GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MTS

Semnal de alarmă tras de ministrul sportului: "Investim în sport, dar e un sac fără fund"

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 noiembrie 2017 16:47

Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, a tras un semnal de alarmă cu privire la banii direcționați către sport. În viziunea acestuia, sportul e un "sac fără fund".

"În momentul de față, dacă mă întrebați, investim în sport, dar este un sac fără fund. Undeva trebuie schimbat. Am gândit 27 de ani, am tot gândit, observăm că lucrurile nu funcționează, mergem din rău în mai rău.

Noi premiem performanța și o să finanțăm performanța. Ai performanță, primești finanțare. Nu ai performanță, să vedem de ce nu ai performanță", a spus Marius Dunca, potrivit Agerpres.

Dunca a fost prezent azi la Bistrița, unde se desfășoară Campionatul Mondial de Culturism și Fitness.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
demolarii
demolarii  •  12 Noiembrie 2017, 23:32

Ar trebuii să înceapă cu o lege care să delimiteze clar 3 categorii de moduri de desfășurare: profesionist, semiamator și amator. Și de aici să pornească criteriile de finanțare. De pildă boxerii amatori, gimnaștii, scrimerii, înotătorii ar avea o varianta in modul semiamator care ar fi pe lângă universități, cu burse de merit sau/ și sponsorizate, dezvoltând competiții universitare, și baza de antrenament comuna. Ideea e împărțirea costurilor intre școală și sport....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează