GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Federația își bate joc! Chinurile prin care trec sportivii pentru a aduce medalii României: "Nu există doctor în cantonament. Am plătit din buzunarul nostru pentru deplasarea la Europene"

Româncele medaliate la Europene alături de antrenoarele lor
Româncele medaliate la Europene alături de antrenoarele lor

Articol de - Publicat miercuri, 21 martie 2018 13:35

Loturile României de cadeți (U17) și juniori (U20) de la scrimă au participat în perioada 28 februarie - 12 martie la Campionatele Europene din Rusia de unde s-au întors cu 4 medalii, însă până ajunge la concurs sportivii și părinții lor au avut serios de furcă.

Prezenți la aceeași competiție au fost și colonelul în rezervă Marius Florea, candidatul de anul acesta de la șefia FRS, care a fost arbitru la Europene, iar conducător de delegație a fost Cristian Mihai. Cei doi au plecat în același avion cu sportivii, dar au existat și câteva probleme extrem de serioase.

"Florea și Mihai au făcut check-in-ul și au plecat spre avion. I-au lăsat pe antrenori să se ocupe de echipament și de restul chestiilor. Antrenorii au întâmpinat probleme pentru că aveau 9 saci de arme, care reprezentau echipamentul copiilor, și n-au fost lăsați să urce în avion. Abia după ce s-a achitat o taxă de 100 de euro pentru fiecare sac s-a putut face îmbarcarea", a declarat unul dintre părinți pentru GSP.ro.

Acest părinte continuă seria dezvăluirilor și spune că, deși există chitanțe, Federația Română de Scrimă nu vrea să înapoieze respectivii bani antrenorului care a plătit din propriul buzunar deplasarea: "Banii n-au fost restituiți. FRS nu vrea să audă de așa ceva. Pur și simplu ne-au spus că nu ne pot da banii înapoi. Au existat o mulțime de concursuri la care Federația n-a asigurat nimic".

4 medalii a câștigat România la aceste Europene: 3 de bronz la echipe și un argint la individual spadă prin Alexandra Predescu

Cele trei medalii de bronz la cadeţi, toate pe echipe, au fost obţinute la spadă feminin, în componenţa Mihaela Leonte (CSS Quarto), Andrada Ghica (ACS Stesial), Talida Enache (CS UNEFS) şi Claudia Durău (LPS Craiova), antrenate de Marcela Mincu şi Alina Ciuculescu, la sabie masculin, prin Rareş Ailinca (CSM Braşov), Andrei Păştin (CS Dinamo), Elton Dincă (CS Riposta) şi Alexandru Zmău (CSM Iaşi), antrenaţi de Rareş Dumitrescu, şi la floretă feminin, prin Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Gheorghe (CSA Steaua) şi Karina Vasile (ACS Balestra), antrenate de Florin Gheorghe.

FRS nu plătește pentru Mondiale

În plus, FRS nu va plăti decât pentru 3 sportivi deplasarea la Mondialele de cadeți de la Verona, care debutează pe 1 aprilie, deși vor concura câte 3 cadeți la fiecare armă, ceea ce înseamnă că ceilalți 6 sportivi vor face deplasarea din fonduri proprii.

1.500 €cu aproximație reprezintă costurile pentru fiecare cadet într-o deplasare

Fără doctor în cantonament

Înaintea Europenelor, la fel ca înaintea oricărui concurs puternic, loturile României au efectuat un cantonament la Izvorani. Părinții povestesc cu groază ce s-a întâmplat în cantonamentul din februarie: "De fiecare dată când vine din cantonament copilul îmi spune că mâncarea e incredibil de proastă și condițiile sunt dezastruoase. Medicația e 0. Nu există așa ceva.

Nu există doctor, ceea ce mi se pare și mai grav. Orice lot care merge in cantonament acolo trebuie sa aiba medic. Copilul chiar se gândește serios dacă mai poate continua acest sport. E inadmisibil!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
tihi
tihi  •  21 Martie 2018, 15:08

Este rusinos...si mai doresc unii rezultate !!!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  21 Martie 2018, 14:10

Păi și Covaliu ce zice în afară că face reclame cu fi-su ?! Parcă vroia transparență și că se va bate pentru drepturile sportivilor ! Dacă nici pentru ăștia care fac sportul lui nu face nimic, pentru alții...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează