GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MINISTERUL SPORTULUI

EXCLUSIV După Gațu, Mărășescu, Szabo și Bellu, Ministerul Sportului îl are secretar de stat pe „Vastu” Sirop » E venit de la hip-hop, salubritate și shaorma

Flavius Sirop
Flavius Sirop

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 08:53 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 11:56

Colegii se minunează de CV-ul lui Flavius Sirop, al doilea om în Ministerul Sportului: a lucrat la firma de salubritate din Craiova, a fost manager al companiei Shaorma Catering și a fost consilier local, prieten cu deputatul PNL Ștefan Stoica. Întrebat ce îl recomandă și ce experiențe din trecut îl ajută în actuala poziție, cel care a cântat hip-hop sub numele „Vastu” a răspuns pe e-mail: „Experiența dobândită în Prefectura Dolj m-a pregătit mai aprofundat pentru interacțiunea cu documentele guvernamentale”.

După Revoluție, sporturile din România au oferit secretari de stat cu experiență bogată în domeniu.

Fotbalul l-a dat pe Cornel Dinu, fost jucător și antrenor la Dinamo și echipa națională. Atletismul pe Nae Mărășescu, fost mare antrenor, și Gabi Szabo, campioană olimpică. Handbalul pe Cristian Gațu, dublu campion mondial. Iar gimnastica pe Octavian Bellu, cel mai titrat antrenor al tuturor timpurilor.

Acum, Partidul Național Liberal a promovat, pe aceeași poziție în Ministerul Sportului, un om care n-a avut legătură cu fenomenul.

Eșecul CFR-ului aruncă în aer play-off-ul » Ce se întâmplă cu locul 3 în lupta pentru cupele europene
Sepsi - CFR 3-0
Eșecul CFR-ului aruncă în aer play-off-ul » Ce se întâmplă cu locul 3 în lupta pentru cupele europene

De la Gațu, Mărășescu, Szabo și Bellu la „Vastu” Sirop ca secretar de stat în Ministerul Sportului

Îl cheamă Flavius Sirop, are 40 de ani și a terminat, conform CV-ului, Facultatea de Fizică din Craiova.

A cochetat cu politica de la 22 de ani, când a fost referent la Cabinetul Parlamentar al deputatului Cornel Boiangiu. Apoi, în 2008, a candidat la parlamentare din partea Partidului Noua Generație, fondat de Gigi Becali.

În paralel, Flavius Sirop cânta. Cânta hip-hop sub numele "Vastu" și era cunoscut în lumea muzicală craioveană.

Fostul rapper ajuns secretar de stat în Ministerul Sportului: „Niciodată n-am să mă schimb”

Pe YouTube a rămas o singură piesă cântată de el, "Voi continua".

"Multă lume mă crede un ratat, neisprăvit / Asta nu-i o noutate, deja m-am obișnuit / să fiu bârfit", își începe strofa "Vastu".

El adaugă că "am trecut prin multe și deja îmi este clar / că n-o să câștig la loto banii mei de buzunar".

"Niciodată n-am fost umflat, niciodată n-am să mă schimb / Iar dacă am să număr milioane peste ceva timp / Voi purta în continuare celor ce merită respect / Asupra mea, banii n-au niciun fel de efect". S-a schimbat Flavius Sirop?

După Gațu, Mărășescu, Szabo și Bellu, Ministerul Sportului îl are secretar de stat pe „Vastu” Sirop » E venit de la hip-hop, salubritate și shaorma
Flavius Sirop, pe vremea când cânta hip-hop

Șef la salubritate

În 2011, "Vastu" a ajuns directorul general al firmei de curățenie din oraș, numită Salubritate Craiova SRL. Avea 28 ani.

El intrase deja în familia "liberală" a Craiovei, fiind văzut printre urmașii lui Radu Berceanu.

"E unul dintre apropiații lui Fane Stoica, șeful PNL Dolj și deputat, fost deputat și prin 2012-2014 până când a fost găsit în incompatibilitate de ANI", spun oamenii care îl cunosc pe Sirop din Craiova.

În mesajele de după numirea în funcția de secretar de stat, Sirop i-a mulțumit și lui Stoica: "Mulțumesc președintelui Stoica Ștefan și întregii echipe pentru nominalizare și mulțumesc tuturor celor care cred în reușita mea".

Oamenii din Craiova conchid cu faptul că fostul cântăreț s-a făcut plăcut, "era genul de băiat bun care te ajuta mereu când aveai vreun necaz. Dar cam atât. În rest, totul politic", spun sursele ziarului.

Flavius Sirop a fost și șef la shaorma

Un alt detaliu i-a contrariat pe alți oameni care au discutat cu ziarul, colegii de la Ministerul Sportului: 

„Omul are în CV că a lucrat la Shaorma Catering acum 5 ani. Manager. Cum poți pune la sport pe cineva care promovează mâncarea de tip fast-food? Care a lucrat în domeniul ăla? E halucinant", spun angajații MS care au vorbit cu ziarul.

Sirop spune că, la Shaorma Catering, se ocupa, printre altele, de luarea de decizii cu privire la producție, decizii legate de politica de personal și optimizarea costurilor în vederea eficientizării activității societății.

A fost și consilier local și subprefect

În ultima perioadă, Sirop a fost promovat, pe rând, pe listele de consilieri locali - a fost vreme de 5 ani - și subprefect al Doljului.

Din 2022, și secretar de stat la Ministerul Sportului.

Gazeta Sporturilor l-a sunat pentru a afla care sunt legăturile sale cu sportul. "Am făcut tenis la nivel de amatori", a spus Sirop.

Întrebat dacă a făcut vreun curs de management sportiv, el a răspuns că nu. Atunci, ce îl recomandă pentru acest post?

"Consider că e nevoie de oameni din administrație în poziția de secretar de stat", a continuat el.

Întrebat de ziar ce anume din perioada petrecută la salubritate a împrumutat și la noul job, Sirop a răspuns, întâi, că "vă legați de niște nuanțe".

Apoi a cerut întrebările pe e-mail, "vă răspund la ele în maximum 24 de ore". Ce a răspuns?

Cum a răspuns Flavius Sirop întrebărilor GSP: „Experiență în dezbaterile administrative”

Sirop explică: „Pun pasiunea pentru muzică de acum 22 de ani tot pe seama unei manifestări civice - erau opiniile unui adolescent de 18-19 ani, care așa înțelegea să își manifeste nemulțumirile față de ce vedea în jur în societate la acel moment".

- Care sunt legăturile dumneavoastră cu sportul?
- Dacă întrebarea se referă la sporturile pe care le-am practicat, am practicat tenis la vârsta copilăriei-adolescenței – am participat și la competiții, turnee prin țară –, dar familia mea punea accentul mai mult pe educația care provine din sport decât pe performanță. Personal, am învățat despre a avea un stil de viață sănătos, iar în prezent fac sport de plăcere de câte ori timpul îmi permite și am în rutina zilnică obiceiul de a face mișcare. De asemenea, trebuie să specific faptul că Ministerul Sportului are în administrare inclusiv componente referitoare la sportul de masă, în definitiv, dacă toți cetățenii României adoptă un stil de viață sănătos, vom avea o populație natural mai sănătoasă, și asta ar crește inclusiv baza de selecție pentru sportul de performanță. Inclusiv în Occident se produce o inversare de optică, sportului de masă acordându-i-se o importanță din ce în ce mai mare.

- Spuneați că experiența dumneavoastră din administrația publică e necesară pentru această poziție. Concret, ce folosiți din anii petrecuți la societatea de salubritate în actuala poziție? Sau din perioada petrecută în poziția de consilier local?
- Am fost în conducerea unei societăți cu 700 de salariați timp de 5 ani; activitatea de acolo presupunea management, relaționare, gestionare de documente sensibile, înțelegerea nevoilor specifice ale oamenilor, precum și raportarea la autoritatea superioară – Consiliul Local. Toate aceste lucruri și multe altele dobândite atunci îmi sunt de mare folos în actuala postură. Ulterior, în cei aproape 5 ani petrecuți în Consiliul Local am avut șansa de a acumula o experiență în dezbaterile administrative, experiență care îmi este foarte utilă atunci când reprezint Ministerul Sportului în relația cu Parlamentul, conform atribuțiilor specifice. Experiența dobândită în Prefectura Dolj m-a pregătit mai aprofundat pentru interacțiunea cu documentele guvernamentale și folosesc din plin în prezent la minister această experiență în fiecare zi. De asemenea, din postura de subprefect, m-am găsit uneori în postura de a reprezenta instituția în relații internaționale la nivel de ambasadori, consuli, iar acest lucru mă ajută în prezent în relaționările de nivel national și internațional pe care le gestionez în numele ministerului.

- Sunteți promotorul unui stil de viață sănătos? Ați fost managerul unei companii care comercializa mâncare de tip fast-food.
- În viață alegerile sunt personale – stilul de viață în sine este o alegere; există un public care va cumpăra mâncare tip fast-food, există un alt public care va cumpăra piept de pui cu salată - societatea la care am activat avea ambele opțiuni la vânzare. Chiar și la un fast-food putem mânca sănătos, un piept de pui și o salată nu ne poate face rău, e alegerea fiecăruia ce consumă.

- Care a fost motivul pentru care ați candidat, în 2008, din partea PNG-CD la alegerile parlamentare?
- Mereu am fost o persoană activă în societate, fie că a fost prin implicare civică, voluntariate sau politică. Mereu am avut un crez de dreapta, fusesem președinte la PNȚ-CD în 2004 și după ani de activitate am crezut împreună cu o parte din echipa de acolo că ne putem regăsi în această nouă formula care promitea schimbări fundamentale în societate, în asentiment cu convingerile personale. Totodată, am văzut în această candidatură și o posibilitate de afirmare.

- Sursele menționează apropierea dumneavoastră de șeful PNL Dolj, Ștefan Stoica, dar și de Radu Berceanu. Care este relația dumneavoastră cu cei doi?
- Domnul Stoica este președintele PNL Dolj, iar eu sunt secretar general PNL Craiova și este normal să colaborăm. Domnul Radu Berceanu a fost președintele PD-L Dolj în timp ce eu eram secretar general PD-L Craiova, cumva aceeași situație. Nu văd nicio problemă în aceste două colaborări.

Citește și: 

Surpriză uriașă la CM de snooker » Ronnie O'Sullivan, eliminat în sferturi: avea 10-6, apoi a pierdut ȘAPTE frame-uri consecutive! Cotă imensă la pariuri

După eșecul cu Austria, Xavi Pascual a abordat o temă sensibilă: „Nu e frică, nu e lipsă de valoare. E altceva, dar nu pot exprima bine în română”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Aprilie 2023, 12:52
Postat de Shogun01 pe 28 Aprilie 2023, 10:47

sunt convins ca Mircea Sandu s-a rugat muuult de Rotaru si de Olga...acum imi amintesc ce i-a mai cautat prin Craiova, dar a avut noroc ca l-a gasit pe Rotaru prin Mogosoaia, ***

...crezi ce vrei ...nu noi am cerut sa fim bagati in liga a 2 a ...in acei ani se retrageau echipele din liga 2 a pe capete ...

Shogun01
Shogun01  •  28 Aprilie 2023, 10:47
Postat de ionescugeorge77 pe 27 Aprilie 2023, 16:15

...bai coate goale de ce nu ti vezi de echipa ta rupta in dos ...ce noi am cerut sa fim bagati cu forta in liga 2 a ?...Mircea Sandu s a rugat de noi sa venim sa i salvam liga 2 a de atatea retrageri ...si a acordat 2 locuri orasului Craiova ...apoi a venit burleanu blestemat fie numele lui si s a plans la UEFA ca suntem echipa nou infiintata si n avem drept de joc in Europa ...ce mi pasa mie de ce crezi tu si altii de hagi ...pentru mine a fost un jucator mediocru si asa va ramane in veci ..,.puteti voi prostii si presa ticalosita sa l umflati cat vreti ...omul a trecut si el prin fotbalul din Vest ca si Alibec ...

sunt convins ca Mircea Sandu s-a rugat muuult de Rotaru si de Olga...acum imi amintesc ce i-a mai cautat prin Craiova, dar a avut noroc ca l-a gasit pe Rotaru prin Mogosoaia, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

PAPAMARZZOLE
PAPAMARZZOLE  •  27 Aprilie 2023, 20:58
Postat de 13Silver pe 27 Aprilie 2023, 17:49

Oare PF Daniel nu are si el vreo preferinta ?

Ba da! Baietii de la scolile si seminariile teologice... :))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează