GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARBITRAJ

EXCLUSIV Caz incredibil în arbitrajul românesc: promovată suspect pe lista FIFA, corigentă la Liga a II-a!

Articol de , - Publicat joi, 31 ianuarie 2019 09:00

Daniela Constantinescu (30 de ani), soţia fostului arbitru Eduard Constantinescu şi nora fostului asistent FIFA, Ion Constantinescu, a fost premiată de CCA cu ecusonul internaţional, însă după 10 zile n-a reușit să promoveze la examenul pentru liga secundă!

La Comisia Centrală a Arbitrilor, în toamna anului trecut, s-a petrecut un caz care e, probabil, unicat în fotbalul european.

Forul prezidat de Kyros Vassaras a luat o decizie extrem de controversată în momentul în care a trimis lista cu arbitrii FIFA pentru anul 2019.

Termenul limită pentru a întocmi tabelele a fost 30 septembrie.

La capitolul Lista FIFA, feminin, arbitri asistenţi, CCA a decis să facă o modificare. Şi să introducă un nume nou: Daniela Constantinescu. Un asistent din Liga a III-a!!!

Daniela Constantinescu poartă însă un nume cu tradiţie şi cu influenţă în arbitrajul românesc. Ea este soţia lui Eduard Constantinescu, un fost arbitru asistent, care la rândul lui a băiatul lui Ion Constantinescu, fost asistent FIFA în anii '80 şi '90. Ion Constantinescu este unul dintre cei doi tuşieri pe care Ion Crăciunescu i-a avut la finala Champions League din 1995, Ajax - Milan 1-0. Celălalt asistent a fost Nicolae Grigorescu.

ion constantinescu

La 10 zile de momentul în care Daniela Constantinescu a fost promovată pentru a purta ecuson internaţional, CCA a organizat un examen de urcare de la Liga a III-a la Liga a II-a. 

Era un singur loc disponibil. Daniela a participat şi ea, însă a terminat pe locul 2, atât la probele fizice, cât şi la cele teoretice. 

Urcată în Liga a II-a pe blat?

În ciuda faptului că a picat examenul de promovare, pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor Daniela Constantinescu apare ca făcând parte din corpul arbitrilor asistenţi de la Liga a II-a. Acelaşi lucru este menționat şi pe site-ul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj, la Comisia de Arbitri.

"Dacă Daniela Constantinescu va fi delegată la vreun meci din liga secundă înseamnă că cei de la CCA au promovat-o pe blat, practic au trecut peste examenul pe care l-a ratat", a spus ieri pentru Gazetă unul dintre arbitrii asistenţi de la Liga a III-a.

În schimb, cei de la CCA susțin că în cazul fetelor care sunt pe lista FIFA, indiferent în ce ligă activează, pot fi delegate până cel mai sus la Liga a II-a, cu condiția să-și ia testele fizice, iar Daniele Constantinescu le-a trecut la ultimele cursuri ale arbitrilor. 

INTERVIU // "Nu vreau să comentez, la revedere!"

Daniela Constantinescu a oprit brusc, ieri, dialogul telefonic cu Gazeta în momentul în care a fost abordată pe tema examenului ratat de promovare la Liga a II-a.

- Daniela, bună ziua! De la Gazeta Sporturilor te deranjăm.
- Da, vă rog! Bună ziua!

- În toamna anului trecut ai fost promovată pe lista FIFA!
- Da, aşa este!

- Dar ulterior, la scurt timp, ai picat examenul de promovare de la Liga a III-a la Liga a II-a şi suntem curioşi să...
- Sunt ocupată acum cu fetiţa mea, nu dau niciun interviu, nu vreau să comentez nimic.

- Totuşi...
- Vă mulţumesc! La revedere!

DECLARAŢII DIN DECEMBRIE 2015, pentru Gazeta de Sud:

"Când am dat testele pentru a promova în liga a III-a am luat prima pe țară. Am fost singura promovată din județul Dolj și la fete, și la băieți"

"Soțul meu a fost drastic cu mine. Mergea la meciuri și stătea în spatele meu și după ultimul fluier urma analiza. Îmi reproșa plasamentul și îmi explica unde am greșit"

"Şi soţul meu, dar şi socrul meu îmi făceau reproşuri şi îmi ziceau ce am de îmbunătăţit. Nu m-am supărat niciodată și nu m-am răzbunat în bucătărie, să le pun mai multă sare în mâncare sau altceva. Să știți că am timp să fiu mamă, soție, atletă, dar și arbitru"

COMPONENŢA LISTELOR FIFA 2019

MASCULIN
Centrali: Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs, Sebastian Colțescu, Radu Petrescu, Marius Avram, Marcel Bârsan, Horațiu Feșnic
Asistenţi: Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac, Valentin Avram, Vasile Marinescu, Mircea Orbuleţ, Vladimir Urzică, Ovidiu Artene, Alexandru Cerei, Mircea Grigoriu

FEMININ
Centrali: Iuliana Demetrescu, Alina Peșu, Cristina Trandafir
Asistenţi: Petruța Iugulescu, Alexandra Apostu, Mihaela Țepuşă, Daniela Constantinescu

ARBITRI FUTSAL: Daniel Deca, Ovidiu Curta, Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc

ARBITRI FOTBAL PE PLAJĂ: Ionel Predescu, Attila Balint, Dumitru Balaban

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
pain89
pain89  •  31 Ianuarie 2019, 18:25

ce repede a pierdut semnalul. pai e clar ca o baga pe blat nu am avut o gramada de arbitri care sunt copii unor fosti arbitri? de asta trebuia sa va informati la toate "perlele" astea

2493195777363388
Asaujan Vlad  •  31 Ianuarie 2019, 14:10

nu e singura in situatia asta , mai sunt si alti arbitrii promovati exceptional fara nota de trecere.....ce va tot mirati atata?? TARA lui Papura Voda.....fiecare isi urmareste interesul propriu !!! Ne meritam soarta !!!

mozart
mozart  •  31 Ianuarie 2019, 13:08
Postat de mozart pe 31 Ianuarie 2019, 08:59

Te pomenești că (și) la GSP sunt angajați pe "pile, cunoștințe, relații" ! Dacă acest mesaj nu va fi șters, înseamnă că nu-i valabilă presupunerea mea. În schimb, dacă voi fi moderat / șters / mi se va mulțumi pentru participare /... urcat în "mașina timpului", înseamnă că...

Încă n-au șters mesajul! Clar, se mizează pe...psihologia inversă.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează