GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  HEXI PHARMA

Închisoare cu executare pentru directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu

Flori Dinu
Flori Dinu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2019 13:09

Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, a fost condamnată în prima instanță la 3 ani de închisoare cu executare. Ancheta jurnalistică a fost începută de Gazeta Sporturilor.

Mihai Leva, șeful de producție al Hexi Pharma, a primit și el 3 ani și opt luni de închisoare, însă decizia magistraților nu e definitivă, anunță Libertatea. În plus, judecătorii Tribunalului București au decis dizolvarea firmei și aplicarea unei amenzi penale de 2,6 milioane de lei.

„În perioada 1 iunie 2010 – 16 mai 2016, inculpata S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă', arată procurorii, potrivit Mediafax.

Parchetul General susţine că Flori Dinu, „în intervalul 1 iunie 2010 – 16 mai 2016 (…), în calitate de director general al persoanei juridice inculpate, a coordonat activitatea de vânzări desfăşurată de către S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., asigurând plasarea pe piaţă la aproape toate unităţile sanitare de dimensiuni mari din România, a unor produse biocide ineficiente sub aspect bactericid, fungicid, sporicid, micobactericid, înlesnind cu intenţie nerespectarea de către membrii personalului medical de specialitate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor nosocomiale (boli infectocontagioase)”.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
10206209416816386
Ioan Trofin  •  30 Ianuarie 2019, 20:59

Cum de s a ajuns la aceasta pedeapsa atât de lejera pentru diluarea tuturor produselor de desinfecti în toate spitalele mari din tara, în 6 ani s au calculat pagubele materiale și viețile oamenilor pierduți, sa nu mai spunem cei care s e chinuie și astăzi cu tot felul de boli luate din spitale. 3Ani domnilor judecători? Unde este dreptatea?

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  30 Ianuarie 2019, 18:26

Dar fetita cu cine ramane?

ares2024
ares2024  •  30 Ianuarie 2019, 17:47
Postat de martipan1 pe 30 Ianuarie 2019, 16:03

tara de *** ,pentru sutele de morti care au murit pentru infectiile cauzate tocmai din cauza ineficientei substantelor de dezinfectare trebuia sa ia inchisoare pe viata! Parca vad ca fac recurs si scapa cu suspendare sau ii achita!

Ce te mira ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează