GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CANOTAJ

Performanță de excepție! Patru medalii de aur la Europenele de juniori!

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2017 19:03

România a cucerit 7 medalii la Campionatele Europene pentru juniori de la Krefeld (Germania). Între acestea, patru titluri continenale.

7 finale, 7 medalii dintre care 4 de aur pentru România la Campionatele Europene de juniori de la Krefeld (Germania). Ziua de duminică, a finalelor, a început cu performanța fetelor din barca de dublu rame, Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu. Cele două au trecut primele linia de sosire, la 2.000 de metri și au adus primul aur delegației noastre.

Titlul continental a fost câștigat și de barca de dublu rame masculin (Ștefan Berariu și Florin Lehaci) care au devansat echipajele din Grecia și Turcia.

A treia medalie de aur a fost adusă de barca de patru vâsle, la fete. În componența Larisa Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Radiș și Tabita Maftei, România nu a avut rival, terminând la 8 secunde în fața bărcii Germaniei și la peste 10 secunde în fața Rusiei.

Ultimul titlu continental a venit în proba regină, la feminin, barca de 8 plus 1. Elena Dănuț, Elena Ciritel, Monica Andron, Ioana Moroșan, Andreea Popa, Raluca Dinulescu. Maria Rusu, Vasilica Rusu și cârmăcița Victoria Petreanu au condus barca spre primul loc, devansând echipajele din Cehia, Belarus, Germania, Franța și Rusia în finala A a Europenelor.

Băieții de la 8 plus 1 a pierdut aurul la un cioc de barcă

Băieții din barca de 8 plus 1 (Andrei Lungu, Dorin Simion, Dumitru Bucur, Andrei Cornea, Bogdan Vlad, Alexandru Danciu, Ștefan Niță, Maria Cireașă și cârmaciul Andrei Maliș) au pierdut aurul la un cioc de barcă. România a terminat la doar 26 de zecimi în spatele rușilor, dar au devansat Germania, Franța, Olanda și Belarus.

Tot argint au obținut și băieții din barca de patru rame. Dumitru Ciobică, Nicu Chelaru, Cristian Cojocaru și Ciprian Huc au terminat pe 2, în spatele Germaniei. Medalia de bronz a revenit Austriei.

Fetele de la patru rame feminin au terminat pe treapta a treia, obținând singura medalie de bronz a României. Ioana Acsinte, Geanina Juncănariu, Elna Onciu și Alina Balețchi au pierdut medalia de argint la fotofiniș, având doar trei sutimi de secundă în spatele Germaniei. Aurul a revenit Croației.

"Sunt foarte bucuroasă că am obținut aceste performanțe. Am încredere că va fi un an bun pentru canotajul românesc. România are o tradiție de respectat la nivel european și mondial" Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
romulus65
romulus65  •  21 Mai 2017, 20:32

Felicitari! Avem sperante ca vom reveni in elita mondiala la acest sport.

apetulburi
apetulburi  •  21 Mai 2017, 19:49

bravo felicitari !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close