barcelona, Juventus și clubul de care Courtois aparține, Real Madrid. 

Thibaut Courtois atacă devastator UEFA și FIFA: „Vă pasă doar de buzunarele voastre. Vă plângeți de Super Ligă, dar faceți la fel”

„Acest meci l-am jucat doar pentru că reprezintă bani în plus pentru UEFA, un meci în plus la TV. Pentru noi a fost un meci bun, pentru că a fost împotriva Italiei, iar pentru Italia a fost un meci bun pentru că a fost împotriva Belgiei, dar priviți cât de mult schimbate sunt ambele echipe! Dacă am fi fost în finală, ar fi jucat alți jucători. Asta arată că am jucat prea multe meciuri. 

În iunie, alte patru meciuri din Nations League. De ce? Anul viitor avem Cupa Mondială în noiembrie, va trebui să jucăm până spre finalul lunii iunie din nou. Ne vom accidenta, nu îi mai pasă nimănui de jucători! 

În iunie, după un sezon lung, va trebui să jucăm alte 4 meciuri în Nations League și vom avea doar două săptămâni de vacanță. Nu este suficient pentru ca jucătorii să continue să joace la cel mai înalt nivel. 

Dacă nu vom spune nimic, va rămâne la fel! Sunt împotriva Super Ligii, dar fac același lucru: au băgat mai multe meciuri, un trofeu suplimentar, Conference Cup sau cum s-o numi (n.r. - Europa Conference League), este același lucru! Pot fi enervați că unele cluburi doresc Super Liga, dar nu le pasă de jucători, ci doar de buzunarele lor. Este un lucru rău dacă nu se vorbește despre jucători. 

Aud acum că vor să pună Campionatul European și Cupa Mondială în fiecare an. Când ne vom odihni? Niciodată! În final, jucătorii de top se vor accidenta iar și iar, acesta va fi sfârșitul. Ar trebui să existe mai multă atenție la asta, nu suntem roboți. Sunt mult mai multe jocuri și mai puțină odihnă, iar nimănui nu-i pasă de noi”, a „tunat” Courtois.

Citește mai multe știri din Nations League: 

Real Madrid cere Balonul de Aur pentru Karim Benzema: „Jucătorul nostru spectaculos”

Explicațiile primite de spanioli din partea arbitrului pentru faza controversată din finala Ligii Națiunilor

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (25)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  11 Octombrie 2021, 21:28
Postat de sibelius pe 11 Octombrie 2021, 19:01

Repet intrebarea: a aparut in ultimii 20-30 de ani o noua specie umana? Unii care alearga mai mult si pot juca 2-3 meciuri/saptamana cu pauza foarte scurta intre sezoane?

Pauza între sezoane e lungă pentru țările civilizate. Sezonul se termină pe 20 mai și următorul sezon începe la sfârșitul lui august sau chiar la mijlocul lui septembrie.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  11 Octombrie 2021, 21:25
Postat de cky33 pe 11 Octombrie 2021, 15:19

Cred ca un jucator ar trebui sa joace maximum 60 de meciuri intr-un sezon competitional (34 de etape in campionat, vreo 5 meciuri de cupa, 12 meciuri in cupele europene si 7-8 la nationala) + ca mai sunt si supercupele. Courtois are dreptate, FIFA si UEFA au facut multe ineptii recent: Conference League nu are sens, Liga Natiunilor a inlocuit amicalele pentru ca in felul asta obliga cluburile sa lase jucatorii la nationale dar in acelasi timp se lanseaza mai greu tinere talente la nationale (de cand cu Liga Natiunilor cred ca Romania a avut 2-3 amicale in 4 ani cu Anglia, Belarus si Georgia) si tolereaza competii bizare gen Liga1 la noi cu injumatatire de puncte, Cupa Ligii in Anglia si nu numai. Asta cu banii castigati nu e relevant, competitia e acerba, un studiu de la london school cred a relevat ca sansele ca un tanar englez care face fotbal 12 ani la juniori, de la 7 la 19 ani are sanse de 0,0014 la suta sa ajunga in premier league.

Înființarea Conference League reduxe nr. de echipe din Europa League și astfel EL devine mai atractivă.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  11 Octombrie 2021, 21:21

Cu Conference League nu are dreptate. Acolo joacă echipe care jucau în Europa League dacă nu se crea Conference League.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează